Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magneziiiik

do kobiet które biorą magnez w ciąży

Polecane posty

Gość magneziiiik

w jakiej dawce go bierzecie i z jakiego powodu?

Ja biorę magnez wraz z nospą forte na rozluźnienie mięśni, napina mi się boleśnie brzuch i miewam skurcze, jestem prawie w 38 tc. Magnez łykam 3 x dziennie po jednej tabletce. Ma działanie rozluźniające i kojące.

Ja mam niedobór,lekaka kazała zrobić takie badanie z krwi. Biorę magne B6,na razie 1 tabletke dziennie:)

Gość brałam magnez
razem z nospą forte 3xdziennie bo mialam przedwczesne skurcze :)

aspargin 3x1 z powodu twardniejącego brzucha czasami. teraz już tylko profilaktycznie.

Gość Kaathrinka 38tc
ja brałam do 37tc z powodu skaracania się szyjki macicy, rałam 3x po 1

Gość
Ja brałam magnez do 35 tc bo skracała mi sie szyjka i miałąm skurcze. Pomogło urodziłam w 39 tc:)

Gość heloooooo
a czy magnefar b6 może być?ma to znaczenie jeki magnez?jest ich mnóstwo:o

Profilaktycznie po 1 tabletce ( w sumie mam skurcze nog, wiec sie przydaje). Biore MgB6 chyba wychodzi najtaniej przy tej samej dawce.

Gość heloooooo
ale ma znaczenie jaki ten magnez??bo każda bierze inny

mysle ze znaczenie ma sklad, czyli patrz na zawartosc magnezu i witaminy B6. Reszta to marketing

magnez B6 1 tabletka dziennie. Bardziej profilaktycznie, głównie na skurcze nóg, ale wiadomo, że to też ma działanie poboczne, żeby macica zbyt szybko nie zaczęła mieć skurczy. Biorę od 6 miesiaca chyba. Teraz jestem w połowie 9.

Gość rena23
ja biorę magnezin 500 mg 3x1 tabl na rozluźnienie mięśni , twardnienie brzucha

Gość maggdziczka
Ja teraz kupiłam sobie taki syropek dokładnie to PRENALEN Magnez + kwasy Omega 230 ml Pije go raz dziennie po jednej łyżeczce, ale dawkowanie jest na ulotce.I tylko to przyjmuję.

Gość Adela850
Ja biore bo mam bardzo bolesne skurcze rozciagajace- budzą mnie nawet w nocy. A to pomaga. A poza tym jest dobre na zaparcia :). Dawka mniejsza jak na opakowaniu mi wystarcz, a jak się nasilaja to zwiększam. W ciąży można brać wiecej niż jest napisane w ulotce (lekarz mi mówił)

no ten Prenalen magnez plus omega ponoc bardzo skuteczny. ma pozytywną opinię Instytutu MAtki i dziecka. żałuję że jak ja byłam w ciąży to nie było takiego preparatu w płynie a obciążałam żołądek tabletkami.

3x dziennie biorę SLOW MAG z powodu twardnien macicy mój lekarz twierdzi, ze ten magnez jest najlepiej przyswajany przez ciężarne

Ilość przyjmowania magnezu jest zależna od różnych czynników. Syrop jest zalecany do stosowania trzy razy dziennie. Podczas wizyty u lekarza ginekologa można powiedzieć o swoich dolegliwościach i on stwierdzi czy ewentualnie zwiększyć dawkę,

Gość kornikowa678
Dobrze ze tutaj trafiłam, bo przyznam Wam dziewczyny ze sama nie byłam pewna czy rzeczywiscie brać coś na takie skurcze. A teraz to spokojnie po prostu bede przyjmowała sobie łyżkę takiego syropu.

Gość gość
A powiedzcie, jak przyjmowac magnez. Czy przed posilkiem (jak tak to ile przed), czy po. Co w przypadku przyjmowania innych Vitaminer'ow i zelaza?

Gość gość
W trakcie posilku lub zaraz po. Tak pisze na ulotce magne b6

Gość gość
Ja biore Magnezin razem z no spą forte od 20 tygodnia bo mały był ułożony bardzo nisko i brzuch mi sie napinał.

Gość Tamara88
Na mnie 2 preparaty które przez kilka tygodni brałam kompletnie nie pomogły na skurcze, które mi się pojawiły koło 21 tygodnia ciąży, bodajże aspargin i jakiś inny. Dopiero jak kupiłam chela-mag b6 to mi pomógł.

Gość gość
Nie pamiętam dokładnej dawki, ale biorę dwie tabletki mama dha premium. Z tego co pamiętam, to mniej więcej tyle, ile jest w 80 gramach czystego kakao. magnez w ciąży biorę, bo wpływa na prawidłową gospodarkę minieralną kości mamy i malucha.

Gość gość
Magne B6 1 dziennie, na wszelki wypadek z łęku po wczesnym poronieniu. 24 TC.