Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chce wkoncu przespac cala noc

Czy wasze 14miesieczniaki tez jadly w nocy???

Polecane posty

Moj synus je dwa razy w nocy,o 12 i ok 4, kiedy sie to skonczy?? Czy moze,nie dac mu o 12??? Ale to bedzie placz,jak sobie poradzilyscie z tym ???

moj synek już przed roczkiem przestał budzić się na jedzenie tzn mleczko wypijał tak o 5 - 6 rano dopiero

Gość jak skonczylam karmic w 13mc
po tym czasie skonczyly sie nocne karmienia /piersia/ tylko picie jak już po miesiacu zaczela przesypiac noce :)

Gość fgggstre
ja karmialam butla, ale Mala i tak ciagle mi wstaje w nocy na jedzenie lubz inego powodu , ma juz 1, 5 roku! i tez bym chciala przespacac cala noc ale niestey jeszce musze chyba poczeakc ....

Moja corka przestala jesc w nocy jak miala 6 miesiecy. mysle, ze najwyzsza pora odzwyczaic dziecko od nocnych karmien. Podaj wode zamiast mleka, w koncu stwierdzi ze nie warto sie budzic po wode.

Gość moja odkad skonczyla
3 mc spala mi od 21 do 8 rano - w nocy nie jadla ani nie pila . a odkad skonczyla 10 mc ostatni posilek ( jest to kaszka mleczna ) je o 19.30 , kapie sie i idzie spac , wstaje około 8 rano i je mleko zageszczone kleikiem.( i do tej pory w nocy nie budzi sie na jedzenie ani na picie) wspolczuje ci , ale bo pewnie twoja wina bo dziecko jest przyzwyczjone do takiego czestego jedzenia

Gość nnikka27
moja ma 6 mcy prawie juz 1 miesiac nie wstaje w nocy jesc

Twoje dziecko je bo jest do tego przyzwyczajone. Sprobuj mu dac wode zamiast mleka. Moj ma 15 miesiecy. Nie je w nocy odkad mial 8 czy9 miesiecy. Zastapilam mleko woda.

Tak wiem ,ze duzo dzieci przespyia cale noce ,i co niektore matki nie musza oduczac jedzenia w nocy,nie rozumiem skad ten nawal odpwiedzi matek,ktore nie sa w temacie,tak jakby chcialy sie pochwalic jak to u nich dobrze:-) Tu kilka wypowiedzi byly ok,teraz rozumiem,czyli bede musiala liczyc sie z paroma dniami placzu.Probowalam dawac wode milion razy,ale dziecko wtedy budzi sie co 10 lub 20 min ,i domaga sie jednak mleka,wiec po takich 10 przebudzeiach,miala dosc i dalam mleko,ale chyba musze byc konsekwentna,tak sie zastanawialam,czy moze juednak dac mu jeszcze z 3miesiace,ale musze jednak z tym skonczyc,dzieki :-)

Gość do tej co drukowala
a co podajesz jej jako ostatni posilek? moze zrob cos bardziej pozywnego albo dodaj wiecej mleka w proszku niz zalecaja - moj znajomy tak robi i przesypia cale noce

kaszke z 5 duzych lyzek w butelce,tez sie zastanwaialm nad chlebem z szynka??

Gość ja przespalam cala noc jak
maly mial poltora roku, a tylko dlatego, ze zostawilismy go na noc u dziadkow :-P teraz ma ponad 2 lata i lubi lupnac sobie kache w nocy...... wiele zalezy od charakteru dziecka... znajomy lekarz twierdzi, ze dzieci dopiero od 4 roku zycia tak naprawde przesypiaja dobrze noc...

mój synek ma 21 miesiecy i też jeszcze jada w nocy. Mnie akurat to nie przeszkadza, bo ogólnie jest niejadkiem, więc każdy dodatkowy łyk mleka jest dla mnie na wagę złota. Ale od kilku tygodni pojawiają się noce bez pobudki. jeśli chcesz oduczyć małego karmienia i zamiana mleka na wodę nie pomogła, to spróbuj dawać mu mleko rozcieńczone. Pierwszej nocy zmniejsz ilość mleka o jedną łyzeczkę. Mały nawet nie zauważy. Za dwa dni kolejną łyżeczkę mniej.. i tak stopniowo, aż w końcu dostanie wodę. jego brzuszek stopniowo będzie dostawać mniej pożywienia i po mału będzie się wyciszał. A jeśli to nie pomoże to widocznie jeszcze potrzebuje tego karmienia. Poczekaj kilka tygodni i znów zacznij odstawianie mleka. Może wtedy pójdzie łatwiej.

Gość bernardaabstrakcja
byc moze twoje dziecko nie budzi sie z głodu tylko z przyzyczjenia ze zawsze dostaje o tej porze jeśc.zacznij podawac wode a powinno pomóc mój synek przestał jesc w nocy od 6 tego miesąca polecam tez ksązkę w której jest jak od czego i kiedy odzwyczajac SEKRETY NIEMOWLAT Jo Tantum i Barbara Went

Gość DuoMama
moje 1,5 roczne dziecko też lubi napić się mleka w nocy pomimo tego, że je wieczorem sporą kolację. Pediatra mówi to samo co widziałam w wypowiedzi jednej z koleżanek czyli, że wszystko zależy od charakteru dziecka i ,że do 4 roku życia się unormuje. NIC NA SIŁĘ.