Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość delkatna sprawa

nazwisko - delkatna sprawa

Polecane posty

Gość delkatna sprawa

jesteśmy razem już 2 lata zamierzamy się pobrać, coraz częściej o tym rozmawiamy .... i pojawiła się różnica zdań. ja chce żeby on zmienił nazwisko. ktoś miał takie sytuacje, jakich argumentów użył??

Gość DFVSDG
A CZEMU ty nie zmienisz tylko od niego wymagasz? ma jakies smieszne nazwisko? czy co? jak nie chce to zostancie przy swoich nazwiskach i tyle, zmuszac kogos chcesz na chama zeby zmienial... jakbys sie czul jakby on ci powiedzila masz zmienic i tyle, mam to w dupie, masz przyjac moje nazwisko... no pomysl! niech zostnaie przy swoim a jak ci sie nie podoba jego to zostan przy swoim i tyle, co za kretynski problem

Gość delkatna sprawa
tu chyba bardziej chodzi o nazwisko naszych planowanych dzieci

Gość delkatna sprawa
mam już dziecko, które ma moja nazwisko a chcę żebyśmy mieli wszyscy takie samo nazwisko.

Gość DFVSDG
nazwisko beda miec po ojcu czy tego chcesz czy nie a zmusic go nie zmusisz zeby zwoje nazwisko zmienil, chyba ze nazwya sie FiUT LUB COS W TYM STYLU, daj sobie spokoj, jakby tlko takie problemy byly na swiecie, boze, toz to nawet nie problem, ja na miejscu tego faceta to bym juz sie dawno rozstala z toba, jak przed slubem juz zmuszasz i ma byc po twojej mysli toco bedzie potem, zenada

Gość DFVSDG
trzeba bylo miec dziecko z tm facetem a nie z innym, nie widze w czym tu jest proble, to ze inne dzieci nie beda noscic twojego nazwiska nie jest zadnym problemem, widac ze jeses niedojrzala gowniara myslaca tylko o tym jak zachowac pozory

Gość delkatna sprawa
aha czyli jak ja bym zmieniła nazwisko na jego to ok on na moja to gówniara

Gość 98yolghujhjk
moja kolezanka miala nazwisko X, jej dziecko Y (po ojcu ktory odszedl) a jej partner Z :D kazdy mial inne. teraz sa po slubie i maja takie samo-Z, ale dziecko ma tylko inne

Gość DFVSDG
a co widzisz ponizajacego w jego nazwisku kobieto, nie chodzi nawet o zmiane z czyjego na czyje, samo dazenie do zatuszownaia ze 1 dziecko nie ma ojca lub ma innego jest poprostu zalosne, co wstdzusz sie, prawdy powiedziec nie umiesz? no co za problem

Gość otoztootozto
bravooo :D widzisz jednak jak chcesz to zrozumiesz :D

Gość delkatna sprawa
nie o tym nie myślałam o zatuszowaniu bo kogo to interesuje ale chciałabym by moje dzieci miały takie samo nazwisko jak ja. dziecko potrzebuje tożsamości od początku i poczucia przynależności. i to nie jest tak do końca wszystko jedno. po prostu jedno dziecko ma moje panieńskie nazwisko i chce by w tym następnym przypadku też tak było.

Gość delkatna sprawa
nie chodzi o formę nazwiska tylko sens używania tego nazwiska w przyszłości.

Gość delkatna sprawa
czasami jak rozmawiamy, nawet udaje mi się go przekonać ale są takie dni że gdzieś w środku ma jakieś rozterki w tym temacie. powiedziałam mu że możemy żyć bez ślubu ale dzieci w takim wypadku mieć nie będziemy... i że ja chce dzieci, więc niech sobie to wszystko przemyśli.

Gość DFVSDG
boze ale masz problemy, dziecko budujke swoja tozsamaosc keidy ma normalny kontakt z rodzicami ktorzy potrafia mu wytlumaczyc dlaczego ma takie nazwisko a nie inne, a nie matke psycholke ktora sobbie tlumaczy ze cieci musza miec zawsze to samo nawzwisko, wuchowaj dziecko, wpoj mu podstawowe zasady, daj duzo milosci i wyedukuj tak zeby wyroslo na dobrego wartosciowego czlowieka a nie pierdziel o nazwisku, bo to nie nazwiskiem czlowiek zyje ale tym jaki jest i co z domu wyniosl...

Gość delkatna sprawa
zygmuncie o tuż to :D

Gość delkatna sprawa
tak właśnie chciałabym żeby nie czułe sie pokrzywdzone w kwestii posiadania czy to wychowania czy nazwiska - czy to coś złego

Witam.Moja córka ma nazwisko ojca,i nie wyobrażam sobie jak mogłaby mieć moje (nie mieliśmy ślubu).Teraz nie jesteśmy już razem ja wyszłam za mąż i mam nazwisko męża.Pozdrawiam

Gość delkatna sprawa
widzisz ja tak nie chce ja chce dzieci mieć przy sobie blisko pod każdym względem.... z facetami często gęsto jest tak że nie podołają obowiązkom i dają d... .

Gość delkatna sprawa
nie krzyw się Zygmunt tak to już jest, że na kobietach spoczywa więcej obowiązków. i mamy prawo decydować jak będzie wyglądać.

Gość delkatna sprawa
i właśnie tu wasze męskie pole do popisu się kończy :P, bo ja właśnie radze sobie świetnie sama, a on też chce dzieci. to nie jest tak że marze o ślubie i dziecku, ja już mam dziecko i świadomość jak to wszystko wygląda, on tej świadomości nie ma. po za tym większe prawdopodobieństwo jest że to on mnie zostawi z dzieckiem niż ja dziecko z nim.

Gość chyba prosciej zmienic
nazwisko dziecku na nazwisko faceta niz odwrotnie. Facet ma wiecej papierow nagromadzonych przez czale zycie, wiecej znajomych, bardziej utozsamia sie z nazwiskiem niz dziecko, ktore nie zdazy tego w takim stopniu, zrozum to.

Gość co za głupia baba z ciebie
no masakra1!!!!! ja współczuje dziecku takiej matki, na pewno nie będzie normalne mając taką nawiedzoną rodzicielkę!!

Gość etsab
dlaczego chcesz go okradać z nazwiska? bo Twoje przyszłe hipotetyczne dziecko ma mieć tak samo na nazwisko jak obecne? a on się nie liczy? z tego co piszesz, wnioskuję, że chyba szukasz sponsora tylko, a nie męża kobiety to dno

Gość rozumiem autorke
jak sie bedzie czulo rodzenstwo skoro kazde dziecko bedzie inaczej sie nazywac:O moze przyjmij nazwisko meza jednoczesnie zachowujac panienskie (2 nazwiska). Jaka jest sytuacja prawna dziecka? Jest uznane przez biologicznego ojca czy nie?

Gość stella etsella
chciałąbym,żeby moje dzieci miały na nazwisko tak samo jak ja- a co to twoja wlasnosc? sama je sobie zrobilas? obojnakiem jestes?

napisałaś gdzieś tam, że dziecko musi mieć tożsamość... no ok, ale to mając nazwisko ojca- inne niż nazwisko twoje - tej tożsamości nie będzie miało? ja tak naprawdę nie rozumiem o co Tobie chodzi. Przecież jak dziecko się urodzi to możecie dać mu twoje nazwisko, ty nie musisz go zmieniać wychodząc za mąż..

Gość delkatna sprawa
tak ja zmienię mu nazwisko a przyszły małżonek będzie miał kryzys albo co tam oni jeszcze mają i powie narazie.:) nigdy przenigdy :P