Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość delkatna sprawa

nazwisko - delkatna sprawa

Polecane posty

Gość stella etsella
skoro masz takie nastawoenie to po chuj chcesz brac slub? zlamac mu zycie? kobieto, jestes chyba niedorozwinieta

to ja w takim razie nie rozumiem, dlaczego ty chcesz wychodzić za mąż. Brakuje mi tu zaufania i uczucia...

Gość trzeba było się nie puszczać
a nie teraz myśleć jak to ładnie przyklepać, żeby nie było widać jak się będzie czuło rodzeństwo mające inne nazwisko? a jak się będzie czuło mając dwóch różnych tatusiów? czy masz zamiar dla pozorów dzieci też okłamywać?

Gość co za głupia baba z ciebie
widać że to prowokacja!!!!!!!!!!!!! co za debilką trzeba być żeby tak pisać chorą umysłową babą

Gość tralallalallalalallalala
moj facet bez problemu zmienil nazwisko na moje nie chcialam nazywac sie tak jak jego pojeb*** rodzinka moje nazwisko bardzo mi sie podoba, jemu zreszta tez niektorzy uwazaja to za pantoflarstwo, ale ludzie, mamy XXI wiek i kazdy ma prawo wyboru!!!!!!!! facet tez moze zmienic nazwisko

Gość tralallalallalalallalala
i dodam, ze ma dziecko z jakas kur** i szma**

Gość ale jesli sam chce
a nie jak sie go do tego zmusza masz cos z psychika nie tak autorko

Gość bryndza niepodhalańska
chcę wierzyć,że to prowokacja

Gość ewidentnie widac
ze szuka sponsora

Gość delkatna sprawa
długo i szczęśliwie - to tylko w bajkach :) nazwisko potomka ustala się w dniu ślubu i dlaczego kobiety zmieniają nazwisko przecież facet taki sam człowiek i też może zmienić po za tym nas jest więcej w tej rodzinie a co jakby sie zgodził to wyklęty będzie przez społeczeństwo wyluzujcie ludzie a on się zgodził tylko byłam ciekawa jak to wzbudza reakcje

Gość droga autorko
rozumiem cię doskonale, choć widzisz nie każdy...ludzie żyją epoką z przed 200lat kiedy to żona była służącą i musiała się we wszystkim podporządkowywać... czasy się zmieniły ale niektórzy posrani opóźnieni w rozwoju ludzie tego nie rozumieją. Co można tu przeczytać. Mąż ma moje nazwisko, jego posrana rodzina tego nie zaakceptowała nam to bez różnicy... ja nie chciałam jego nazwiska-dlaczego? mamy równouprawnienie a jego nazwisko bardzo mi się nie podobało, poza tym jak napisała koleżanka wyżej ma posraną rodzinkę z typowej katolickiej wsi, nie za bardzo chce mieć z tymi ludźmi wspólnego cokolwiek. Zaproponowałam ze on zostanie przy swoim ja przy swoim.Wolał żebyśmy mieli jedno=ok. wiec bierzemy moje. Pistoletu mu do głowy nie przystawiłam więc jego wybór. Życzę ci powodzenia moja droga, nie daj się zastraszyć bandzie wsioków katolskich.... wchrzaniają sie we wszystko...ale cóż, jak się zjebało sobie życie to trzeba teraz dac ujście emocjom.

Gość delkatna sprawa
i po prostu masakra :/

Gość droga autorko
masakra była jest i będzie-żyjemy w takim kraju ze jak nie spuścisz głowy nie schylisz czoła i nie dasz po sobie jeździć jak po psie bo jesteś kobieta to ludzie będą chcieli cię na Syberię zesłać... zacofanie i ciemnogród ot,co... zagranicą takie rzeczy jak facet przyjmuje nazwisko kobiety nikogo nie dziwią. Tylko tu... ludzie mają posrane życie,zrujnowane, bieda aż piszczy i muszą się na kimś wyżyć.

Gość glupoty gadacie
dziecku NIE DAJE SIE nazwiska ojca z automatu. Daje się to, które się chce dać. Jak sie pobieracie tez ustalacie w USC jakie nazwisko beda nosily wasze dzieci.

Gość delkatna sprawa
:) też mu pistoletu przy głowie nie trzymałam

Gość droga autorko
a zgodził sie? to świetnie, zresztą , jak jest między wami uczucie to wal zacofańców...to Twoje zycie i tyle, można doradzić wyrazić swoje zdanie...ale to tylko i wyłącznie twoje zycie.

Gość tylko wysocy
co ma wspolnego katolicyzm ze zmuszaniem kogos na sile do zmiany nazwiska? sie autorko w koncu zdecyduj, bo to mi o chorobe psychiczna zakrawa zrob sobie jakies badanie- w trosce o rozwoj i tozsamosc dziecka skoro ktos napisal,ze maz ma dziecko z jakas kurwa- kolejna rownie madra co autorka sam ja wybral, na takiej samej podstawie, na jakiej wybral zone taka sama kurwa moze byc autorka

Gość droga autorko
tylko wysocy Co ma katolicyzm? to se poczyatj!! kobieta wg.biblii(dokładnie starego testamentu)nie jest człowiekiem, myslisz impotencie ze skąd sie wzieło ze kobieta ma się podporzadkowac?! z powietrza?! właśnie z waszego katolickiego punktu widzenia! ku**a to cię bez wątpienia robiła, a odemnie to sie odp***ol.

Gość tylko wysocy
wraz nie rozumiesz, masz problemy powazniejsze niz myslalam

Gość tylko wysocy
poziom wypowiedzi równy poziomowi inteligencji :P można zostać przy swoim nazwisku po ślubie przecież, nie trzeba nikogo namawiać,ani zmuszać wbrew jego woli- bo to egoistyczne, chore i świadczy o małości poza tym masz jakieś rozdwojenia lub rozchwiania, albo zapędy oszusta

Gość co za głupia baba z ciebie
autorko chyba coś masz z mózgiem już w pierwszym poście piszesz że pojawia się różnica zdań a teraz pierdolisz że się zgodził. jak się robi prowokacje to musi być konsekwentna. a teraz dziecko wracaj do książek...

Gość tylko wysocy
dlatego nie widzę powiązania między zmuszanie kogoś do czegoś a katolickim podporządkowaniem się kobiety poza tym w starożytności [przed chrześcijaństwem Naukowcu z koziej wólki ] kobiety nie były uważane za ludzi posiadających mózg i poddaństwo kobiet sięga korzeniami do początków cywilizacji, a nie wywodzi się z religii katolickiej to kościół przecież głosił miłość bliźniego i równość wobec Boga, więc najpierw się dokształć, później wulgarnie wygłaszaj swoje prostackie poglądy

Gość dziecko może miec również
podwojne nazwisko jesli ktoreś z was będzie takie miało :)

Gość tylko wysocy
ale autorce zalezy tylko na tym, zeby jej dzieci -- jej wlasnosc, niczyja inna- mialy jej nazwisko reszta sie nie liczy'zadne podwojne nazwisko - bo to juz obcy elemenet chora kobieta

Gość delkatna sprawa
tak chciałam was ludziska sprawdzić i stwierdzam że jest koszmarnie.... jesteśmy wolnym ludźmi i możemy mama prawo do stawiania warunków na jakich godzimy sie być razem. każdy ma wolną drogę, a jak już ktoś ma inaczej jak wszyscy, chce inaczej żyć to go ukamienować, to jest właśnie to pokomunistyczne echo które odbija się czkawką każdy jest innym i ma prawo do takiego życia na które sie godzi :) ja godzę się być szczęśliwa. pozdrawiam wszystkich którzy są szczęśliwi i zgodni że sobą. Finito

Gość wariatka i finito

Gość tylko wysocy
ja stwierdzam,że z Tobą jest równie koszmarnie kondolencje dla dziecka

Gość tylko wysocy
ja moje dziecko zrobiłem prostytutce której nie zdążyłem dać na twarz.. no cóż ale kocham je... przynajmniej ma w genach dobry zawód