Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 bolacaaaaaaaaaaa

zaczelam sie modlic o wlasna smierc czy to juz depresja?

Polecane posty

Go艣膰 bolacaaaaaaaaaaa

馃槶

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 bolacaaaaaaaaaaa
zarazz robie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bolacaaaaaaaaaaa
Wynik to : 45 punkt贸w. Jeste艣 w depresji. Tw贸j stan wymaga spotkania si臋 z psychiatr膮. Konieczne jest rozpocz臋cie farmakoterapii. Tw贸j stan jest dla Ciebie istotnym zagro偶eniem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 baarbapapa
to zasuwaj do psychiatry. czasem trzeba da膰 sobie pom贸c, zw艂aszcza jak wszystko wok贸艂 jest takie czarne馃尰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bolacaaaaaaaaaaa
nie wiem...szczezrze to nie widze sensu w gadaniu obcemu o swoich problemach:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 baarbapapa
to te偶 charakterystyczne dla deprechy - niewidzenie sensu w podj膮ciu leczenia :O a latek masz ile?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bolacaaaaaaaaaaa
nie wiemco sie ze mna dzieje nawet wstac rano mi sie nie chce nie mowie o tym ze jak mam iscdo sklepu to mnie glowa boli 25

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 baarbapapa
no to pora c贸s z tym zrobi膰, bo bez pomocy to tymo偶esz si臋 z tym stanem buja膰 do emerytury - to chyba raczej ma艂o kusz膮ca perspektywa? a zdarzy艂o si臋 co艣 z艂ego w twoim 偶yciu co mog艂oby by膰 przyczyn膮 tego stanu?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bolacaaaaaaaaaaa
tak , ale az wstyd sie przyznac raczej watpie ze to przez to ale ....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 baarbapapa
nie musisz tu pisa膰 CO. Tak naprawd臋 to nawet lekarzowi nie musisz powiedziec CO aby podj膮c leczenie. Ale zdecydowanie powinna膰 przem贸c sie i znale藕膰 dobrego lekarza i/lub psychologa. Bo bez interwencji z zewn膮trz to NAPRAWD臉 mo偶esz si臋 z tym boryka膰 latami i wmawia膰 sobie, 偶e nic si臋 z tym nie da zrobi膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bolacaaaaaaaaaaa
ciezko mi uwierzyc ze inna osoba moze miec na to wplyw:O a co do lekarza co jakos niewidze w tym semsu wygadam sie i wyjde z gabinetu i w czym mi to pomoze?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 baarbapapa
uporz膮dkujmy twoj膮 wiedz臋 na temat leczenia... Psychiatra to LEKARZ. Idziesz, m贸wisz co ci jest a on stawia diagnoz臋 i przepisuje leki ( je艣li uzna to za wskazane) i ewentualnie daje ci skierowanie do psychologa. Leki na depresj臋 NIE LECZ膭, ale daj膮 si艂臋, aby zwlec dup臋 z wyra i spr贸bowa膰 zacz膮膰 robi膰 cos pozytywnego ze swoim 偶yciem. Psycholog to nie lekarz, wi臋c lek贸w nie przepisze, ale mo偶e pom贸c TOBIE W PRACY NAD SOB膭. Nic kompletnie ZA CIEBIE nie zrobi,ale dobry psycholog zmusi cie do zadanie sobie samej okre艣lonych pyta艅 i udzielenia okre艣lonych odpowiedzi. B臋dzie twoim empatycznym swiadkiem w TWOJEJ W艁ASNEJ PODR脫呕Y do 藕r贸de艂 tego stanu...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bolacaaaaaaaaaaa
dla mnie to bez sensu ale dzieki ze chociaz mnie wysluchalas

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 baarbapapa
dla ciebie to bez sensu ( deprecha sprawia 偶e wi臋kszo艣膰 rzeczy jest bez sensu, czy偶 nie?), ale to pomaga. Oczywi艣cie pod warunkiem, 偶e CHCESZ si臋 tego g贸wna pozby膰. Kto艣 z moich bliskich boryka艂 si臋 z tym problemem, wi臋c wiem jak to wygl膮da

Udost臋pnij ten post

a czyms ta depresja jest spowodowana czy tak po prostu stracilas sens? u mnie deprecha i nieudane samobojstwo bylo spowodowane tzw"syndromem paszteta" jak to ja nazwalam wlasnymi slowami. moja przyjaciolka tez probowala sie zabic z tego samego powodu,tyle ze jej sie udalo...czasem mysle ze lepiej byloby nie istniec,nie zyc w takim chorym swiecie ,czasem zaluje ze to wlasnie mi musialo nie wyjsc... radze Ci,lecz sie,bo z tym naprawde nie ma zartow. jesli ma to jakias przyczyne ta depresja ,to sproboj ja zwalczyc albo szukaj pomocy...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 baarbapapa
aha - i 偶eby nie by艂o. Leczenie depresji to jak leczenie otwartego z艂amania - d艂ugo trwa i wymaga rehabilitacji ;) dasz rad臋, ale musisz tego CHCIE膯! to jeden jedyny warunek, bo tylko chcenie zmusi ci臋 do regularnego chodzenia do psychologa ZANIM ujrzysz efekty waszej pracy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 baarbapapa
zderzacz, co ty wymy艣lasz, jakiego paszteta???? 艂adna z ciebie laska, tylko fryzur臋 powinna艣 zmieni膰 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bolacaaaaaaaaaaa
sama czasmai mam mysli samobojcze ale poki co nie mam odwagi tego zrobic chyba slaba jestem u mnie zaczelo sieod tego ze facet mnie olal dla innej dziewczyny i to w mojej chorej samoocenie ona jest pasztetem a po tym jak ja zobaczylam to stw ze skoro zostawil mnie dla "paszteta" ( w mojej ocenie) to musze byc od niej gorsza i tak samoocena spadla ponizej zero i zaczela sie deprecha glupie nie? dorosla kobieta ze mnie a przez faceta nabawilam sie czegos takiego w dodatku ocenialm obca mi dziewczyne po wygladzie , takze same widzicie jaka jestem podla:O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anq25
co za bezsens ten test, jest bardzo plytki i mi tez wyszlo ze mam depresje a nie mam wed艂ug mnie...po prostu gorszy okres...moze ta pogoda...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 baarbapapa
to by艂o tak: przez kilka LAT!!! co艣 by艂o z ni膮 nie halo, zamyka艂a sie w sobie i odsuwa艂a od wszystkich,powtarzaj膮c, 偶e wszystko ok, i nie chce 偶eby jej kto艣 z buciorami z 偶yciorys w艂azi艂, ona da sobie rad臋. Ale nie dawa艂a i bylo coraz gorzej...potem dosz艂y fobie no i wreszcie zrozumia艂a, 偶e bez psychiatry sie nie ob臋dzie. Ale leki zacz臋艂a bra膰 dopiero po TRZECIEJ!!! wizycie u lekarza. po miesiacu farmakoterapii zacz臋艂a reagowa膰 i my艣lec jak cz艂owiek i wtedy da艂o sie ja nam贸wi膰 na psychoterapi臋. Chodzi艂a dwa lata, ca艂y czas twierd膮c, 偶e to jej nic nie pomaga, wr臋cz po tych spotkaniach czuje si臋 gorzej. Sko艅czy艂a terapi臋 i jakies p贸艂 roku p贸藕niej us艂ysza艂am od niej zdanie: s膮dzi艂am, 偶e ta psychoterapia to strata czasu, ale jako艣 tak si臋 dziwnie z艂o偶y艂o, 偶e te problemy kt贸re tam wa艂kowa艂am ju偶 nie s膮 dla mnie problemami :) Psychiatra powiedzia艂, 偶e pacjentka na terapi臋 zareagowa艂a wr臋cz ksi膮zkowo ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bolacaaaaaaaaaaa
jakie fobie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 baarbapapa
nieciekawe :O : strach przed lud藕mi, przed wyj艣ciem z domu, przed dzwoni膮cym telefonem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bolacaaaaaaaaaaa
ja mam te 2 pierwsze nie wychodze nigdzie wrecz wkurza mnie anwet slonce jak swieci:O a przed obcymi to juz calkowicie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bolacaaaaaaaaaaa
wiecznie jestem zmeczona choc nie wiem czym:O i ciagle bym spala

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 baarbapapa
ona te偶 du偶o spa艂a.. potrafi艂a przespa膰 3/4 dnia To sie leczy bol膮caaa, tak jak zapalenie p艂uc czy zatok.... im szybciej tym lepiej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bolacaaaaaaaaaaa
wstyd mi co mam isc i powiedziec ze przez faceta wpadlam w depresje? juz widze jak na mnie spojrzy lekarz:O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 baarbapapa
masz i艣膰 i powiedzie膰, jak si臋 czujesz oraz wymieni膰 objawy, jak to u lekarza si臋 zwykle robi ;)...Ja bym od razu poprosi艂a jeszcze o skierowanie do psychologa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 baarbapapa
juz widze jak na mnie spojrzy lekarz Tobie si臋 lekarz z szeptuch膮 pomyli艂, to ona mia艂a "z艂e oko" :D. ;) a powa偶nie - co ty my艣lisz, 偶e w gabinetach psychologicznych to siedz膮 na terapiach sami zdrowi i szcz臋艣liwi?

Udost臋pnij ten post