Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość półsierotka Marysia

Kiedy wrzucić kaszę do krupniku ?

Polecane posty

Gość półsierotka Marysia

Poradzcie ...bo niewiem :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja od razu wrzucam ale ja nie
umiem i nie lubie gotowac wiec nie wiem tego napewno i tak wszystko rozgotowuje wiec mi to rybka :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mietka miecia
moja mama uczyła mnie, że jezeli gotujesz krupnik na kości, to wrzuć kaszę razem z ów kością razem do gara z zimną wodą (nie przykrywaj!) ,posól i w momecie kiedy zaczną wychodzić"szumy" po prostu odszumuj. Trochę wywalisz też kaszy , ale zawsze zostaje tyle ile do krupniku trzeba. Krupnik ma wówczas ładny kolor.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Debby Miller
chba lepsze są płatki jęczmienne, szybciej sie gotują :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość półsierotka Marysia
Bardzo dziękuję za pomoc :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×