Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nioooom

Co sądzicie o uniwersytecie KUL? Czy to dobry uniwersytet?

Polecane posty

Gość inna kulwa
ech. No to tak. Ja równiez studiuję na KULu i jakoś nie czuję się z tego powodu gorsza. Byłam wierząca zanim tu przyszłam - teraz nie jestem. Wiara jest kwestią prywatną. Spotkać można naprawdę różnych ludzi, żadnych tam fanatyków chrześcijaństwa, proszę nie generalizować. To, że w nazwie jest "katolicki" znaczy tyle, że masz zaliczyć KNS i Biblię, a księża raczej nie robią z tego powodu problemu, bo wiedzą, że wszyscy mają to 'gdzieś'. Wszędzie znajdziecie ludzi, którzy mocno wierzą i wszędzie znajdziecie ateistów, czy to jest jakieś nienormalnie? Poza tym zgadzam się co do tego, że raczej nie można powiedzieć, która uczelnia jest lepsza, tylko który kierunek na danej uczelni wykladają lepiej. Studiuję psychologię na KULu i mam koleżankę z UMCSu. Fakt, szydera była ze mnie okropna, ale studenci psychologii na KULu zaprzeczają wszystkim kulowskim stereotypom, wierzcie mi. Uczy się tutaj także różnych metod, których na innych uczelnaich nie ma, tylko trzeba robić dodatkowe kursy. Polecam także filozofię, choć trochę za bardzo kładą nacisk na tomistów - tu, owszem, zabarwienie katolickie. Poza tym nikt nie każe wierzyć, nikt nie każe chodzic do kościoła. Nikt nikim nie gardzi, a wykładowcy z szacunkiem nas traktują. Słyszę różne opinie moich znajomych co do wykładowców z innych uczelni wyżej wymienionych - szmacą, gnoją zdolnych ludzi i pokazują 'jestem lepszy - mam tytuł naukowy chłystku'. Więc zastanawia mnie czym dla tych prestiżowych uczelni, które kształcą przyszłych przykładowo psychologów jest wolność, godność, szacunek? Jak tak traktowana osoba będzie traktować w przyszlości innych? I proszę, nie wystawiajcie opinii na temat KULu jeśli na nim nie studiujecie.

Gość zagubiona135
Pomocy!Czekam na obiektywną ocenę odnośnie germanistyki na KULu i UMCS.Muszę się zdecydować do 14 lipca.Czekam na odpowiedzi.

Gość oczywiscie katolicki uniwesyte
lubelski wcale nie jest katolicki :D tam studiuje chyba wnusie moherów, kazdy INNY uniwerek tylko nie kul, co to w ogóle ma być -mieszanie nauki z religią to pseudonauka, wiec co tu mowić o poziomie, no chyba ,ze chcecie robić pozniej karierę w hierarchii koscioła katolickiego to polecam kul, eh, żenujące

Gość a ja studiuje prawo
na umcs bo na kul sie nie dostalam nie rzpaczam, bo chcialam umcs,ale nie wiem, skad bajki o latwosci dostania sie

Gość w polsce nie ma takiej
renomy,jak za granica. w innych krajach polska naukowa to uj i kul, nawet o uw nie kazdy slyszal

Gość do osoby o nicku
oczywiscie katolicki uniwesyte - nie wypowiadaj sie na temat, o ktorym nie masz najmniejszego pojecia. od razu widac, ze nie znasz ani jednej osoby studiujacej ani tym bardziej wykladajacej na KUL - u, wiec zamilcz, zamiast sie kompromitowac.

Gość DR PSYCHOL NR 1
psycholozki po kulu sa swietne przygotowane do zawodu bo w kraju w ktorym ponad 90% ludzi to katolicy to znajomosc religi pisma swietego bardzo sie przydaje wiec tylko studia na kulu

Gość oczywiscie katolicki uniwesyte
juz jakies zakompleksione kul-wy sie odezwały. Na normalnych uniwerkach -UJ, UWr, UAM,UW śmieją się z was, a wy tu dalej sobie opowiadajcie o tej renomie - chyba w kółku róż rożańcowych, hahaha

Gość na KULu teraz wstyd studiować
KUL nadał doktorat honoris causa zwolennikowi i propagatorowi ludobójców Polaków na Wołyniu i Małopolsce Wschodniej, Wiktorowi Juszczence. Na dodatek zrobli tuż przed rocznicą Rzezi wołyńskiej, która wczoraj przypadała. Hańba Kulowi i propagatorom bandytów z OUN-UPA

KUL nadał doktorat hc Juszczence. A Juszczenko dzisiaj stawia we Lwowie pomniki Bandery. Ukraińcy dzisiaj wmurowują w mury polskiej szkoły tablice ku czci upowców. Juszczenko wystepuje o nadanie ludobójcom z UPA praw kombatackich na Ukrainie. Czy tak samo robilibyscie, gdyby Niemcy stawiali w swoim kraju dzisiaj pomniki Hitlerowi i innym zbrodniarzom?

Gość DR PSYCHOL NR 1
bez przesadyzmu tyla lat już mineło to jak tak to po inkwizycji nie powinno być wiary katolickiej bo nikt nie powinnien chodzić do koscioła bo to chanba wymordować tyle ludzi

Właśnie o to chodzi, że Ukraińcy i Juszczenko TERAZ stawiają pomniki bandytom z UPA. Dzisiaj się to dzieje. TERAZ prezydent Ukrainy chce bandytów z UPA uznac za kombatantów. Myslisz, że TERAZ juz można posatawić pomnik Hitlerowi, bo "bez przesadyzmu tyla lat już mineło" ??? :-O Czy moze też zaczniesz wyszukiwać SS-owców i też zaproponujesz nadać im zaszczytne miano kombatantów?

"świadectwa osób, które widziały „efekty” działalności upowskich katów: Po wyjściu z piwnicy, to co zobaczyłam, było straszne. Wszystkie domy były spalone, mężczyźni którzy schwytani przez banderowców zostali zamknięci w jednej ze stodół i tam dokonano masakry. Odcięto im uszy, nosy, wydłubano oczy, niektórych przecinano piłą stolarską, odrąbywano ręce i nogi, rozpruwano brzuchy (...). (z relacji Zyty Malec, Hucisko, Lwowskie, 12.04.1944) " http://img134.imageshack.us/img134/1794/54293379.tif Pomódl się za pomordowanych przez ukraińskich bandytów z OUN-UPA. Tych bandytów Juszczenko chce uznać za kombatantów...

Gość brak dr psychologii po KULu

Gość to Kul musi się reklamować
przez kafeterię? jeszcze niżej upadli niż myslałam. :-O

Gość WSTYDZIMY się za KUL

Gość przyznam się szczerze
że czytając wpisy anty kulowskie i widząć ich poziom, muszę stwierdzić,że jednak najgorszej renomy i najniższego poziomy=u kształcenia nie ma przyznajcie się, po jakich uczelniach jesteście, z których to taki poziom wynieśliście...

Ja niestety jestem po KULu. Dlatego tak mnie poruszyło to ośmieszenie się kiedys dobrej uczelni. Były rektor KULu nigdy by na to nie pozwolił. Były rektor KUL Mieczysław Krąpiec powiedział: "Prezydent nie wypowiada się w swoim imieniu, lecz w imieniu narodu. A to, co powiedział, to w istocie pochwała strasznej, szczególnie wyrafinowanej zbrodni ludobójstwa, którą przedstawia się jako chwalebny środek do uzyskania niepodległości Ukrainy. Państwo, które nie potępia tej zbrodni ani nawet się jej nie wstydzi, ale publicznie ją sławi, naraża się na zarzut, że jest państwem powstałym ze zbrodni, na gruncie zbrodniczym. ..." Wstyd mi sie teraz ludziom przyznać , że na KULu studiowałam kiedyś.

Gość poooooooooooooodnosimy

Gość hdhtethetht
studiuje na KULu i sądzę- CO TY GADASZ ZNAM KILKANASCIE OSÓB KTÓRE ZOSTAŁY WURZUCONE Z KULU. zalwezy co studiujesz, jak jakas telologie teo wiessz...

Gość tommygirl
KUL jest cool! Studiuje Filologię Niderlandzką i żadnych zajęć z Biblii nie mam:P Za to za darmo wyjeżdżam na kursy języka niderlandzkiego, a przystąpienie do egzaminu, po którym otrzymałam certyfikat kosztowało mnie ( bagatela !!) 25 zł (normalnie trzeba zapłacić 50 euro). GORĄCO POLECAM!

Gość Lateks
Limeryk afgański Mudżahedin - ortodoks z Kabulu dostał sraczki, padaczki i bólu. A to z takiej przyczyny, że syn jego jedyny postanowił studiować na KUL-u.

Gość ciekawska pinda
ale jakie kursy?? myslalem ze trzeba znac niderlandzki z eby to studiowac ??

Gość vfvsgsg
inna kulwa- wiesz to zalezy od wydziału moja koelzanka studiowała na wydz teo i tam troche szmacili z tego co opowiadało, neizbyt elegancko ci ks prof sie zachowywali

Odświeżam :) Dostałam się na KUL. Dokładnie na Zarządzanie :) W sumie trochę nie tu chciałam no ale tak się stało. Do rozpoczęcia roku 3 tygodnie a ja zaczynam miec stresa :) Jest tu ktos kto studiuje na tej wspaniałej uczelni? Jakieś rady na dobry początek? ;)

Gość KUL?
Ten z Lublina?

Gość anlaa
a co sądzicie o prawie zaocznym gdzie jest trudniej UMCS czy KUL?

Gość majgat
Normalnie nie moge czytac tego:) Jejkus Kul to tylko nazwa ...Jestem na kulu,nie zaluje,lubie imprezy facetow,pije alkohol , nie jestem dziewica itd...Co za ludzie wymyslaja takie bzdury....A co do poziomu...mowimy o poziomie nauczania czy jak?Bo poziom nauczania zalezy od wykladowcow a poziom danego roku od ilosci studentow,od tego jacy studenci przyszli itd.Bardzo dziwi mnie fakt ze ludzi odstrasza nazwa...A podobno nie powinno sie myslec stereotypami.Wogole nie ogarniam tego:)

Gość gość
znam osoby po kulu i powiem tak zenujacy poziom. Pewnie za komuny byl wysoki poziom A jest duzo firm ktore skreslaja absolwentow niektorych "znanych" uczelni Wiec to nie jakis ewenement dla wszystkich oburzonych studentow kulu informacja Obecnie jak dla mnie ta uczelnia jest daleko za UMCS i AM a dyplom kulu ma dla mnie wartosc papieru toaletowego. Za pieniadze dzis widac mozna kupic wszystko. Jak dla mnie ida tam ludzie ktorzy nie dostali sie na UMCS bo sa za glupi. Choc konczylem UMK w Toruniu tak dla informacji. I takze bardzo dobrze oceniam UW znacznie wyzej niz moja uczelnie A kul to samo dno dla nieudacznikow.