Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anetkaks

karmienie piersią- czy ból brodawek ustąpi?

Polecane posty

Gość anetkaks

Witam! Mam pytanie: jak długo trwał ból u innych Mam pzry karmieniu piersią? Ja karmię miesiąc i teraz właściwie to już tylko pieką, pęknięcia już się zagoiły, ale ból w dalszym ciągu sprawia, ze jak przychodzi pora karmienia to aż dreszcze przechodzą:( Wydawało mi się, że karmienie piersią to jedna z najfajniejszych spraw we wczesnym macierzyństwie, a tu klops:(

Gość bol minie ale poki co
stosuj nakladki ochronne....

Gość wertakj
oj chyba 1,5 miesiąca bolało. Potem przestały być tak przewrażliwione.

Gość gtrmyy
ustapi zanim mienie 2 miesiące.. u mnie akurat tak było.. a potem rozkosz jak mały ssak przysysa sie do cycusia i patrzy mamie w oczka :-P karmię juz przez to 17 miesięcy :-D i przykro mi będzie rozstac się z małą jak juz przestanie ssać całkowicie.. przez lipiec i sierpień odstawiam ;-(

masz może w pobliżu poradnię laktacyjną? adresy znajdziesz na stro ie fundacji rodzić po ludzku. mi się wydawalo ze wszytsko dobrze robię a piersi tak bolały ze jak karmiłam to łzy same mi leciały i waliłam pięściami w ścianę albo w łóżko bo tak potwornie bolalo. poszlam na konsultację, położna jeszcze raz, pomalutku pokazała jak przystawić małego i za 3 dni było po sprawie :) teraz karmienie to sama przyjemność :D a też cały mieisąc się męczyłam, ta wizyta to była moja ostatnia szansa, jakby sie nie udalo to miałam przestać karmić, ale udało się i już 6 miesiac karmię bez nakładek, bez problemów :)

Gość anetkaks
No właśnie w tym problem, że w poradni byłam już dwa razy, ale bez większych efektów oprócz świadomości, że dobrze przystawiam dziecko do piersi:( i brodawki też mam podobno dobre do karmienia...

no to w takim razie pozostaje poczekać. spróbuj może przemywać brodawki naparem z szałwi (działa odkazająco) i później smarować bepanthenem. chodź jak najwięcej bez stanika, nie myj piersi przed każdym karmieniem (o ile to robisz) i staraj sie je myć głównie wodą, bez mydła bo ono wysusza szkórę i jest bardziej wrażliwa. jeśli to nie pomoze to spróbuj nakładek, choć moje małe nie chciało pić przez nakładki.

Gość gość
przejdzie, nie bój sie , mnie bolało strasznie i długo a potem karmienie stało sie najwieksza na swiecie przyjemnoscia:) teraz odstawiłam tydzien temu i smutno mi jeszcze troche:( takie miłe to ssanie było