Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czas na nasze maleństwo

Mam nadzieje, że tu będę mogła z kimś porozmawiać

Polecane posty

Hej :) Czyli robi się podobne badania jak na początku ciąży i znów będą pobierać tyle krwi fuuuj ale co ja trzeba to trzeba. najgorsze to będzie badanie na obciążenie glukozy, z tego co wiem to różnie bywa po takiej dawce cukru. znając mnie pewnie zemdleję. ja już nie mogę się doczekać swojej wizyty zawsze jakoś po nich jestem spokojniesza i szczęśliwsza:)

Mojaego maluszka słucham na każdej wizycie. Nie wiem jak fachowo nazywa sie to urządzenie ale to jest cos podobnego do USG tylko bez podglądu.Na samym początku to trudno miała je znaleźć ale teraz jak np. wczoraj wystarczy że przyłozyła to do brzucha i juz było słychac bicie. A czemu pytasz. No przecież juz miałas pare wizyt zapewne a przynajmniej dwie i dziwi mnie że lekarz nie słuchał tetna malucha.

Pytam bo ja miałam zawsze usg robione i oglądaliśmy malucha i słuchaliśmy. A podobno nie zawsze robi się usg więc dlatego pytam bo ciekawa jestem jak bez usg można dowiedzieć się czy wszystko jest ok.

Cześć. Szisiaj rano się zastanawiałam czy to juz nie jesień. Zimno jak nie wiem co. A w dzien znowu za ciepło. Ale jak to człowiekowi -nigdy nie dogodzi. Wczoraj wzięłam sie za umycie okien i dobrze że sa małe a niestety nikt za mnie tego nie zrobi. Mąż jak fajnie próbuje mnie przekonac zeby wiedzieć co będzie chłopiec czy dziewczynka. A we wtorek już USG. Stwierdził, że wtedy wiedzielibysmy jak kupywać ubranka itd. Ale ja tak mysle ze powód jest całkiem inny a ten to tylko przykrywka :-) Soszłam do wniosku że w przcy za duzo siedze chyba przy komputerze bo zaczynam odczuwac ból pleców. Ale to minie. Najbardziej mnie wkurza to że mąz nadal pracuje jeszcze daleko tzn w W-wie a ja jestem sama w domu. Tzn pracuje narazie bo jak maluch przyjdzie na świat to szuka pracy na miejscu. Oboje twierdzimy że rodzina na odległość to żadna rodzina. A co u Ciebie?

Hej. Ja też ostatnio umyłam sobie wszystkie okna może nie tak dokładnie jak zawsze ale napewno zrobiły się czyściejsze. Racja ja też jestem zdania , że rodzina powinna być razem jeśli to możliwe . Mój mąż naszczęście pracuje nie daleko , czasem zdarza się , że wyjeżdża w delegacje ale są to sporadyczne przypadki i nie są to długie wyjazdy. A co do tego badania tętna bez usg nie zapominaj , źe między nami jest miesięczna różnica ciąży a tego co wyczytałam to gdzieś od 18 tygodnia można zbadać tętno dzidzi bez usg. A ja jestem w 17 więc być może już teraz będę tak miała albo i jeszcze nie.

Cześć. No dzisiaj ide na USG. Trochę jakby nie było serduszko bije szybciej. Ale napewno będzie dobrze. Potem się odezwę.

Cześć. Wczoraj zapomniałam odp. U nas tez wszystko ok. I niechcący zanim ja powiedziałam że jeśli nawet będzie widac płeć dziecka to ja nie chcę wiedzieć to już usłyszałm że zostane mamą dziewczynki. Chociaż i tak nigdy taka ocena nie jest na 100%. Najważniejsze że jest wszystko dobrze.

Jak się czujesz w te gorączki? Chociaż akurat w tej chwili patrze za okno to aż takiego słońca nie ma. Ale co z tego jak parno i duszno. A chęci do pracy zadnej.Niedługo musze zrobić wyniki. Mam nadzieję że będą ok. Dzisiaj się smiałąm do koleżanki ze z każdym dniem wstaję okrąglejsza :-) Dzidzia rośnie. No dobrze tak ma byc no nie? A co u Ciebie słychać. Jak samopoczucie?

hej sorka, że się nie odzywałam, ale raz , że te upały wykańczały a dwa miałam sporo pracy.Koszmar jak na złość w tym roku kiedy ja wolałabym chłodniejsze lato jest upalne aż do przesady. No ja też robie się okrąglejsza z początku brzusio wystawał mi spory pod wieczór ale teraz już jest większy cały czas:) Już widać że jestem w ciąży:-D

cześć. Zauważyłaś że jakos rzadko się do siebie odzywamy? Jak samopoczucie? U mnie ok. Chociaz moje ostatnie wyniki nie były za rewelacyjne. Dostałam zelazo a nastepną wizyte mam 30.08. Zobaczymy jakie teraz beda te wyniki. A brzuszek rośnie. Maleństwo sie wierci, kopie itd. Ostatnio sie smiałam bo zrobiło obrót chyba o 180*. A mnie aż zasysało w srodku :-).

Hej he to Ty się nieodzywasz coś ostatnio ja pisałam a tu zero odzewu:(. Moja dzidzia też sobie bryka aż sama się śmieje do siebie i gadam do brzuszka:). Ja ostatnio też brałam żelazo bo trochę mi spadło pod koniec sierpnia idę zrobić badania ciekawe jakie będą wyniki mam nadzieje , że lepsze. Ale myślę, że będą lepsze bo po tym żelazie i paznokcie mam ładniejsze , włosy i nie jestem taka śpiąca już.

O jak fajnie. Mam spokój w pracy.Pełen luzik.Przynajmniej przez jakis czas. Pogoda tez piękna tylko te zapowadane burze mnie nie cieszą. U nas znowu zaczęły się remonty tzn. zaczęliśmy robic elewacje na zewnątrz domku. Wczoraj wybralismy kolor zarowno na sciany jak i na fundamenty. Także powoli małymi kroczkami wykańcza sie te swoje gniazdko :-) Dziewczyny w pracy smieja sie ze codzien to przychodze wieksza do pracy. I to prawda. Do jakiegos czasu ten brzuszek miał tempo rosniecia takie sobie a teraz? No ale nie ma sie co dziwic. Wkońcu za dobre 3m-ce będziemy przytulac swoja dzidzię. Nie pytałam czy jak bedziesz miec przyszłe USG to będziesz chciała wiedzieć czy bedzie chłopiec czy dziewczynka? Wiadomo zawsze to jest obojetne a nawet jak gin powie to i tak nic pewnego.

Hej my też rośniemy i to teraz z dnia na dzień mam coraz większy brzusio a nie tak jak wcześniej większy był po południu:). Co do płci to wiadomo najważniesze, żeby dzidzia była zdrowa ale jak nam się pokaże to będziemy chcieli wiedzieć zawsze łatwiej urządzić pokoik i przygotować wyprawkę. Już nie mogę się doczekać na to usg na które oczywiście mój mężuś idzie ze mną:)

Helo. I jak sie czujemy? My całkiem całkiem dobrze. Dawno się nie odzywałam ale szczerze powiem że troche zapominam o kafeteri. Nie chwalisz sie co bedziecie mieli? Tylko nie pisz mi ze dziecko, bo to wiem.:-) A tak wogóle to co słychać?

Hej będziemy córeczkę:) Nie odzywałam się bo od września jestem na zwolnieniu i leże w łóżku grozi mi przedwczesny poród. Ale jestem już dobrej myśli minęly już dwa miesięce i nic się nie dzieje więc mam nadzieje że dotrwamy do grudnia