Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pauli*

kolczyk w nosie

Polecane posty

czy przebijanie boli ? jak mozna samemu przebić jak bym wyjeła kolczyk po kilku latach to sie zarośnie? i czy bedzie widać szrame? odpwiedzcie prosze ;)

ja mam kolczyk już 11 lat. Sama przebijałam - to były trochę inne czasy. Nie bolało. Kiedyś próbowałam wyjąć, jednak mimo, ze dziurka mała to widoczna, więc noszę cały czas taki malutki.

Gość tytytytytytytytytyty
ja byłam u kosmetyczki 50 zł płaciłam troche mnie bolało

teraz to bym się chyba bała - ale młoda i głupia byłam - i tak sukces, że nie miałam żadnego zakażenia i od raz u się zagoiło Teraz to bym raczej oddała się w ręce profesjonalisty

ja mam , robiłam w salonie tatuażu i piercingu , zapłaciłam 70 zł z kolczykiem od razu bo nie można brać swojego. dziurka jest malo widoczna, zabieg prawie bezbolesny.

Gość ertgaesr
ostrą igłą, w dziurkę sobie coś włóż, żeby przypadkiem skóry na chrząstce nie przebić. igłę wyparz, skórę odkaź. i do dzieła. chwila strachu ale idzie gładko. dziurki praktycznie nie widać, a skóra się oczywiście zarasta jak nie nosisz kolczyka.

Gość ertgaesr
zwykłą igłą, możesz też szpilką (moim zdaniem nawet wygodniej)

Gość Errika
matko... zależy jaki kolczyk, takie standardowe mają ok 1mm, to kup w aptece igłę 1.2mm, normalnie zdezynfekuj i czystą igła przebij, ja przebijałam od wewnątrz, jakoś latwiej mi bylo tak zeby prosto wyszło;p potem ostrożnie wsadź kolczyka i have fun:-)

czy słyszeliście jakie mogą być konsekfencje przebijania nosa (chodzi o infekcje) chciałam sie spytać o dokładną instrukcje jak moge zrobić to sama kolczyk w nosie, żeby nie trafić na nerw ponieważ słyszałam że jedna dziewczyna miała sparaliżowane połowe twarzy ponieważ coś poszło nie tak ?;)

no prosze odpowiedzcie bo musze przebić sama bo nie mam kasy na kosmetyczke a rodzice mi nie dadzą ;((

Gość ertgaesr
że co?! chyba nie mówisz o kolczyku w nosie, tylko we brwi. a jak to zrobic już masz napisane. jeśli wciąż się boisz to wydaj te kilkadziesiąt zł i idź do salonu

Gość ertgaesr
i daj spokój z kosmetyczkami. one mają o tym pojęcie jak świnia o lataniu

Gość jhgjhgjgj
Kolczyk w nosie to największa wiocha jeśli chodzi o kolczyki :P 90% blachar je ma. Tragedia :D

Gość ertgaesr
tak samo jak w języku, pępku, uszasz, tatuaże na lęźdzwiach itp.. czyli kazda która to ma, to blachara? (swoją drogą czemu akurat blachary?). to ja ci powiem coś więcej- niemalże bez wyjątku blachary mają 2 ręce, 2 nogi, po pięć palców na kończynę, 2 piersi, itd.... jeśli też je masz- jestes blacharą :)