Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anetkaks

smoczki

Polecane posty

Gość anetkaks

proszę powiedzcie mi Kobietki czy dajecie swoim szkrabom smoczki? Ja broniłam się przed nimi, ale chyba skapituluję...

Gość anetkaks
i ewentualnie jeszcze jedno pytanie: jakie smoczki są najlepsze?

Też byłam \"purystką\" i starszej nie dawałam smoczka. Bez sensu mi się wydawał :) A przy młodszej musiałam odpuścić. Nie była głodna, a ssała pierś, potem porządnie ulewała. A za chwilę znowu płacz i do piersi. Poddałam się, bo nerwowo nie wyrobiłam :) Będę się potem martwić, jak oduczyć :) Kupujemy Avent, trochę drogie, ale warto.

ja podałam smoczek jeszcze w szpitalu. nie załuję. mały mial bardzo silny odruch ssania i smoczek mu naprawdę pomagał.smoczek u nas jest używany tylko sporadycznie do spania. jak tylko zaśnie to sam wypluwa :) jak nie zasypia właśnie to nie chce o nim słyszeć, nie lubi mieć go w buzi jak się bawi czy leży sobie. my mamu nuka silikonowego, od samego poczatku i u nas sprawdza się super.

Gość ja dawalam
anotomiczny czyli ortodontyczny.

Gość autorko
nuk silikonowy polecam.

Gość matka dzieci
ja podawalam i podaje z aventu starsze miało smoczek tylko poł roku później samo zrezygnowało. Młodsze narazie uzywa smoczka jako gryzaka na bolące dziąsełka

nie bardzo sie znam wiec moze mnie ktos oswieci... jak wyglada anatomiczny? ja kupilam o ksztalcie wisni canpola, ale na opakowaniu sa narysowane jeszcze dwa inne dostepne ksztalty. jeden jest taki szerszy i z jednej strony splaszczony, a drugi jak wisnia, tylko bardziej splaszczony, ale rownomiernie z obu stron. ktory z nich to anatomiczny?:P

Gość a ja mojej kupuje smoczki
jednej firmy NUK -gdyz sa wyprofilowane , maja anatomiczny kształt - kiedys przez przypadek maz kupil smoczek innej firmy i nie chciala go ssac

Gość a ja mojej kupuje smoczki
nuk silikonowy

moja nie chciała smoczka, więc go nie ma :) nie ma silnego odruchu ssania, nie ssie kciuka więc smoczek jest zbędny :)