Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za łamana...

8000 długu!!!

Polecane posty

Gość za łamana...

jakieś 8 lat temu wzięłam kredyt w PKO dla ciotki; ta wyjechała za granice i nie spłacała go! teraz dostaję pisma z sądu o spłatę długu. kredyt był na 3000 zł. ja jestem samotną matką na ręcie nie mam z czego płacic! prosze poradżcie gdzie sie z tym udac? co robic? ciotka milczy. ja myslałam ze spłacała!

Gość skarpetka1234
jeżeli byłaś poręczycielem to nie wiem co możesz zrobić nie wiem naprawdę ale czytałam w gazetach że to Ty musisz spłacić ten dług :/ bo poreczyłaś. Nie wiem idź zapytaj gdzieś do jakiegoś biura co się tym zajmuje nie chce Ci źle powiedzieć

Gość zofija3333
ja słyszałam że po 3 latach się przedawnia

Gość skarpetka1234
dlatego najlepiej jest w ogóle nie brać kredytów nie poręczać nawet dla rodziny

Gość jasne po 3 latach sie przedaw
nie co Ty piszesz dziewczyno! Ty wzielas ten kredyt czy poręczyłas?

Gość za łamana...
nie poręczyłam. kredyt był na mnie....

Gość zofija3333
koleżanka pracowała w firmie windykacyjnej i mowiła że po 3 latach to jest przedawnienie

Gość skarpetka1234
Jeżeli wziełas na siebie to Ty musisz spłacić tak mi się wydaje Ty podpisywalas papiery i brałas tak jakby dla siebie

Gość skarpetka1234
źle zrobiłaś niestety ciotka kasę wzieła i teraz nie ma zamiaru oddać :/

Gość skarpetka1234
a nie mozesz sie skontaktować z ciotką ? wyjasnić to?

Gość za łamana...
przedawnienie??? przychodzą mi pisma z ądu , od jakiś firm ze odsetki sama to juz ok 5000!

Gość za łamana...
....ciotka milczy.... i nie zamieża sie chyba odezwac

Gość wyczesany serafin
bzdury ci wypisuja tutaj:o jesli juz to nie po 3 ale po 5 latach poza tym jesli dostajesz pisma z sadu to z kazdym kolejnym te 5 lat jakby sie odswieza

Gość skarpetka1234
to Ty się odezwij pierwsza, nie czekaj aż zadzwoni bo pewnie tego nie zrobi

Gość musisz w takim razie sama
to splacic, moze idz tam i umow sie jak mozesz spalac te raty zeby bylo dobrze dla Ciebie. To już ma firma windykacyjna nie Twój bank więc myślę że możesz tam się dogadać. A do ciotki Ty się odezwij i zapytaj jej jak może Cię z tym zostawiać i każ jej przesyłać Toebie pieniądze.

Gość za łamana...
żyje z córką "od pierwszego do pierwszego"!!! szkoła, opłaty! ja naprawde nie mam z czego płacic! gdzi sie z tym zwrócic?!

Gość wyczesany serafin
idz sie z nimi dogadac bo inaczej ten dlug urosnie do 20 tys :o

Gość opoopopopop
jakby sie po 3 latach przedawnialo to nikt by nie splacal kredytów:o:o:classic_cool: a co do sytuacji autorki to sie wyjeleniłaś i teraz musisz splacac, nie ma innej rady. glupio zrobilas ze sie wczesniej nie interesowalas czy kredyt jest splacany

Gość skarpetka1234
a ciotka dlaczego nie mogła wziąść na siebie? chyba wcześniej brała dużo kredytów nie spłacała i nie chcieli jej już dawać a teraz kase wzięła i uciekła, ja bym się peirwsza odezwała bo jak tak dalej będzie to dług będzie rósł i rósł

Gość Oiuytrea
Przecież jak kredyt jest na ciebie, tzn ty go wzięłaś, to musisz go spłacić! Ani banku, ani firmy windykacyjnej nie będzie inteesowało to, że umówiłaś się z ciotką, że ci go spłaci (bo tak to niestety wygląda). Swoją drogą jak można wziąć komuś kredyt, czyś ty na głowę upadła??? Przecież nawet jeśli ciotka byłaby superuczciwa i zarabiająca nie wiadomo ile, to i tak różne rzeczy mogą się zdarzyć, nie wiem jakaś choroba, utrata pracy, czy coś w tym stylu i ty zostajesz sama z kredytm, bo to jest TWOJ kredyt, a nie ciotki.

Gość wyczesany serafin
jak ci wejdzie na to komornik jeszcze to sie posrasz ze splata :o idz sie dziewczyno dogadaj szybko bo oni sie przejmowac nie beda czy ty samotna czy nie :o

Gość skarpetka1234
zgadzam się z wypowiedziami powyżej :/ niestety taka prawda. Brałaś kredyt na siebie a nie ciotkę więc nikogo to nie będzie interesowało kto wziął pieniądze bo kredyt jest na Ciebie i Ty musisz spłacić :/ a ciotka może się z tego wywinąć i się nie przyzna że wzieła kase :/

Gość zofija3333
asia 11:04:07 to zależy jezeli nie było jeszcze w sadzie i nie ma nakazu zapłaty do każda rata przedawnia się po 3 latach asia 11:04:21 a jak juz jest nakaz zapłaty to po 10 asia 11:04:49 jest taki arykuł ze długi w tym własnie kredyty przedawniaja sie po 3 latach asia 11:05:15 i nawet wtedy ja jest w sądzie o nadanie nakazu zapłaty to pisze sie odwołanie i sąd umaza

Gość zofija3333
to wiadomości od koleżanki która pracowała 5 lat w firmie windykacyjnej

Gość zofija3333
no to teraz powinien napisac pismo że zgodnie tam z art. nie pamietam numeru ale moge poszukac dług jest przedawniony

Gość skarpetka1234
hmm dziwne :/ w takim razie każdy może sobie wziąść kredyt i nie spłacać :/ a jak chodzi o większe sumy? większe niż z tego tutaj opisanego przypadku? jak dla mnie dziwne, ludzie nic by nie robili tylko brali kredyty bo.. bo umorzą

Gość sddfdfdfdsf
gdyby sie tak pieknie wszystko umarzało i przedawniało to nikt nie mialby klopotów z dlugami;)

Gość skarpetka1234
autorka wzięła kredyt 8 lat temu to skoro przedawniają się to już powinien być dawno przedawniony a nie jest :/

Gość Oiuytrea
Przecież ona napisała, że dostaje pisma z sądu.