Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość filipka z konopi

za i przeciw znieczuleniu w czasie porodu

Polecane posty

Gość filipka z konopi

prosze o wypowiedzi osob co na ten temat cos wiedza. Jak lepiej rodzic?ze znieczuleniem czy bez i jakie moga byc skutki znieczulenia

Gość Berlingo.
jak czujesz, ze nie mozesz wytrzymac, to bierzesz znieczulenie i masz luzik. potem nie zostaje ci zadna trauma. Ja wspominam dzieki zzo swoj porod wspaniale :-) Nie mialam zadnych skutkow ubocznych....poza cienszym portfelem o 500 zl :-P

Gość filipka z konopi
czyli takiego znieczulenia nie planuje sie wczesniej?tylko dopiero podczas porodu? przepraszam za takie pytania ale jestem zielona w temacie

Gość Berlingo.
no jasne, ze sie nie planuje. nawet nie wiem, czy kazdy szpital oferuje taka usluge. Ale teraz moze juz kazdy..... O znieczulenie prosisz, jak Ci sie wydaje, ze nie dasz rady. JA tak mialam przy 7 cm rozwarcia, polozna zaproponowala oksytocyne, zeby przyspieszyc akcje a ja sie balam, ze po niej bedzie mnie nasuwac i zdecydowalam sie na zzo, chociaz idac do szpitala zakladalam, ze urodze bez znieczulenia ;-)

Gość filipka z konopi
dzieki Ci bardzo. teraz sie dowiem jak to u mnie w szpitalu wyglada

Gość ja już nic nie wiem
A ja mam pytanie: czy takie znieczulenie nie zaszkodzi w żaden sposób dziecku?

Gość mojemu nie zaszkodzilo
podobno nie przenika przez lozysko

Gość mixi
jak to sie nie planuje,.....dziewczyno co ty gadasz...ja mam termin za około 3 tygodnie i wlasnie w tym tygodniu bede robic badania na uklad krzepniecia niezbedne do wywiadu anestezjolgicznego...bylam w szpitalu w którym bede rodzic, zapytalam co i jak i wiem ze zzo akurat najlepiej jak jest PLANOWANE...czasem bez takiego wywiadu anestezjolog nie podejmie sie znieczulenia bo nie bedzie na pałe ryzykował ze cos sie stanie...

Gość mi znieczulenie pomoglo
na godzine czasu a chcialam je dosc szybko.Dobra i ta godzina tak mnie bolalo.Nigdy wiecej porodu.

Gość ja rowniez biore
pod uwage znieczulenie. termin mam na poczatek lipca i jutro ide na wizyte do anestezjologa (zeby omowic wszystko wczesniej) mi znieczulenie pomoglo- jak to tylko na godzine? to pozniej nie dali ci nastepnej dawki??

z tego, co ja wiem, to mixi ma rację - jak najbardziej nalezy zaplanowac znieczulenie i zrobić odpowiednie badania. Być może w ciemno tez podają, ale na pewno bezpieczniej jest wczesniej się przygotować. Najwyżej nie weźmiesz

ja się na przykład nastawiam na poród bez znieczulenia, ale w razie czego przygotuje sie do tego w szpitalu, w którym będę rodziła

Gość filipka z konopi
ale mnie chodzilo o cos innego z tym planowaniem, wiem ze trzeba chyba z miesiac wczesniej isc na badania do anestezjologa. Ale ja raczej pytalam czy jak idziesz rodzic to juz jest "zdecydowane" ze ze znieczuleniem czy bez. i Berlingo chyba ma racje ze to sier decyduje juz podczas porodu,choc jak juz pisalam jestem zielona ;)

Gość podobno jak kobieta
ma juz dosc i mowi ze chce znieczulenie to polozna wie ze rozwarcie jest7-8cm i niedlugo koniec;) troche nie na temat ale tak słyszalam

Może komuś ta informacja pomoże.Warszawa-szpital Inflancka-znieczulenie jest za darmo.To jedyny szpital w Wwie.Polecam Inflancką.

Gość Berlingo.
ja wlasnie rodzilam na Inflanckiej, bez wczesniejszych ustalen z anestezjologiem...Bylam tam wczesniej na rekonesans, o wszystko pytalam, nikt nie kazal mi umawiac sie na zzo wczesniej. Anestezjolog wywiad przeprowadzil ze mna tuz przed podaniem znieczulenia. A szpital faktycznie polecam. Mam wspaniale wspomnienia z pobytu tam. Tylko ze 2 lata temu zzo bylo jeszcze platne :-P

Gość miałam już ZZO
gdy operowali mi stopę (i zespół popunkcyjny też niestety miałam....). to mnie wystarczająco zniechęciło do takiego znieczulenia przy porodzie. później miałam rehabilitację i poznałam tam dziewczynę jeżdżącą na wózku ( powikłane ZZO przy porodzie). jak ona cierpiała, że nie może być przy swoim maleńkim skarbie.... Urodziłam SN córkę (4150g) bez znieczulenia i nie mam traumy, choć łatwo i bezboleśnie nie było ;)