Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ddddddddd

Moja matka mnie wykonczy

Polecane posty

Gość ddddddddd

wykonczy mnie swoim egoizmem i materializmem... kilka lat temu po rozwodze z moim biol. ojcem sprawila mi ojczyma. Chama po calej linii, ale jej to nie przeszkadzalo bo dobrze zarabia . Zawsze mial mnie za nic, zawsze kiedy cos powiem usiluje zrobic ze mnie idiotke, wyzywa mnie itd. Trwa to od kad się poznali. Ale ona na to nie reaguje, bo mowi ze jej to nie przeszkadza, ze jej tak nie traktuje jak mnie i ze to nie jej problem. Rok temu wpadla na "genialny pomysl" ze zostanie rodzina zastepcza! moja siostra poznala dziewczyne z domu dziecka 14-letnia w sanatorium i sie zakolegowaly. No i jak moja matka sie dowiedziala, ze rodzina zastepcza dostaje 800zl na dziecko ktore u nich mieszka to od razu zalatwila wszystkie formalnosci. Nie mamy na to warunkow mieszkaniowych, jest nas 3 dzieci + rodzice i pies. No i plus ta dziewucha. A mamy 3 pokoje. Mialam pokoj sama, teraz tez go mam ale sie sadza, ze ktoras ma miec ze mna. Studiuje, ucze sie duzo, pokoj jest malenki . Do tego ta z domu dziecka kradnie mi ciuchy, grzebie w moich rzeczach, raz nawet sachowala tel mojej siostry i chciala go najprawdopodobniej sprzedac w komisie, a jak moja siora zaczela go szukac to powiedziala ze widziala jak ja ten telefon ukradlam! moja kochana mamusia oczywiscie jej uwierzyla. Malo tego powiedziala, ze za 2 lata ta dziewczyna odchodzi bo osiagnie juz pelnoletniosc i wraca do swojej biologicznej rodziny i ona bierze kolejne dziecko a mnie ma juz nie byc bo nie przynosze jej zysku tylko straty bo ma dosc bycia moim sponsorem (studiuje dziennie). Zajefajnie...

Gość liliyaaa
mam nadzieję, że to prowokacja :O jeśli nie, to współczuję...

Gość ddddddddd
nie to nie jest zadna k..a prowokacja tylko moje zycie! ktorego serdecznie mam dosc...

Gość ddddddddd
jasne, moze np pod most?

Gość droga ddddd
jak Twoja Matka to taka metralostak to ja postrasz ze ja pozwiesz o alimenty. Niewazne ze jestes pelnoletnia. Jezeli sie uczysz to rodzice do 25 albo 26 roku zycia maja obowiazek lozyc na Twoje utrzymanie. Tak stanowi prawo:D

Gość liliyaaa
No cóż, matki nie zmienisz, widocznie taka jest i koniec. Mogę Ci radzić, żebyś z nią pogadała, ale czy to coś da? Chyba po prostu musisz zrobić wszystko żeby się wyprowadzić. Idź do pracy i wynajmij pokój.

Gość ddddddddd
Myslalam o tym, ale jestem na 1 roku studiow , po liceum. Prawda jest taka, ze jak po lo zarejestrowalam sie w urzedzie to zaorefowali mi staz za 500 zl, gdzie pracodawca nie zgodzil sie na studia zaoczne. Ciezko teraz z praca, szukam teraz na wakacje i nic. Od niej nie dostaje praktycznie nic, mam tyle ile sama gdzies zarobie lub np. dostane od babci na urodziny, imieniny itd...

Gość liliyaaa
A nie możesz się wyprowadzić do kogoś z rodziny?

Gość ddddddddd
Niestety nie. Moja babcia mieszka z dziadkiem na kawalerce. Inna rodzina nigdy by się nie zgodziła. Poza tym mieszkaja strasznei daleko.

Gość mikaaaaaaaaaaa
Ale Ci się matka trafiła.zabić to zamało.Uciekaj z tego głupiego domu jak najszybciej.serdecznie ci współczuję.

Gość aaaaaaaaaaaa
przewalone ;/ ech ..... a skad jestes ... ja mieszkam sama mozesz do nmnieprzyjechac

Gość ddddddddd
chetnie bym skorzystala . Ale zapewne nie piszesz powaznie. Ehhh mam juz dosc, mialam kiedys juz nawet przez nia depresje, ale wyszlam na prosta (mniej wiecej) psychicznie