Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszenka

lysienie androgenowe a zajscie w ciaze?????

Polecane posty

Gość myszenka

witam.Otoz zdiagnozowano u mnie lysienie typu androgenowego czy moge miec przy tym klopoty z zajsciem w ciaze czy ten typ lysienia u kobiet wplywa na plodnosc????.Inne hormony mam w normie meskie rowniez nie przekraczaja normy.

Gość moze moze
moze wplywac, dlatego nalezy to leczyc (leczenie polega najczesciej na podawaniu estrogenow) - androgeny bedace winowajca lysienia tego typu, wytwarzane sa przez jajniki miesiaczkujesz regularnie? mialas monitorowana owulacje? jak wyglada u ciebie poziom testosteronu i estradiolu? mialas robiony profil hormonalny? niestety nie da sie jednoznacznie odpowiedziec na twoje pytanie bo zalezec to bedzie od wynikow badan...

Gość iskierka1234
mialam robiony estradiol i testosteron w 27 dniu cyklu. estradiol wyszedl mi 476.2 pmol-l a testosteron 1.16 nmol-l przy czym norma u kobiet wynosi od 0.22-2.9 nmol-l. Dodam ze bralam 4 lata tabletki antykoncepcyjne po nich bardzo wzrosla mi prolaktyne obecnie lykam dostinex na jej zbicie.Niedawno ponownie badalam jej poziom i znacznie opadla tj miesci sie w normie..nie mialam jeszcze monitorowanego jajeczkowania.Cykle mam 34 36 dniowe.

Gość myszenka _iskierka1234
a ile moze trwac takie leczenie estrogenami? czy podczas leczenia moge juz zajsc w ciaze?

myszenka_iskierka1234 ale moze istnieje szansa by zajsc w ciaze bez leczenia bo lysienie tego typu moze wplywac na plodnosc ale nie musi ???????czy moze sa na forum jakies kobitki ktore maja podonby problem tj cierpia na lysienie androgenowe jednak bez problemu zaszly w ciaze?

Tzn mozna miec normalne cykle owulacyjne przy tym schorzeniu?????

Gość moze moze
Estradiol musi byc zbadany na poczatku cyklu by mozna bylo jasny obraz miec bo nie wiadomo w jakiej fazie bylas robiac to badanie w 27 dc. Jesli cykle masz 34-36 dniowe to sugeruje ze jest duza szansa na odbywanie sie owulacji, bezproblemowo. Jasne, ze masz szanse by zajsc w ciaze bezproblemowo, takie schorzenie to nie wyrok ;)

moze moze......dziekuje za inf podnioslas mnie troche na duchu nie przejmuje sie tak bardzo tym lysieniem jak mysla ze moglabym miec duze klopoty z zajsciem w ciaze