Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a ja uwazam ze

A ja uważam, że ciężarne należy traktować jak święte krowy i koniec

Polecane posty

Gość a ja ostatnio nie przepuscilam
ciezarnej w kolejce w sklepie. Mialam niewiele artykulow, moze z 5-6 rzeczy, ona wiecej i chciala sie wepchnac przede mnie, jak ja upomnialam ze jest przeciez kolejka to powiedziala ''ale ja jestem w ciazy''. Ja na to ''a ja sie spiesze do pracy'' i zaczelam wykladac swoje zakupy. To byla prawda, bo sie siepszylam naprawde i nie mialam za wiele czasu. Podczas kasowania moich zakupow przez kasjerke nasluchalam sie od ''kulturalnej'' ciezarnej takich epitetow jakich by sie rasowy menel spod mostu nie powstydzil:) Nie obchodzilo mnie to jednak, bo na pierwszym miejscu stawiam swoje potrzeby, a taka bylo zdazenie na czas do pracy. Gdy jednak mam czas to przepuszczam, bo dlaczego nie? Niestety ogolnie jestem osoba zabiegana i przykro mi ze nie dostrzegam ciezarnych, mam wazniejsze sprawy na glowie niz wylapywnaie ich wzrokiem.

Gość tymtyrym
Mnie nawet facet nie traktuje ulgowo w ciazy.. Co prawda jestem dopiero w 2 miesiacu ale kiedy nagle zrobi mi sie niedobrze, zemdli mnie i mowie mu ze mi strasznie niedobrze to slysze " to co ja ci na to poradze"??

Gość gość
fajnt facet :) a do autorki, ktora nie przepuscila pyskatej ciezarnej - o skranosciach nie mowimy, ona i bez brzucha na pewno byla pyskata :D

Gość ex_debill_znowu_po
trochę więcej uprzejmości i uśmiechu wszystkim by się przydało, niezależnie od stanu:)

Gość gość
ciezarnych nie traktuje sie wyjatkowo przez to, ze ludzie uwazaja je za wyludzaczki i oszustki co leca na l4 jak tylko zrobia test i miesiacami o******laja sie w sklepach. Nie wszystkie tak robia ale ta czesc rzutuje na odbior calosci.

Gość gość
popieram autorkę, 100 % racji ! jestem w ciąży i tez mi wszyscy nadskakują, je też będę później np przepuszczać ciężarne w kolejce do kasy czy coś w tym stylu

Gość gość
oczywiście,że święte! tworzą CZŁOWIEKA, takiego prawdziwego! przedłużają gatunek, poprawiają przyrost demograficzny. To nie tylko ich sprawa, ale również moja - jako obywatela tego kraju i świata. Szacun, drogie Panie!

Gość gość
Kobieta w ciąży to nie oferma i może Ci skopać d**ę. Ale szacunek i delikatne traktowanie się należy.

Gość gość
a co mnie obchodzi ktoś kto się połamał skacząc do wody itp ...na de mną ani nad nikim sie nikt nie lituje . mam gdzieś szczęście czy niesczeszczenie innych + life is brutal

Gość gość
nie czytałam tersci tylko temat ale zgadzam się w 100% traktować jak KROWY, którymi są:)

Gość gość
LedZeppelin "no, jest się czym szczycić, pogromco roszczeniowych chamek" ..... Tez tak mysle :P Na chamstwo zawsze chamstwem odpowiadam :P " a Tobie w ciąży hormony nie buzowały?" ..... Buzowaly. Od znoszenia moich humorow byl moj maz a nie obcy ludzie. To on masowal mi stopy, on znosil ewentualne fochy, on mnie wozil jak nie mialam juz sily (i ochoty) sama jezdzic, on zalatwial sprawy, ktorych ja nie mialam sily, ochoty, checi zalatwiac :P Moj maz bral na siebie wszelka pomoc, obcych ludzi nie obarczalam moim stanem. Proste, co? " byłaś potulnym barankiem i stałaś jak ciele błagając o litość i wpuszczenie w kolejkę?" ..... Nie. Mowilam glosno i wyraznie "bardzo pania/pana prosze, czy moglaby pani/pan przepuscic mnie. Bardzo zle sie czuje i obawiam sie, ze nie dam rady stac w kolejce" Uwazasz, ze grzeczna prosba to jest zachowanie cielecia? :O Mnie w domu nauczono, ze ciele to sie wlasnie pcha a czlowiek kulturalny mowi, prosi, wyjasnia. Jakos nigdy nie spotkalam sie z odmowa. Fakt, prosilam ze dwa razy moze bo na posylki :D mialam meza a nie obcych ludzi.

Gość gość
"oczywiście,że święte! tworzą CZŁOWIEKA, takiego prawdziwego! przedłużają gatunek, poprawiają przyrost demograficzny. To nie tylko ich sprawa, ale również moja - jako obywatela tego kraju i świata. Szacun, drogie Panie!" :D:D:D:D:D:D A jaki czlowiek jest "nieprawdziwy"? :D Jako obywatel swiata to powinnas wiedziec, ze Ziemia jest przeludniona i grozi nam katarstrofa, jezeli nie powstrzymamy ludzkiej popualcji przed rozmnazaniem sie.

Gość krzstian
dla mnie kobiety w ciąży to wyglądają jak kaleki i tyle . Ja mam takiej pomagać a to z jakiej okazji, same z siebie sieroty robią i tyle

Gość gość
life is brutal i co cie interesuje... to dla tego nad toba sie nikt nie lituje i ci nie pomaga. karma wraca :) przeanalizowalas moja wypowiedz wnikliwie jak wiersz podczas interpretacji.

Gość OLGA3
Zgadzam się z autorką. Ja s łyszałam, że niektórym kobietom nawet zęby wypadają w ciąży także to nie jest miły stan. Mi jest głupio jak w kolejce stoi kobieta w ciąży ale też nie odważę się powiedzieć do wszystkich że mają ją przepuścić. A z drugiej strony głupio mi tak stać jak gdyby nigdy nic.

Gość gość
a nad tobą się to lituje -litował powiedz ...mnie ciężarna w ogóle nie interesuje bo kim ze niby ona jest , czym zasłużyła na uprzywilejowanie

Gość katharinaaaaaaaaaaa
własnie co wy takiego robicie ze niby was powinno się traktować ulgowo +rodzina ok, ale obcy ...z jakiej to parafii . ja zauważam ze gracie pier....księżniczki bo dzieciara dałyście sobie zrobić przyjmiecie do wiadomości ze nie dla wszystkich wy i wasz dzieciak i brzuch nie jest najważniejszy i ze większość ma te wasze szczęście w poważaniu

Gość gość
może po prostu jestem sympatyczna, bo wszedzie ludzie są dla mnie mili, idą mi na rękę i traktują mnie ulgowo. czy mam brzuch czy nie :)

Gość gość
Taaaa, tylko czemu to ma służyć, bo jeśli MATCE, żeby urodziła to dziecko - to ok. Oczywiście też bez przesady, bo ciąża to nie choroba, jak to większość "kobiet" teraz uważa... ale paradox polega na tym, że chuchamy i dmuchamy na dzidziusia praktycznie od samego poczęcia... a jak się urodzi to już "pępek świata" - Wszystko dla niego: prawo podciągamy dla dzieci, rodziców karzemy za klapsy rodzicielskie i nasyłamy "niebieską linie", żeby tylko "dzidzusiowi się nic nie stało"... świadczenia dla dzidziusia, możliwości dla dzidziusia, nagrody dla dzidziusia, całe Państwo jest "Prodzidziusiowe" - a jak już "dzidziuś" dorośnie to wtedy: bezrobocie, wrogość urzędników, brak środków, brak możliwości, brak zasiłków, fiskus, ZUS, mandaty, powaleni sąsiedzi, komornik, policja, brak perspektyw, szmatława pensja, brak zrozumienia, zero pomocy z nikąd. - Gratulacje!

Gość gość
Ciąża to nie choroba!

Gość gość
Ciąża to nie choroba oczywiście,jeśli jest z nią wszystko ok. Poczekam aż któraś straci nienarodzone bo jakiś kretyn jej nie zauważył i odwracając się ją uderzył.Tak jak mnie bo pękł mi krwiak i zabił mi dziecko!!!!!!

Gość gość
Ta. Ciąża to nie choroba? Zwykly baran to napisal co pewnie nigdy w ciąży nie byl. Pomijam w ogóle ze większość ciąż jest obarczonych większym lub mniejszym ryzykiem. .. wystarczy ze kobietę w zdrowej ciąży jakiś baran pchnie i juz nieszczęście gotowe. Nie trzeba mieć krwiaka. Od upadku może peknac pęcherz plodowy. Wiem z autopsji. Nawet nie uslyszalam przepraszam... i ciąża się zakonczyla w 6,5 miesiącu

Gość gość
też uważam że kobietom w ciązy nalezy sie coś dobrego i trzeba o nie dbac. Chociaz gdy ja bylam ciezarna bylo juz delikatnie widac brzuszek i bylo lato straszny upal, chcialam usiasc w autobusie to wepchala mi sie starsza pani no i i ja jej grzecznie mowie "przepraszam jestem w ciąży zle sie czuje i chcialabym usiasc" to ta mi z tekstem cytuje "pani jest w d***e a nie w ciązy"

Gość gość
A z jakiej racji ma mnie obchodzic obca baba i jej dzieicak? Czy ta babe interesuje moja osoba albo moje dziecko? Twoja ciaza, twoj problem, daj zyc innym kobieto :O

Gość gość
stare baby są wredne, później się dziwią że nikt nie lubi starych ludzi , mnie kiedyś star**** kopnęła w glana w tramwaju , tak po prostu bez przyczyny, chyba jej się nie podobało , że dziewczyna z takimi buciorami hahha

Gość gość
kobietą w ciąży należy się specjalne traktowanie tj siedzące miejsca w komunikacji, obsługa bez kolejki w sklepie i inne takie, bez apelacyjnie, bez wyjątków ! społeczeństwo powinno być edukowane w tym temacie, kampanie społeczne itd, np w moskiewskim metrze cały czas nadają komunikat "aby uważać przy wsiadaniu i aby ustępować miejsca ciężarnym i starszym " a u nas chamstwo i hołota niemyta

Gość gość
13.03 oj zobaczysz cholero jak sama bedziesz w ciazy jak to wesolo stac w ciazy dlugo w kolejce

Gość papryka11111111111111111111111
Ehhh całkiem widzę te ciąże wam na mózg siadły !

Gość Poducha 85
A ja tak nie uważam. Bez przesady. Oczywiście w kolejce przepuszczę czy miejsca ustąpię kobiecie w widocznej ciąży... ale bez jaj żebym jej miała usługiwać bo jej hormony szaleją ;]

Gość chmiellll
Kiedy się w końcu nauczycie, że ciąża to nie choroba? Miałyście siłę nogi rozkładać to teraz miejcie siłę radzić sobie jak normalni zdrowi ludzie.