Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawym jest

ubezpieczenie na życie

Polecane posty

Gość ciekawym jest

witajcie, mam pytanie do ubezpieczycieli: mam polise na życie w 3 filarze, powiedzmy na kwotę 120 tys od kilku lat. biorąc kredyt na nieruchomosc żadali ubezpieczenia na życie ale w konkretnej firmie, więc mam kolejną polisę na życie też na ponad 100 tys. ( w zależności od kursu franka). i teraz pytanie właściwe: w przypadku mojej smierci najbliżsi otrzymują pieniądze z dwóch ubezpieczalni na kwotę ubezpieczenia czy z jednej? i co z tym ubezpieczeniem bankowym. czy on idzie na spłate kredytu, a najbliższych w tym momencie nie obchodzi spłata i mają czystą (nie obciążaną długiem) nieruchomość?

Gość polisówkaaaa
polisa na zycie złozona w banku posiada cesję i w razie śmierci wypłata idzie na spłate całości kredytu a reszta jak się upomną spadkobiercy będzie wypłacona.Ubezpieczeń na zycie mozna miec wiele więc kolejne ubezpieczenie idzie dla sppadkobierców i nie przepada

Gość ciekawym jest
dziękuję Ci bardzo bo ktos mnie poinformował, że w razie wu wypłata nastepuje tylko z 1 firmy. a jak sprawa ma sie w przypadku np. zalania mieszkania gdy mam ubezpeieczenie gdzieś tam i powiedzmy drugie w innej firmie które dostałem gratis do czegos tam. otrzymam 2 wypłaty za to samo zdarzenie?