Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyrostek robaczkowy

Czy mozna PRZEGAPIĆ zapalenie wyrostka????

Polecane posty

Gość wyrostek robaczkowy

Nie wiedziałam jak sformułowac pytanie ;) już tłumaczę: w ciągu roku 3 razy miałam ostre bóle brzucha idealnie w miejscu wyrostka, najpierw 2 razy w nocy, samo przechodziło, trzeci raz ból 3 dni, mdlałam prawie z bólu ale lekarz rodzinny wykluczył wyrostek... wyniki badań mam ok, ginekolog ostatnio wykluczył różne powody ginekologiczne i zasugerował, że to jednak mógł być wyrostek, tylko że przegapiła ostry stan i teraz nie ma jak tego sprawdzić a wyrostek jest teraz nie wiem jak on to określił, zalepiony? W każdym razie jakby stan w uspieniu :o miał ktoś takie problemy? Co mam zrobić?

Gość idź zbadać ten wyrostek
do chirurga miękkiego, on na pewno się na tym zna. Jeśli tylko cię bolał, to mógł byc podrażniony, gdyby pękł i rozlał się, to nastapiłoby zapalenie otrzewnej i juz byś nie żyła :)

Gość wyrostek robaczkowy
pocieszjące ;) ginekolog u której byłam powiedziała, że to pewnie wyrostek i kiedys operowało sie jak były takie własnie podejrzenia i wskazania do wycięcia a teraz tną tylko w ostrych stanach jak już sie tam wszystko porozlewa :o miałam usg, badania krwi, moczu, wszystko w normie. Jak chirurg to zbada, skoro teraz już mnie nie boli?

nie wiem jak zbada, bo chirurgiem nie jestem:) Ale mój mąż miał takie podejrzenia i wysłali go właśnie do chirurga miękkiego, bo tylko on jest w stanie ocenić

Gość wyrostek robaczkowy
a jakie miał objawy? I jak to sie skończyło?

też bardzo go bolało po stronie wyrostka. Ale po umiejętnym badaniu przez tego chirurga, wyrostek wykluczono. To było z pół roku temu, żyje do dziś, więc do perforacji widać nie doszło :) Ja już mam wycięty w dzieciństwie, więc nawet nie pamiętam jak to boli. Chcesz się uspokoić to idź do tego lekarza

Gość wyrostek robaczkowy
pójde na pewno dzieki :* a może ktoś jeszcze sie wypowie, coś wie na ten temat albo miał takie objawy jak ja...?? bede bardzo wdzięczna :)

Gość wyrostek robaczkowy
;)

moglas miec np. kolke nerkowa, albo bole byly jelitowe jakie mialas badania? bo w dobrym USG mozna obejrzec wyrostek i zobaczyc czy cos tam sie nie dzieje...

Gość wyrostek robaczkowy
miałam badania krwi, moczu (chyba takie podstawowe), USG, no i teraz po paru tyg. jeszcze USG ginekologiczne i badanie u gin. :o lekarz 1. kontaktu chce mnie na gastroskopie jeszcze skierować... może to było co innego, tylko wszystcy lekarze sie dziwią że bolało mnie idealnie w miejscu wyrostka. Tzn pierwszy dzień cały brzuch tak że nie dało sie zlokalizować a na nastepny dzirń ból zszedł właśnie tam gdzie wyrostek.

a mialas nudnosci albo wymioty? podwyzszona temperature? jakis inne objawy jeszcze? no i czy bole byly ciagle czy z przerwami?

Gość wyrostek robaczkowy
Nie miałam żadnych innych objawów. Bóle ciagle, przy chodzeniu, ruchu, oddychaniu, aż mi sie nieraz słabo robiło z bólu. Jak leżałam bez ruchu to było lepiej. To były takie raczej silne skórcze z prawej strony, ale z nerkami nic nie mam, żadnych problemów gin. też nie. A nospa nie pomagała. Po trzech dniach minęło. Ale to juz trzeci raz w ciągu roku tak było, tylko wcześniej przechodziło po 1 dniu a teraz po 3...

Gość wyrostek robaczkowy
Nie, na pewno na gastroskopie, mówił coś o wrzodach dwunastnicy. A czemu myslisz że chodziło mu o kolonoskopie??? Mam nadzieje, że na to badanie nie bede musiała nigdy iść :P dzieki za rady, pojde na tę gastro i do chirurga, boje sie że znowu mnie zacznie boleć a wyjeżdzam niedługo za granicę na pół roku.

no bo pisalas ze mialas bole tam gdzie wyrostek, czyli w prawym dole biodrowym (tam gdzie prawy jajnik) a tam sa jelita i gastroskop nie siega, jesli juz to kolonoskop:) ale jesli bolalo cie tez w nadbrzuszu to gastroskop rozumiem... w kazdym razie ten twoj rodzinny wydaje mi sie rozsadnym lekarzem wiec pewnie ma swoje powody ze kieruje cie na gastroskopie:)

Gość annetke
aha, i tez nie bolalo go non stop, tylko takie jakby ataki bolu z tego co pamietam jak mi opowiadal. i wymiotowal z krwia potem.

Gość wyrostek robaczkowy
dziekuje kochane za pomoc, u mnie nie było aż tak ostro, może to jakies podrażnienie albo jednak nie wyrostek... zobaczymy co inni lekarze powiedza i jak badania wyjdą...

Gość gośćmeg
No i jak sie sprawy potoczyly? Prosze o pilna odpowiedz. Pozdr

Gość gość
Meg-nie wiem czy zagląda tu autorka wiec napisze Ci tak. Jeśli ból jest ostry to zasuwaj do lekarza. Miałam taką sytuację w listopadzie i pojechałam na Sor do szpitala.czekałam z ostrym bólem 4 godz na przyjecie. Wniosek jest taki-jeśli ból jest od godz 18 to nie ma co sie patyczkować tylko trzeba wzywać pogotowie bo od razu z karetki trafiasz w ręce lekarzy. U mnie wszystkie badania wyszły ok,ale na wszelki wypadek dostałam antybiotyk. Objawy jakie miałam-bardzo silny ból i temperatura. Przeszło.