Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerazona przyszla mama

Poród w domu - co sądzicie?

Polecane posty

Co sądzicie o porodzie w domu? Ja się tak panicznie boje szpitali i lekarzy ze nie wyobrazam sobie spędzić ani minuty w szpitalu, a co dopiero isc tam na porod i lezec kilka dni :( Czy ktoras z was rodzila w domu, albo wie cos na ten temat? Już sie orientowalam w tym temacie troszeczke i wiem, ze sa prywatne firmy ktore sie tym zajmuja, ale chcialabym sie najpierw dowiedziec czegos od osob ktore to faktycznie przezyly.

Gość chyba cie powalilo
a jak ci sie cokolwiek stanie? a jak trzeba bedzie robic cesarke?? a jak sie wykrwawisz??? to co ci lekarze poradza bez sprzetu specjalistycznego u Ciebie w domu???

proszę o rozsądne komentarze.. jestem już na 100% zdecydowana na poród w domu, więc proszę mnie nie przekonywać do szpitala, na pewno tam moja noga nie postanie.

proszę o rozsądne komentarze.. jestem już na 100% zdecydowana na poród w domu, więc proszę mnie nie przekonywać do szpitala, na pewno tam moja noga nie postanie.

Gość chyba cie powalilo
podpisujesz wyrok smierci na wlasne dziecko!

tak tak wyrok smierci :D :D :D gratuluję odważnej decyzji :) niestey nie pomogę w tym temacie a szkoda, bo myślę ze poród w domu byłby o niebo lepszy niż ten w szpitalu. powodzenia!

Gość zanett kaletaa
faktycznie "chyba cie powalilo" ma racje.. choc moze zbyt dostanie to ujela/ujal

Gość obie pierdolicie jak
postrzelone!!! Po pierwsze porod w domu jest mozliwy i nie znaczy to, ze kazdy zakonczy sie powiklaniami...To wierutna bzdura. A do autorki: jezeli bedzie cien podejrzenia, ze cos jest nie tak, to nikt sie nie zdecyduje na odebranie porodu w domu, wiec sie nie zarzekaj, ze twoja noga w szpitalu nie postanie :-P

pewnie jak cos powaznego sie stanie to mnie przewioza karetka do szpitala, ale przeciez tyle kobiet rodzi bezproblemowo! to musi sie udac.. a pozatym dawniej rodzilo sie tylko i wylacznie w domu i nikogo to nie dziwilo... ja po prostu nie wyobrazam sobie siedziec w tej obrzydliwej klinice, tyle bakterii, taki syf.. u nawet wlasnej lazienki nie ma :(

wiesz, kiedys kobiety pracowaly jak muly, wiec porody to bylo dla nich jak pierdnac.... poza tym widac, ze nigdy w szpitalu nie bylas.... przesadzasz... ja tez pierwszy raz znalazlam sie w szpitalu na porod, tez sie panicznie balam, ale okazalo sie, ze niepotrzebnie. Porod i pobyt w szpitalu wspominam naprawde wspaniale :-)

ja spie na codzien w satynowej pościeli, nie wyobrazam sobie spac w takiej twardej wykrochmalonej.. na pewno dostane wysypki :(

ja cie potraktowalam powaznie a tu widze prowokacja!

Poród w domu? Moje marzenie,ale niestety nie stać mnie na takowe,to kosz około 3 tys. złotych,więc muszę sie pomęczyć w szpitalu :(

w holandii 90% spoleczenstwa rodzi w domu...ale oni to tacy naturzysci..dzieci wiecej wcale nie umiera..jak widze u znajomych mojego faceta,ze wsrod 30 dzieci jest chyba 3,ktore maja zwolniony rozwoj o pare lat...czyzby podduszenie podczas porodu? prawda jest taka,ze jak dzieciak sie zaklinuje w kanale rodnym,to nawet nie ma porzadnego sprzetu,zeby stwierdzic,ze cisnienie mu spada..i nawet nie bedziesz wiedziala,ze mial niedotlenienie..i nie ma tej przyssawki,zeby go szybko wycignac...wydaje mi sie,ze porod w domu jst ok,ale przy drugim dziecku,przy pierwszym za duzze ryzyko... ogladalam taki fajny program o porodach domowych,byl przekonywujacy...ale ja i tak wole nie ryzykowac-nie chce dziecka z porazeniem... moj facet jest holendrem i patrzy na mnie jak na chora psychicznie,ze po co do szpitala na porod..ciekawe czy chcialby miec chore dziecko?

ja tez mam leki, a najbardziej boje sie, ze jak dojedziemy do szpitala, w ktorym chce urodzic to powiedza, ze nie ma miejsca i zebym jechala do innego...to niestety zdarza sie mimo, ze bezprawnie, ale tego wlasnie boje sie najbardziej. W domu tez bym sie bala, a to z tego wzgledu, ze nigdy nie wiadomo, czy dziecko albo Ty nie bedziesz potrzebowala profesjonalnej opieki medycznej, o jaka trudno w domu. No i fakt, ze mieszkam w bloku- jakbym zaczela drzec sie z bolu w srodku nocy to sasiedzi mogliby pomyslec, ze cos u nas nie tak :P

Gość ustykam
Nie dziw się reakcjom spanikowanych kobiet. Nawet te wykształcone nie mają pojecia o podstawowych funkcjach organizmu, nie intersują się swoim ciałem ponad to co wyczytaja z ulotek. Kobiety to po prostu ignorantki, i jak lekarz powie to są zapatrzone jak sroka w gnat w takiego guru. Co z tego ,ze kiedys kobiety były jak muły skoro wiedzy nei było takiej, W dzisiejszych czasach jest dostęp do wszystkiego , milion informacji, to nawet nie trzeba być mułem ale mieć łeb a nie sieczkę. I nie ma problemu , zeby urodzić dziecko. Powiedz, ile znasz dzieci codniętych , podduszonych, itd itp. ? I ile spośród nich urodzilo się w domu. Żadne. Nie daj zrobić z siebie debila. Lekaż czy połozna to nei jest inny gatunek, to taki sam człowiek jak ty, i też musiał łepetyną ruszyć , zeby się wszystkiego nauczyć.

Gość gratuluję odwaznej
decyzji:) sama chętnie bym się zdecydowała na coś takiego, gdyby tylko była możliwość.. Zbyt wiele znam dzieci urodzonych w szpitalu i mających jakies problemy by tweirdzic , ze szpital to takie swietne miejsce i nic tam człowiekowi nie grozi. Jestem pewna, ze polozne które odbieraja porody w domu doskonale zdaja sobie sprawe, kiedy sprawy przybieraja niewłasciwy obrót i trzeba do szpitala. Niemniej jednak zycze cudownego porodu, bo masz szanse na niezwykłe przezycie, o jakie byłoby trudno w szpitalu. I nie słuchaj tych madrych co ci porazeniem groza i nie wiadomo czym jeszcze. Zaraz napisza, ze jak ci nie zrobia naciecia, to pekniesz do pepka, a bez oksytocyny to juz w ogole porod nie ruszy... Obiecałam sobie, ze jezeli tylko bedzie kiedys taka mozliwosc to moje drugie dziecko rodzic bede w domu. Zobaczymy. Moja babcia urodziła 5 swych dzieci w domu. Wszystko było ok i dało się...

czy to prowokacja, przerazona mamo? bo z ta satyna to chyba przegieles.... jesli jednak nie, to ja sie wlsnie do takiego porodu przygotowywuje. w necie znajdziesz duzo do czytania o tym wiec polecam. A co do osob kotre pisza ze ryzykujesz dzrowiem i zyciem to malo o tym wiedza i o tym jakie warunki trzeba spelniac by kwalifikowac sie do porodu dommowego, no i na pewno nie wiedza jakie sa statystyki

Prawdę mówiąc kafeteria nie jest wyjątkiem gdzie wiele bab (czy pseudo położnych) rzuca się na kobietę, która oznajmia, że będzie rodzić w domu. To smutne że te fanatyczne, lękliwe baby są takimi przeciwniczkami porodów w domu gdyż w rzeczywistości te porody są bardzo bezpieczne, a komfort dla rodzącej i dziecka znacznie większy. Nie muszą się śpieszyć przy porodzie, nie mają nacinanego krocza ani przebijanego pęcherza płodowego, nie mają podawanej oksytocyny itp. PS: Do kobiet które chcą rodzić w domu. Dobrze wam radzę nie pytajcie się bab na forach o zdanie, ani innych przeciwników porodów w domu bo to nie ma sensu. Nie wiem czy rozumiecie, ale to jest tak samo jakby zwolenniczka aborcji przed aborcją pytała się o zdanie jakąś przeciwniczkę aborcji. To po prostu absurd. Poza tym wkrótce będzie refundacja porodów domowych więc każda kobieta będzie mogła sobie na to pozwolić.

Gość mammmmmma
13 lat temu marzylam o porodzie w domu ale teraz nie bylabym taka pierd^^^ 1-sza ciaza zakonczyla sie cc a sadzisz ze ktos wiozlby mnie 30 km do szpitala? moglo wlasnie sie cos dziecku stac i nie wybaczylabym sobie gdybym z syna zrobila kaleke przez wygodnictwo. w prywatnych klinikach tez jest przyjemnie

Gość palacz mocnych bez filtra
kiedyś baby w polu rodziły

Gość w Anglii
Co 3 kobieta rodzi w domu...Jest karetka zaraz pod domem i w 5 min zawoza o szpitala w razie komplikacji,nawet nie..Ogrom moich znajomych,nawet sasiadka tak rodzily i chwala sobie bardzo..

Gość Patology for people
A co w tych szpitalach tak zajebiscie?...Jak rodzisz w domu i cos nie tak to kurde za 5 min w szpitalu na cc na sygnale jestes..A jak w szpitalu komplikacje to czekaja nie wiadomo ile..mojej kumpeli 30 g nikt z niczym nie chcial pomoc a niby taka opieka,ze wszystko pod reka..W koncu kleszcze i porozrywana na wszystkie strony.maly sie zaklinowal i tylko 4 pkt dostal..Tak miala wszystko na miejscu...

Hatsumomo san - a to urodzenie dziecka nie jest przyjemnym wydarzeniem?? Jeśli tak sie kobieta mniej stresuje, to prosze bardzo... Ja osobiście bym sie nie zdecydowała...

moje drugie rodziłam w domu. A to dlatego ,ze 23 lata temu jak rodziłam syna w szpitalu był syf i malaria, nieprzyjemny lekarz, położne tragedia i się zraziłam.....miałam 20 lat, syna urodziłam w 2 godziny od wejścia do szpitala...a że miałam kasę na poród rodzinny i podczas 2 ciązy trafiłam na wspaniałego lekarza, to tak jakoś samo wyszło .. :P ale..... Oprócz lekarza na poród przyjechała położna, której maż w razie czego czekał pod domem samochodem,żeby w razie czego lecieć do szpitala.. Po fakcie dowiedziałam się dlaczego nie byłam cięta ( bo leciutko pękłam) ..okazało się ze z tego wszystkieg lekarz zapomniał nozyczek!!!!!...a gdybym tak bardziej pękła???? Przy 3 nawet nie myślałam już o porodzie domowym, chociaż tamten wspominam REWELACYJNIE!!!! Ostatnią córcię urodziłam w szpitalu i jestem szczęśliwa...hehehe "w pewnym wieku" ma sie już w d...e ten syf szpitalny i inne niedogodności . Ale mimo wszystko polecam poród domowy !

Gość dajcie spokoj! paranoja!
w satynie śpi a jedwabiem może tyłek podciera?? Bomba po prostu :D myślisz tylko o tym żeby wysypki nie dostać?? ok, może i podczas porodu w domu zauważa ze coś jest nie tak ale zanim dowiozą do szpitala to trochę minie a w takich sytuacjach każda minuta się liczy. Ale jeśli dziecko jest mniej ważne od twojego komfortu to gratuluje podejścia:/ księżniczka od siedmiu boleści i to na ziarnku grochu:/