Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elvira666

Poznam Gothów i Gothi którzy są samotni jak ja

Polecane posty

Uważam się za gotkę. Z reguły nie przejmuje się tym co o tym myślą inni. Jestem samotna. Chciała bym poznać ciekawych ludzi którzy też interesują się gotykiem. Co więcej interesuje się wampiryzmem, lykanotropią i po trochu okultyzmem (ale nie wyznaje szatana), fotografią i muzyką. Słucham rocka gotyckiego, death metalu, love metalu. Wolne chwile spędzam na cmentarzu i surfując po internecie. Muszę też napisać że jestem fanem HIM... To słodki zespół, większość metali i gothów raczej go nie lubi ja jednak mam słabość do HIM. Nie jestem gothą ubierającą się w falbaniaste kreacje, ale akceptuje tylko kolor czarny (czasami czerwony albo czarno-czerwony). Niestety nie mam też czarnych włosów jak goth ponieważ rodzice wygnali by mnie z domu (mam 15 lat), zamiast tego moja postawa życiowa jest jak u dojrzałego gotha. Mieszkam niedaleko Warszawy. I czekam na S\'trashy\'dło - festiwal death metalowy w moim mieście 17-19 lipiec, zapraszam.

ja nie jestem gotką, ale lubię gothic lolity i w ogóle lolita fashion. muzyki słucham różnej.. znasz może Jack Off Jill? bardzo lubię ten zespół :) HIM też swego czasu lubiłam, teraz mniej. Masz dopiero 15 lat, jesteś młoda i na pewno z czasem poznasz podobnych do siebie ludzi. Nie wiem, czy na kafe tacy są..

Gość masakryczna masakra
taaa gotycka 15-latka mówiąca o kapeli że jest "słodka" :) Ty chyba jeszcze do końca nie odkryłaś siebie :)

dlaczego uważasz, że to prowo? każdy topik na kafe=prowo? :O mi się zawsze podobały gothic loli :P

Gość masakryczna masakra
aczkolwiek ten temat mnie wyjątkowo rozbawił :)

kapela HIM jest słodka, bo po prostu taka jest dlatego mam do niej słabość jak już mówiłam. Mogę to rozwinąć tzn. w swojej mroczności HIM jest słodki to wszystko przez teksty o miłości i śmierci.

racja śmierć jest taka słitaśna...nastepnym razem jak bedziesz na cmentarzu to połóz sie do otwartego grobu i poproś mrocznych kolegów żeby cie zakopali. TO DOPIERO BĘDZIE MROCZNE I TRUE!!! a zapomniałam ze nie masz kolegów...no to nie wiem...załóz na głowe plastikową torebke i zaklej taśmą do pakowania paczek

Gość masakryczna masakra
ty idź te wolne chwile spędzaj w kościele :) Nie nie nie, nie mówi się o kapelach, że są słodkie- no, chyba że ma się 15 lat i "wydaje się" że jest się gothem :D To prawie jak EMO :D

Emo– dwuznaczny termin slangowy używany do opisania lub w odniesieniu do mody, stylu i postawy połączonej z muzyką post-hardcore, pop punk, a także metalcore. Emo może również opisywać muzykę emo lub ogólnie stan emocjonalny (jak "czuć się emo"). Jest również (czasami niepochlebnie) używane w stosunku do kogoś ubierającego się jako stereotypowy emo lub kogoś ogólnie, we własnym mniemaniu, nieprzystosowanego do realiów świata. Subkultura gotycka – subkultura powstała na przełomie lat 70. i lat 80. XX wieku z ruchu post punk. Jest związana z muzyką gotycką wywodzącą się z nurtu cold wave, ponadto Goci słuchają dark metalu, gothic metalu, doom metalu, metalu progresywnego, oraz metalu symfonicznego, a także, zwłaszcza ostatnio, muzyki industrialnej oraz industrialno-elektronicznej. Często wśród gotów ukazuje się zainteresowanie okultyzmem, literaturą, sztuką, wampiryzmem, mitologią nordycką czy – zwłaszcza w krajach słowiańskich – mitologią słowiańską. Są jednak także goci interesujący się tematami (mistyczno-)chrześcijańskimi oraz gnostycznymi. Goci interesują się poezją, literaturą, zwykle są to osoby dość inteligentne lub za takowe się uważające. Z drugiej strony nie ma żadnego wyznacznika zainteresowań, które łączą członków tego ruchu. Subkultura gotycka jest postrzegana jako "mroczna" i dla osób z zewnątrz często niezrozumiała. W powszechnej opinii króluje stereotyp wiecznie zasmuconego, samookaleczającego się gota. Ponadto wielu ludzi błędnie utożsamia subkulturę gotycką z satanizmem. W rzeczywistości goci mimo swej fascynacji mrokiem nie mają nic wspólnego z kultem szatana.

Gość masakryczna masakra
a co cię pociąga w wampiryzmie? :) Pewnie się Zmierzchu albo innego Shitu naoglądałaś :D

czytałam "zmierzch Bogów" nordycką legendę... źródła, zeznania światków obecnie "Draculę Brama Stokera" i mam zamiar rumuńskie legendy jescze przestudiować.. pozatym dużo filmów oglądałam zwłaścza horrorów.

Gość masakryczna masakra
tak, i to wszystko czyni cię Gothem :D A ja czytałam duzo ksiażek z II WŚ i chyba jestem Hitlerem :):D

prowo czy nie prowo - ubawowy topik :D tekst miesiąca: \"nie mam czarnych włsów, ale ZAMIAST TEGO mam postawę życiową jak u dojrzałego gotha :D :D :D PS. \"od zmierzchu do świtu\" to nie żaden shit!!! tylko sympatyczny filmik Quentina Tarantino, z muzyką świetnego meksykańskiego zespołu Tito&Tarantula, na którego koncercie zresztą byłam niedawno :classic_cool: C\'mon pussy-lovers 🖐️

Gość masakryczna masakra
ty, artefakt, a Bauhaus to nie gotyk przypadkiem? tak mi się przypomniało :)

Anyzowko, ja sie w sumie nie znam, ale oni chyba 'Zmierzch' mieli na mysli, bez switu ;)

nie nie gustuje w romantycznych książkach jak Zmierzch, na to że jestem gothem nasuwa się wiele rzeczy, które już napisałam.

Gość masakryczna masakra
i nie pisałam o "zmierzchu i świcie" tylko o "Zmierzchu" :) tak myślałam z tym Bauhausem własnie :) może jestem Gothic? :)

aaaaa, no fakt, chyba rzeczywiście o to chodziło :) pokićkało mi się chyba przez to, że "shitu" rymuje się ze "świtu" i tak się jakoś zlało ;)