Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutnadss1986

pot w ubraniach juz brak mi sił

Polecane posty

Gość smutnadss1986

na samym poczatku mowie ze jestem koieta dbajaca o siebie, kapiel wieczorna obowiazkowa a i w dzien przed kazdym wyjsciem sie myje, uzywam antyperpirantw, przeroznych do tej pory- i tych z drogerii i z apteki. Problemy z poceniem mialam zawsze tzn moze nie tyle co fizyczne a bardziej natury psychicznej- pewnie niejedna z Was tak ma- lek przed spoceniem sie, brzydkim zapachem itp. Oczywiscie plamki potu sie pojawialy pod pachami ale nie byl to smierdzacy pot( mam manie wachania sie;/) to wiem. Do tego pilam rozne herbatki profilaktycznie( szalwie, zielona itp), wypijalam duzo wody. Jednak od pewnego czasu, mimo ze o higiene dbam tak samo, mam hopla na tym punkcie, to po umyciu sie, zastsowaniu anty i zalozeniu czystej bluzki to po jakis 40 min pod pachami pojawia sie smrod czystego potu:((( po czym sie on ulatnia, tak jakby sie w ogole nie pojawil. pod pahami sie wachne, i smrodu nie ma... a w tych bluzkach nie wiem co sie zagniezdzilo, namaczalam, uzywalam odplamiaczy i znow to samo... jest to dla mnie straaaaszny dyskomfort, trace czasem chec zycia z tego powodu.... czemu tak jest??? czlowiek sie myje, uzywa deo, ubrania zmieniam bardzo czesto i co?? i nie ma za to nagrody... pomozcie...

Gość martwie sie o spermorożka
mam to samo, używałam pod pachy na koszulki ace i tego różowego odplamiacza i nic, jakby ten zapach potu wsiąkł we włókna bluzki bo na skórze nie czuć nic, tylko na materiale :O

Gość potrzebuje porady na teamt wyg
podobno przed praniem dobrze jest wymoczyc w wodzie z octem

Gość aaaaddddddddd
kup sobie etiaxiil albo antidral, kosztuje neiwiele, a jest bardzo pomocny przy uciążliwych plamach potu

Gość smutnadss1986
ale ja sie nie poce tak zeby miec jakies mega plamy od potu... problem tkwi w tym co sie zaleglo w ubraniach :((( to jest dla mnie wielki problem, bo nie wiem czy ten aktywujacy sie pot ktos z otoczenia wyczuwa... odsuwam sie przez to od ludzi, boje sie kontktow z ludzmi.......... jest i z tm zle :((

Gość potrzebuje porady na teamt wyg
tu chodzi o ciuchy podobno woda z octem tak robila moja mama i rzeczyiwscie nie bylo czuc oczywiscie namaczac przed praniem w wodzie z octem i do prania... lecznei daje 100% pewności wiem ze taki miała sposob i jej działało akurat.

Gość smutnadss1986
no dobrze ale powiedzcie mi w takim razie skad ten zapach sie w ubraniach bierze, jesli czlowiek myje sie codziennie, ciuchy zmienia co pare godzin i przed kazda zmiana przemywa pachy, uzywa antyperspirantow i pachy nie smierdza mi czystym potem nigdy...? mam tak od jakis 2 miesiecy... co moglo na to wplync...?:((

Gość smutnadss1986
uppp

Gość mam identyczna sytuacje
troche pomoglo jak wypralam ciuchy w temperaturze 60 stopni na szczescie sie nie zniszczyly musze sobie kupic jakis apteczny dezodorant antybakteryjnny bo na razie uzywalam rexony:O

Gość smutnadss1986
dzis wypralam ciuchy w 60 st uprzednio spryskujac pachy octem, zobaczymy co z tego wyjdzie..

Gość heloł dziewczynki
to moze ja juz na wstepie przyznam ze kapie sie 2 razy dziennie i tez smierdze...chyba ze uzyje mojego zlotego srodka :P ratuje mnie tylko i wylacznie antyperspirant w kulce VICHY ( z biała lub seledynowa zakretką) mozna tez uzyt antidralu czy jak to sie nazywalo teraz sie nie poce wogole i mam swiety spokoj...to jedyny srodek ktory calkowicie dziala i nie poce sie wcale A JESLI KTORAS Z WAS CHCE SPRAC Z CIUCHOW ZAPACH POTU polecam zastosowac metode ktora stosuja tancerze i np aktorzy w teatrach....przed upraniem przepocone miejsca na ciuchac polewa sie spirytusem lub w ostatecznosci wódką ...niech to tak polezy ze 20 minut...pozniej mozna prac to stara znana metoda

Gość kasiamała
ja mam podobny problem ale dotyczy tylko jednej bluzki, dodam ze firmówka i niezle za nią zapłaciłam, ale po każdym praniu ona zawsze śmierdzi potem, wydaje mi sie ze to zależy od materiału troszke, oszukują i pewnie to wszystko to chińskie badziewie

Gość heloł dziewczynki
a i jeszcze jedno uzywalam juz dziesiątek roznych antyperspirantow i polowa z nich miesza zapach potu z innym mdlącym zapachem a to gowno nie komfort inne jakies 3/4 tego calego badziewia sprawia ze pod pachami na bialych bluzkach zostaja zółte plamy,,im cxzesciej ciuch jest prany to ten zolty jest intensywniejszy i nic tego nie ruszy ani wybielacz ani zaden inny cudowny specyfik...masakra po vichy nic nie smierdzi..nie ma potu,,,nie ma wilgosci i wszystko jest pachnace i czyste tez mialam te natręctwo ze sie ciagle obwąchiwalam TO BYL KOSZMAR teraz juz nie musze tego robic

Gość smutnadss1986
myslicie ze ten uaktywniajacy sie pot jest wyczuwalny dla otoczenia?? jesli ocet nie pomoze to sprobuje z tym spirytusem, slyszalam tez o amoniaku ze wywabia pot z ciuchow jednak nie wiem gdzie mozna go kupic.. Dla mnie problem cuchnacych ciuchow jest zdziwieniem, bo nigdy tak ie mialam, a teraz bluzka nowa, raz zalozona i potem po praniu wiadomo co.. a uzywam dobrych proszkow, do zmiekczania lenora zielonego a i tak nic to nie daje.. Dziewczyny jak radzicie sobie z tym? czy jest to dla was bardzo uciazliwe? bo mi psychika czasem siada...:((przez to niemoge bez skrepowania z kims rozmawiac, bo boje sie ze moze nie pachne najlepiej itp. czasem nie mam ochoty wychodzic gdziekolwiek...:((

Gość hfcjcjcfyhkhg
to niestety wina materiału mam bluzkę która ma 95% bawełny z jakąś tam domieszka i po 2 godzinaś śmierdzi przeokrutnie

Gość gheeta
Ja natomiast mam problem nie tyle co z przykrym zapachem już po wyjściu z pod prysznica co po wielkich plamach potu po nie calej godzinie noszenia czystych ubrań!!! Używałam już wszystkiego:( dezodoranty, antyperspiranty, sztyft, kulka czy inne, męskie i damski, antidrole i inne apteczne świństwa i dalej mnie męczy brzydki zapach i ogromne plamy potu:(:( CO ROBIĆ??

Gość gnfzn
kupic bloker firmy ziaja :) taniocha bo z 6 zl, dziala lepiej ni zte apteczne, uzywa sie 2-3 razy w tygodniu i ma sie spokoj :)

Gość gośćff
pranie ciuchów w 60 stopniach to obwoiązek. jeśli pierzerz w niższej temp. to dlatego masz ten problem. bakterie i grzyby giną w !80! stopniach. możesz sobie kupić jakiś proszek albo tabletki odkażające ubrania (tylko nie atom -nie sprawdził mi sie!)

Gość gość
niektóre ciuchy mają dodatek strechu czy czegoś i to powoduje ten dziwny zapach potu mam taką jedną bluzkę, gdy tylko ją założę natychmiast śmierdzę pod pachami nawet gdy użyję silnego antyperspirantu