Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monisia19860616

Jutro mnie czeka rozmowa z ginekologiem

Polecane posty

Gość monisia19860616

Mam 23 lata. Od dwóch lat biore tabletki anty- Yasmin.Na poczatku przez jakies 1.5 roku bylo super, bylam z nich mega zadowolona.Jendak... Od kilku miesiecy zaczelam na nie bardzo źle reagowac. Tzn. straszne napiecie tydzien przed okresem-strasznie bolące piersi itp itd... No i jutro mam umowiona wizyte u pana ginekologa, mam zamiar zmienic tabletki na inne:>ale strasznie się boję, ze znow może byc cos nie tak... Słyszalam ze są jakies nowe podobne do Yasmin- jakies Yaz. Czy moge lekarzowi sama zaproponowac cos?ostatnio jak pierwszy raz mi wypisywal to odrazu trafil w 10:] Na jakiej podstawie tak naprawde lekarz wypisuje tabletki anty?? boje sie zaczynac brac cos nowego...sama juz nie wiem. a odstawiac tabletek nie chce...

Gość monisia19860616
czemu nikt sie nie odzywa;>

z tego co wiem to lekarz powinien wypisac tabsy na podstawie badan, ankiety. musza byc dopasowane do organizmu ;) nie martw sie ze nikt nie pisze ja tez czekam u mnie na odpowiedz ;)

Gość sratatatat
na jakim świecie wy żyjecie ? Mało który ginekolog kieruje na badania przed wypisaniem recepty na tabsy. To jest na zasadzie, spróbujemy to, a jak się będzie coś działo to zmienimy.

Yaz, Yasmin i Yasminelle to tabletki zawierające ten sam składnik, tylko w nieco mniejszych proporcjach. Istnieje więc duże prawdopodobieństwo, że kolejnych z tym samym składnikiem możesz tak samo nie tolerować.