Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca pytajaca

Czy ktos z was wie jak oddaje sie noworodka do adopcji

Polecane posty

Gość cytrynka limonka
do LOKA ,ja pisze o konkretnej sytuacji gdzie takie rozmowy miały miejsce,zauważ że w każdym szpitalu powinny byc przeprowadzone takie rozmowy,być może nie ma ich ze względu na wygode tego to nie wiem,u mnie w woj,lubelskim akurat rozmowy z w/w lekarzem są,jak zaznaczysz że dziecko idzie do adopcji to zabierają malucha a ty idziesz na osobną salę gdzie nie ma matek z dziećmi,psycholog ma obowiązek rozmowy z toba jednak jak widać nie wszędzie,u nas tak jest,a co do wyzywania ,ehhh no cóż nikogo nie obchodzi dlaczego matka tak postepuje,jakby odgórnie było zapisane że ma kochać i wychowywać,może właśnie objawem miłości jest oddanie do adopcji , zapewnienie mu normalnego dzieciństwa, a powody sa nieważne

Skoro zdecydowala się na tak radykalny krok, to po co rozmawiać o powodach?! Nikt się nie może dowiedzieć o ciąży, o dziecku, najlepiej urodzić i zapomnieć, że taka sytuacja miała miejce! Nie wnikam, jak doszło do tego, że jesteś w ciąży, ale miej w sobie choć odrobinę odpowiedzialności i daj szansę temu maluszkowi. Nie myśl tylko o sobie, a z tego co przeczytałam, właśnie tak do tego podchodzisz...

Gość a-aśka
nawet tu na kafe spotkałam się z ofertami rodziców poszukujących dzieci do adopcji ze wskazaniem. Poszukaj, przemyśl sprawę i skontaktuj się z nimi. Będzie ci łatwiej.

Gość O tatusia nikt nie pyta
, prawda ?

Gość Sabadiaa
Na adpocję czeka się latami, każdy chwyta się czego może... wg mnie adpocja ze wskazaniem, to najlepsze co można w tej sytuacji dla dziecka zrobić. Po narodzinach trafia do kochającego domu...

Gość pytajaca pytajaca
Loka - dziekuje ale nie uzywam gg

Gość pytajaca pytajaca
Sabadiaa - jak zaczne szukac takiej rodziny to jest wieksze ryzyko , ze wszystko sie wyda. Beda pytac o ojca itp.Zastanawiam sie nad aborcja,sama nie wiem co zrobic.

Gość fagf
To juz lepiej zostaw go anonimowo i nic nie podpisuj, a nie dokonuj aborcji.

Gość Sabadiaa
Mówisz ojciec nieznany i tyle. Przy normalnej adopcji także będą o to pytać. Tylko z tą różnicą, że oddając dziecko nie wiadomo kiedy znajdzie się rodzina... sprawy papierkowe trawają i dłużą się w nieskończoność. A dla dziecka ważny jest każdy dzień! Adopcja ze wskazaniem ma więcej plusów. Znajdz taką rodzinę, ogłoszeń jest cała masa.. Pomogą Ci na pewno, bo będą chcieli dobra dziecka, ich upragnionego.. Aborcja... chociaż jestem jej zwolenniczką, sama bym nie usunęła.. Nie mam sumienia... Daj dziecku szansnę na normalny, kochający dom, rodzinę... a nie przykładaj ręki do odebrania dziecku życia, bo ono się na świat samo nie prosiło, dlaczego ma ponieśc konsekwensje za Ciebie?

Gość pytajaca pytajaca
Naprwade nie wiem co lepsze...musze sie powaznie zastanowic i jak podejme juz jakas decyzje trzymac sie jej.

Gość fagf
Aborcja to odebranie dziecku zycia i zadna zmiana nazewnictwa tutaj nie pomoze :/ Czemu ta istota jest winna ?

Gość pytajaca pytajaca
Dziekuje Wam za wpisy.

"To juz lepiej zostaw go anonimowo i nic nie podpisuj, a nie dokonuj aborcji." wręcz przeciwnie, jeśli masz skazać dziecko na tułanie po domach dziecka, bo nikt go nie będzie mógł wziąć i kochac, to lepiej aborcja

Gość fagf
Aborcja to najgorsze wyjscie. Dziecko wychowane w domu dziecka nie ma latwo, ale tez moze sobie ulozyc zycie i byc szczesliwym czlowiekiem.

Gość Sabadiaa
Wobec tego życzę Ci, abyś podjęła taką decyzję, której nie będziesz żałowała.. Taką, która będzie dobra i dla Ciebie i dla dziecka. Powodzenia 🌼

Brak mi słów... Zrobisz, jak uważasz, ale dla mnie jesteś pozbawioną skrupułów egoistką. Tylko Ja, Ja i Ja. A dziecko skąd? Bocian przyniesie?!

Gość loka..
Mozesz napisac lena_76@tlen.pl

Gość loka..
Bardzo czesto juz w szpitalu maja jakas rodzine, ktora czeka. Tak bylo u mojeje znajomej. Pani ordynator byla zainteresowana, poniewz jej znajomi lekarze szukali dzieciaczka.

"Dziecko wychowane w domu dziecka nie ma latwo, ale tez moze sobie ulozyc zycie i byc szczesliwym czlowiekiem." jasne, jedno na pięćset :O Chyba sie "Na wspólnej" naoglądałaś

Gość fagf
A ty prowadzisz jakies statystyki ???

Gość Anna w todze
www.adopcjazewskazaniem.pl to strona z której sporo sie dowiesz co powinnaś zrobić. Rozumie ze zalezy Ci na anonimowości, ale tam ludzie pomogą Ci przez to przejść. Pomogą załatwić formalności. Będziesz anonimowa w swoim otoczeniu, a ludzie z tej fundacji i tak są Ci obcy- choć bardzo życzliwi.

Gość pytajaca pytajaca
Dziekuje Lena za maila.Moze sie odezwe, ale raczej za jakis czas. Dziekuje Wam wszystkim za zainteresowanie.

Gość pytajaca pytajaca
Anna w todze. Przejrzalam profile. Jak uwierzyc, ze to malzenstwo LEKARZY pisze "narazie" ??? Ostatnie zdanie traci tandeta i plytkoscia. Jak zaufac ??? Imiona : M i R Nasz wiek: 29 oboje Wykształcenie (Zawód ): wyższe-oboje lekarze KwalifikacjaOAO ( tak/nie): nie Staż małżeński : 4 lata Struktura rodziny (małżeństwo z dziećmi czy bez) : narazie bez dzieci,ale to sie zmieni(mam nadzieje) Region/województwo : mazowieckie Zwierzęta: brak Preferencje w stosunku do dziecka (wiek, płeć, ilość dzieci (np. bliźniaki)): Plec bez znaczenia,mogą byc bliźnięta. O nas : Kochający,szanujący się i ufający sobie. Droga Mamo:jeśli obdarzysz nasz zaufaniem wychowamy Twój Skarb na najlepszego,uczciwego czlowieka,niczego mu w życiu nie zabraknie. Pragniemy przelać nasza miłość na Malenką Istotkę.

Gość oj znowu bzdury
1. dziecko zostawione bes uregulowanej sytuacji prawnej laduje w domu dziecka na całe miesiace. 2. adopcja przez ośrodek nie jest gorsza, a moim zdaniem lepsza od adopcji ze wskazaniem, dziecko trafia do rodziny adopcyjunej w 6 tygodniu życia (jeśli jest zrzeczenie się matki biologicznej), lub wcześniej (preadopcja), a jeśli nie ma preadopcji jest u tymczasowych opiekunów, którzy zapewniają mu właściwą opiekę i przyszli rodzice mogą tam dziecko odwiedzać

Gość oj znowu bzdury
www.niechcianaciaza.pl

\"A ty prowadzisz jakies statystyki ???\" nie trzeba prowadzić żdnych statystyk, żeby dostrzegać takie oczywistości w naszym kraju - wystarczy się trochę rozejrzeć, zobaczyc jak jest sytuacja w domach dziecka i jak emocjonalnie funkcjonują tam dzieci, które nie mają szans na adopcje z różnych powodów

Gość loka..
Bylam w Domu Malego Dziecka. Sutek, smutek,smutek:( Nie mozna z premedytacja skazywac dziecka na takie zycie.

Gość nozeszkurna
Czyli co lepiej je zabic tak ?? moze te dzieci w domu dziecka tez uspic bo po co maja sie meczyc ? Takie myslenie do niczego nei prowadzi, a dzieci w domu dziecka tez moga cos osiagnac tylko wam sie wydaje ze nie.

"Bylam w Domu Malego Dziecka. Sutek, smutek,smutek" a obok tego jeszcze mnóstwo innych problemów, których nie widać na pierwszy rzut oka - to naprawdę tragedia :(