Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wigurka

MOja mama nigdy nie pracowala - jest najwiekszym leniem jakiego znam

Polecane posty

Gość kekekk
co do kobiet pracujących -= ja pracowałam po 1-szym dziecku - owszem - to nietak , że jest lekko ale kobieta bardziej się wtedy liczy w domu - ja np. powiedziałam mężowi , ze nie mam czasu prać i w soboty nosiłam ubrania do pralni, obiady gotowałam w piątki i niedziele dziecko miało obiady w szkole więc tak w tygodnieu nie robiłam obiadów jako takich bo mi dla siebie się nie chciało i byłam zbyt zmęczona po pracy i miałam prawo przynajmniej powidziec ,że nie bo JE TEŻ PRACUJĘ, musiał mi pomagać sprzątać w domu bo widział że JA TEŻ PRACUJĘ więc nie było gadki - a teraz?? Masakra - widze że mnie nie szanuje a to jest najgorsze - babki - po ciąży do pracy bo skonczycie jak ja - ja urodziłam 2-gie dziecko chore i musiałam dłużej zostać w domu aż wypadłam z branży - teraz jest mi trudniej wrócić ale wrócę - za chooja dłużej w tym kieracie nie zostanę!!!!

Gość współczuję Ci takiej mamy

Gość oczywiście prowadzenie
ps.za mnei mamusia lekcji nie odrabiała:( o ja biedna - samotnie przeszłam przez trudy podstawówki, liceum i studiów i całego tego "gówna" które tam zadają :(

Gość kekekk
i nie rozumiem skąd ta złość i pogarda dla kobiet siedzących z dziećmi w domu - tak jakby one komuś coś złego zrobiły a czsami mają ważny powód i nie moga wrócić do pracy tak od razu bo nie ma im kto pomóc - ja na rodziców i teściów nie mogłam liczyć a opiekunka takim chorym dzieckiem jakby miała sięzajmowac to by cała pensja męża poszła na jej wynagrodzenie - szanujmy się nawzajem bo często tak w życiu bywa że znajdujemy się nagle w sytuacji bez wyjścia - jesteśmy na siłę wpychani do danej roli i nie mamy nic do gadanie - jak ja pracowałam i nie miałam jeszcez dzieci to byłam baaardzo mądra i wielce samodzielna - no i proszę

ps. moja mama była nauczycielką - pewnei dlatego nie odrabiała ZA MNIE lekcji. a mój ojciec wypełniał 50% obowiązków domowych. tylko spróbowałby wrócić z roboty, uwalić się przed tv i narzekać na niedoprawiony obiad :P dla obojga rodziców nei było to żadne męczeństwo tylko coś co trzeba zrobić, bo to naturalne, naweet jak się żyje w pojedynkę. ja też szybko sie tego nauczyłam. W życiu nie chciałąbym matki, która całe żcyie siedziałaby na dupie w domu i narzekała na swój tragiczny kobieco-kurzy los.

Gość kekekk
widzisz ja za nich nie odrabiam ale im pomagam - może moje dzieci nie są takie zdolne jak ty byłaś ale skąd wiesz czy twoje będa takie zdolne że sobie same poradza bez pomocy - skoro nie mają tyle zdolności co ty to mam je olac i pozwolić aby np.nie zdały do następnej klasy - mam je olac bo sa gorsze ?? Bo ludzie mniej utalentowani nie mają prawa bytu?? Trzeba ich eliminowac ??

Gość kekekk
czytasz uważnie - twoja mam pracowała więc miała prawo wymagać równego podziału obowiązków - napisałam już ze u mnie też tak było jak po 1-szym pracowałam bo ja sama czułam że jestem coś warta bo pracuję zawodowo , ale choroba 2 dziecka zmusiła mnie do zaszycie się w domu na kilka lat i nagle stałam się głupia i nic nie znacząca kura domową - gdyby twoja mam nie pracowała to twój tata tez by wymagał od niej tego i tamtego bo w końcu w domu siedzi i nic takiego ważnego nie robi baba

Gość kekekk
heh piszesz że niechciałabyś takiej matki - czyli nie chciałabyś matki która poświęca kariere do opieki nad tobą tak?? Super - życzę ci abyś miała zdrowe , zdolne dzieci i super nowoczesnego męża który świetnie ciebie będzie rozumiał i tobie we wszystkim pomagał

Gość ktoś tam...
ludzie ale daliście się sprowokować do dyskusji...jak jest poważny temat to krzyk że prowokacja a jak ktoś sobie jaja robi to wierzycie ślepo...

Gość baarbapapa
Nie mam do niej szacunku. Zrobila z siebie kure domowa, dla ktorej liczy sie tylko obiad i posprzatany dom. Co to ma byc? Mamy moich kolezanek jakos pracuja i moga to pogodzic z utrzymaniem domu. A moja mama pewnie nigdzie nie dostalaby pracy, bo nic nie umie Nie wiem panna ile ty masz lat, ale ja z braku szacunku do własnej matki wykurowałabym cie błyskawicznie... Ciekawe jakie ty masz w domu obowiązki, pewnie żadne, bo matka wszystko pod nos podstawia?

Gość zasa
Moi rodzice pracowali do późna. Najwcześniej byli w domu o 18. Ja po szkole musiałam robić zakupy, sprzątać a nierzadko gotować. Fakt nauczyłam się samodzielności co nie zmienia faktu że większość dzieciństwa spędzałam na wykonywaniu obowiązków a gdzie była przyjemność. Moje koleżanki miały czas spotykać się ze sobą i wspólnie się bawić, ja mogłam robić to jedynie w niedzielę. nie neguje niczyich wyborów. Szanuję każdego. Jeśli oceniacie kogoś po jego aktywności zawodowej, to cóż należy wam współczuć

coś Wam powiem -dzieci bardziej szanują rodziców pracujących;) Powody są 2: pierwszy Kasa. Kiedy oboje pracują, jest jej więcej i na więcej przyjemności mogą sobie pozwolić dla siebie i dzieci. A drugi -nie wstydzą się przed rówieśnikami, że ich rodzice (szczególnie mama), jest pasożytem, tudzież, cytując autorkę -leniem, który nie ma żadnego zawodu, żadnej pasji i żeruje na biednym męzu i ojcu, który zasuwa, jak wół na utrzymanie nudnej i nieatrakcyjnej w jego oczach, zapyziałej kury domowej :-O

Qadesh coś Wam powiem -dzieci bardziej szanują rodziców pracujących Powody są 2: pierwszy Kasa . Kiedy oboje pracują, jest jej więcej i na więcej przyjemności mogą sobie pozwolić dla siebie i dzieci. dzieci mają szanować rodziców bo mają pieniądze, a jak matka straci pracę np. w wyniku redukcji etatów to już jej się szacunek nie należy? :O

---->kekkekk nic nie mam do kobiet które mają CHORE dzieci i normalne jest że ymagają 24h opieki któegos z rodziców za to zapenwiam cie ze większosć tzw. kur domowych dzieci ma zdrowe. i owszem szkodzą swoim lenistwem - przede wszystkim własnym dzieciom. ps. jak któaś ze zsteon nie pracuje a ma zdrowe dziecko - nie ma prawa mieć pretensji o to że całydom jest na jej głowie. I robić z tego bóg wie jakiego poświęcenia i męczarni. co do uwgagi "że komuś TRAFIŁ się wyrozumiały i nowoczesny maż" - parnterów sobie sami WYBIERAMY i poznajemy na tyle żeby znać ich poglądy życiowe

Gość ktoś tam...
widać jak pęd za kasą rządzi światem a potem zdziwieni jak Policja puka do drzwi bo synek coś zmajstrował a córka z brzuchem w wieku 15-tu lat i wielkia konsternacja-moje dziecko??!! nigdy w życiu ! a mamusia z tatusiem w pracy wtedy byli bo przecież dziecina nie może odstawać od innych i nie mieć trendy ciuchów czy najlepszej komóry...

Gość ktoś tam...
jak czytam takie pier...lenie co niektórych to mi się nóż otwiera... :(

do zaraz padnę - nie pisałam o takiej, która straciła pracę na skutek redukcji etatów, a raczej o kobiecie, która urodziła dziecię (pierwsze lub kolejne) i mimo że dawno już po macierzyńskim i wychowawczym, postanowiła zostać sobie w domu już na zawsze, w celu 'wychowywania dzieci':-O Wg mnie, to rzeczywiście w większości są matki bez większych ambicji. Wygodnie im po prostu siedzieć w chałupie i całą swą energię wkładać tylko w sprzątanie domu, gotowanie + oglądanie seriali:-O

jakbym czytała o własnej teściowej - pomietło, bez szkoły, w ciągłych pretensjach i żalach jak to ona nie była egoistką jak inne (czytaj pracujace) i poświeciła się dla rodziny, bo wychowywała dzieci, prała, prasowała, sprzatała itp. sory ale moja mama również to robiła z tym, że drugi etat zaczynala ok. godz. 16 tj. po pracy zawodowej na ,,pierwszym etacie,, , nigdy nie czułam się zaniedbana, popołudniami rodzice wozili mnie na basen, zajęcia plastyczne, w każdy weekend spacer w lesie, wyjscie do muzeum czy teatru za to wszystko mam wielki szacunek (i podziw) dla mojej mamy, z którą w przeciwieństwie do tesciowej mozna porozmawiać na trochę ambitniejsze tematy niż ciąża Elki z pierwszej klatki czy co nowego w M jak miłość

ktoś tam... jak czytam takie pier...lenie co niektórych to mi się nóż otwiera... « poprzednia | 1 2 niestety mi też :O

Gość baarbapapa
oczywiście prowadzenie --------------> czy możesz mi zdradzic tajemnicę ile masz dzieci, w jakim sa wieku? Bo twoje wypowiedzi świadczą raczej o tym, że masz blade pojęcie o temacie w którym się wypowiadasz :O

żal mi ludzi którzy pracę utożsamiają tylko z KASĄ rozumiem że takie pojęcia jak samodzielność, kontakt z ludźmi, uczestniczenie w pełni życia społecznego plus oczywiście tworzenei rodziny z dziećmi są wam obce tworzenie obrazu pracującej i samodzielnej kobiety jako PATOLOGICZNEJ matki nieustannie mnie zdumiewa. czy wy myślicie że jak matka siedzi w domu 24 h na dobę a ojciec zapierdala po 16 h i widzi dzieci tylko jak śpią - to jest coś normalnego????? to skąd ten najazd na samotne matki, które nie "zapenwiają dziecku ojca" i jeszcze ola baoga muszą same pracować. niektóym kurkom domowym to by się dopiero oczy otworzyły gdyby pracujący meżuś (żywy bankomat) kopnął w kalendarz. Np. na zawał albo w wypadku samochodowym.

Gość Wigurka
no dobra, to wy tu sobie piszcie, a ja idę pograc w gumę. Jak tylko wrócę, to zobaczę co napisaliscie i się ustosunkuję.

kobieta która straciła pracę w efekcie redukcji etatów - może znależć następną - ma za sobą dośiwadcznei zawodowe. A na ten czas keidy nie ma pracy - ma wspierającego ją partnera. niestety kobiety niektóe kobiety nie dopuszczają do siebie myśli że to pan mąż może stracić pracę w efekcie redukcji etatów - co wtedy przez te kilka miesięcy bez jego pracy???? związek równoprawnych partnerów to właśnie WZAJEMNE wspieranie się w takich chwilach i utrzymanie bytu rodziny.

Gość ktoś tam...
taaa...bo rzeczywiście ten żywy bankomat taką ogromną kasę do domu przynosi,że kuźwa normalnie miody są a KURA lata do kosmetyczki albo fryzjera i tylko ten biedny mąż musi zapier...czasem "miodów "nie ma a ten "bankomat" daleko i gościem w domu jest...żałosne pierdoły...

i jescze do kekekek: rodziny z chorymi dziećmi powinny mieć zapeniwoną konkretną pomoc państrwa (a nei śmieszne obecne zasiłki). to tyle w temacie a topic jest zdaje się o kurach domowych gnuśniejących w domu ze zdrowymi i w pełni sprawnymi dziećmi, a nawet jednym dzieckiem. I nie mówimy tu o okresie okołopołogowym i wczesnowychowawczym tylko o tym keidy szanowne dzieci mają po kilknaście latek

Gość JEZZZUSICKU
co za pojebany lachon ta autorka!

---> ktoś tam skoro mąż zapenwia ze swojej pensji tylko podstawowe utrzymanie, a mimo to jest gościem w domu to TYM BARDZIEJ należałoby ruszyć dupę do roboty zamiast fundować sobie trzecie dziecko (i czwartą gębę do wykarmienia z pensji mężą). ale niketóre kobiety nigdy tego nie pojmą. Przecież wymagać mozna tylko od męża (mógł sobie znależć lepszą pracę) a nigdy od siebie.

Gość ktoś tam...
panny tu piszą a zegar biologiczny tyka jak bomba zegarowa...czas urodzić dzieci i poznać w naturze jak to jest a nie wymądrzać się gó...o o tym wiedząc,trzydziestka też pewnie dawno stuknęła i staropanieństwo puka do drzwi...a praca rodziny nie zastąpi moje miłe PANNY