Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wigurka

MOja mama nigdy nie pracowala - jest najwiekszym leniem jakiego znam

Polecane posty

Gość oczywiście prowadzenie
"autorka" i jej historia to pewnie prowokacja ale temat jak najbardziej interesujący i prawdziwy. Stąd dyskusja. ---> ktoś tam miliony kobiet rodzą dzieci i są aktywne zawodowo - więc to chyba nie jakiś straszny wyczyn???

Gość ale wy......
ale wy niektóre wredne jesteście...może kiedyś los wam się odmieni...i zostaniecie zmuszone zostać kurami domowymi...a ktoś was jeszcze będzie poniżał na dodatek...

Gość ale wy......
tak miałam koleżanki z pracy...miały dzieci i pracowały ..obiady kupowały w sklepie...pierogi, pyzy, parowce...itp itd...nie koniecznie zjadliwe...ale coś trzeba jeść :o

---> ale wy podaj powody dla których ktoś ma być"zmuszony" do bycia kurą domową chore dziecko? patrz powyższe wypowiedzi bezrobocie z powodu redukcji etatów -p.w. kury domowe są nimi bo poprostu CHCĄ nimi być

Gość zasa
Każdy jest kowalem własnego losu. Są matki pracujące i matki siedzące w domu. Ja nie neguje żadnych wyborów. Każdy żyje jak chce. Czy to trudno zrozumieć ?Po co ta cała dyskusja? Dlaczego ktoś ma czuć się gorszy od innych? Dlaczego tak bardzo brak nam tolerancji dla innych?

bycie kurą domową to wybór a na dom zorobić jest się zmuszonym, bo dzieci nie będą przeciez lataś głodne i nagie, zaś krasnoludki nie popłacą rachunków

Gość zasa
oczywiście prowadzenie ---> ale wy podaj powody dla których ktoś ma być"zmuszony" do bycia kurą domową chore dziecko? patrz powyższe wypowiedzi bezrobocie z powodu redukcji etatów -p.w. kury domowe są nimi bo poprostu CHCĄ nimi być nawet jeśli to co? to już się nie należy szacunek matce? może gdyby miała matkę alkoholiczkę może wtedy by coś zrozumiała

Gość ktoś tam...
du...pę to mogę ruszyć do innych przyjemniejszych rzeczy...takim wielkim grzechem jest to że ktoś lubi być w domu z dzieckiem czy dziećmi i poświęcać im swój czas? są też osoby wykształcone które z całą świadomością tak robią bo chcą być przy nich w ważnych dla nich chwilach...a co do mnie to mamy wszystko co jest nam niezbędne do życia a przede wszystkim pełen ciepła dom i to jest najważniejsze...

zresztą znam taką babę co siedzi w domu całe życie mimo że jej dwoje dzieci (syn i córka) już dawno pozakłądały swoje rodziny, mają swoje dzieci, pracują. A ona nie ma nawet żadnego kontaktu z wnukami. Nie pracuje, bo po co?? Do emerytury jej jeszcze daleko ale dupsko przyrosło do fotela. Mąż jest wrakiem człowieka, pewnie lada chwila kipnie na zawał, bo pracuje na 2 etaty. Ledwo przędą, ale PANI ma coraz to nowe zachcianki. Ta kobieta nie przepracowała ani jednego dnia w swoim życiu.

Gość ohtpp
aty jesteś największą idiotką,w domu jest tyle pracy,że codziennie trzeba coś robić by utrzymać porządek,pranie,prasowanie,sprzątanie,gotowanie itp.dodatkowo wychowanie dzieci zajmuje czs i energie-takiego dzieciaka się dorobić-współczuje twojej mamie kretynko!!!!!!!!!!!

Gość ale wy......
oczywiście prowadzenie... A co Cię to w ogóle obchodzi? ! że jakaś kobieta siedzi w domu i nie pracuje? a może jest chora...albo nie może pracy znaleźć? skąd wiesz jaką ma sytuację? nie wiem skąd w tobie tyle podłości... może rodzice się za mało zajmowali tobą :o

Gość zasa
to że siedziała w domu to ich sprawa. mężulek mógł ją do roboty pogonić widać tak im wygodnie

Gość ktoś tam...
znudziła mnie ta cała jałowa dyskusja...prowokator zrobił swoje,wynoszę się stąd bo mnie zaraz krew zaleje jak czytam co niektóre wypowiedzi...nie będę sobie psuć wieczoru... :) bo jestem powabną kurą domową i mąż chetnie z moich wdzięków korzysta... :) żegnam towarzystwo a najbardziej chłodno "oczywiście prowadzenie" :( najbardziej upierdliwą osobę na tym topicu a reszcie życzę miłego wieczoru... :)