Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smerfietka

Ruchy dziecka w łonie matki

Polecane posty

Gość smerfietka

Mam pytanie, otóż, zastanawiam się jak to jest , czy istnieje związek z ruchami dziecka w brzuszku a po urodzeniu?Czyli czy jeśli dziecko dużo się ruszało,było aktywne w łonie mamy, to znaczy,że jak się urodzi też będzie aktywne i żywotne?

Gość smerfietka
Hihi mnie właśnie też, stąd moje pytanie. Mam jednak nadzieje,że nie będzie aż tak aktywne jak się urodzi.

Gość kajaja8
Moja mala (12 dni) w ciazy caly czas ssala dlonie. Na USG 3D nie moglismy zobaczyc jej twarzy bo caly czas zaslaniala ja raczkami. I po urodzeniu jej to zostalo. Caly czas raczki przy twarzy...

Gość smerfietka
Kurcze to jednak cos w tym jest. To ja bede miała piłkarza albo boksera,bo non stop się wierci AŁA

Gość w taką ciszę...
naprawdę jest taka zależność? i to jest stwierdzone?

jest to stwierdzone - tylko nie pytaj o rodzaj publikacji :) ale trzeba wziąć pod uwagę również rozwój układu nerwowego podczas życia płodowego, który powoduje wiele nieskoordynowanych, dynamicznych i chaotycznych ruchów. Więc może po porodzie nie będzie tak źle :)

Mój synek był mało ruchliwy..leniwy wręcz,za to miał często czkawkę, i dlatego wiedziałam że jest :) Teraz ma 9 miesięcy ,eh szaleńswo w takiej małej skórce! Uf ale jestem padnięta..ale szczęśliwa!

Gość powaga.
a ja wam powiem inna historie kiedys czytalam o blizniakach dwujajowych - otoz zaobserwowano na usg, ze te blizniaki bardzo lubia przez ta blone dotykac swojego brata i przytulac sie do niego. a po urodzeniu i podresnieciu okazalo sie, ze robia podobnie - jedno chowa sie za zaslone a drugie sie do niego przyciska z drugiej strony. :) niesamowite, nie? :)

niesamowite! Moja mała królewna wtedy bedzie bardzo ze mną zżyta bo lubimy sobie \"dokuczać\", ona mnie kopnie, ja jej odpuknę w to samo miejsce, ona mi odda, ja ją znowu puknę i tak dłuugo potrafimy.:)) Lubi kiedy ją głaszcze i do niej mówie, kiedy jej śpiewam po cichutku, kiedy słuchamy ulubionej muzyki:)