Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aliciaak77777

możliwa ciąża?

Polecane posty

Gość aliciaak77777

Dziewczyny pomóżcie... od ponad roku biore tab anty, jakies niecałe dwa miesiące temu zapomniałam wziąść jednej tabletki.. między dwoma opakowaniami nie robiłam przerwy, zostało mi do końca opakowania 6 tabletek, a strasznie mnie piersi bolą i wydaje mi sie że troszke urosły.. wczoraj jak dzwigałam zakupy strasznie mnie jajniki zaczeły boleć.. czy jest taka możliwość, że moge być w ciąży?

z tego co pamiętam nie raz zapominałam o wzięciu tabletki i nic złego się nie działo - jednak u Ciebie może być inaczej. Jednak myślę, że objawy, które opisujesz są raczej spowodowane brakiem przerwy między jednym a drugim opakowaniem. No i zawsze dla spokoju możesz zrobić test..

A która to była tabletka, ta zapomniana? pierwszy, drugi, czy trzeci tydzień?

Gość aliciaak77777
tak dawno to bylo;p ale jakos chyba 2 tydzien, wczesniej jeszcze bralo mnie tak jakby na wymioty ale to tylko przez kilka dni teraz jest spokoj

Pytam, bo im wcześniejsza tabletka z opakowania, tym bardziej niebezpiecznie. W ogóle tej tabletki zapomnianej nie wzięłaś? Jak długą, ile godzin, miałaś przerwę, to też ważne, ale tak na wyczucie, to ciąży niet, myślę, że już wcześniej miałabyś jakieś objawy. Kiedy kończy Ci się to drugie opakowanie. Chyba juz niedługo, to sama się przekonasz, czy będzie krwawienie z odstawienia, a jeśli bardzo się niepokoisz, to zrób test.

Pigułki nie zaszkodzą ciąży, więc nawet jeśli w ciąży jesteś nic się nie stało, ale lepiej wiedzieć o potomku żeby czym innym mu nie zaszkodzić.

Gość aliciaak7777
nie wzielam w ogole poniewaz za pozno sobie uswiadomilam ze jej nie wzielam upłynął czas 12 godzin.. czy jakbym test zrobila teraz popouldniu czy wynik moze byc prawdziwwy, bo czesto słysze ze testy powinno się robic rano

Gość ulakula
jak jesteś w ciąży to Ci pokaże bez różnicy czy teraz czy rano,tylko rano jest większy poziom chormonów

Gość ulakula
* hormonów

Aliciak, jeśli jesteś w ciąży, to już chyba na tyle długo, że test będzie wiarygodny i wykonany po południu, ale z drugiej strony i tak już nic nie zmienisz, więc możesz poczekać do rana. A na przyszłość, to nic, że ninęło 12 godz, zapomnianą pigułkę bierzesz jak tylko sobie przypomnisz, jak najszybciej, a potem następną po ok 24 godz. Im dłuższa przerwa, tym gorzej.

Gość aliciaak7777
Kobitki zrobiłam sobie test i wynik był negatywny :) dziękuje za rady;*

A nie mówiłam?! Ja jakoś na odległość czuję kto jest w ciąży na cafe, a kto nie :D Cieszę się i ja :)