Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość albinoska zielonoka

aborcja jestescie za czy przeciwko??????

Polecane posty

Gość albinoska zielonoka

tylko odpowiedzi na poziomie prosze bez wyzwisk i prostackich komentarzy.

Gość albinoska zielonoka
Cieżki orzech do zgryzienia z tą aborcją. Pewnie, ze nie mamy prawa zabijac dziecka ktore niczemu nie zawinilo. Ale co zrobic jezeli kobieta zostaje zgwalcona i zachodzi w ciaze? Sadze, ze nie jedna kobieta zastanawialaby sie nad tym zabiegiem...to dziecko przypominaloby o złych przezyciach. Nie wyobrazam sobie sibie usuwajacej kiedykolwiek dziecko...Po tym moze zostac trauma.

Gość ryczeko
Kobieta nie może decydowac sama, bo gdy jest w ciaży to już nie jest sama! Nikt nie może decydowac za kogoś, za dziecko czy ma prawo życ czy nie! DO CHOLERY, LUDZIE!!! PRZECIEŻ SA ŚRODKI ANTYKONCEPCYJNE. Czy wy myślicie dupą. Zwierzęta się tak nie zachowują jak te oziębłe suki.

Gość Czekolaaadaaaa
Każdy normalny jest za aborcją :)

Gość nianka z janka
dziecko jest juz odrębną istotą i żadna kobieta nie ma prawa decydować o jego życiu ...

Gość ech wy
wy,ci ktorzy tak objezdzacie te ktore usunely gówno wiecie jak to jest, jak kobieta sie czuje,dlaczego to zrobila,pomijam elementy faktycznego kurestwa ale sa te drugie czasem tragiczne wiec nie wypowiadajcie sie o nich jak o MASIE bo trzeba cos przezyc zeby skrytykowac.....

Gość dopóki problem mnie nie dotycz
y, to nie będę się na ten temat wypowiadać. Zresztą obojetne mi co zrobią rodzice dziecka poczetego, bo to TYLKO I WYŁĄCZNIE ich sprawa

Gość albinoska zielonoka
w sumie kazda kobieta ma prawo wyboru to jest jej cialo

Gość rybaaaaaaaaaaaaa
Ja jestem za tym, aby aborcja została zalegalizowana. O tym czy kobieta powinna usunąć płód powinna decydować tylko ona sama i lekarz. Nikt więcej. Jeśli większość społeczeństwa razi fakt, że dochodzi do aborcji niech zajmą się edukacją i uświadamianiu młodzieży, bo to nastolatki stanowią duży odsetek kobiet z niechcianą ciązą. Temat samej aborcji powinien być nagłosniony. Powinny być pokazane wszystke za i przeciw. Kiedy wpisuje się aborcja w google to wyskakują albo strony religijne albo zdjęcia sfabrykowane i zamieszczone przez przeciwników usuwania ciąży. Nie rozumiem czemu kościół wypowiada się na ten temat i wiele innych, a przynajmniej nie rozumiem czemu my jako społeczeństwo ślepo wierzymy w kościół i popieramy ten teatrzyk.

Gość jestem za
jestem za aborcja kobieta powinna decydowac sama o tym czy chce dziecko w takiej sytuacji napewno zostaje sama facert ja zostawia a przeciwniczki w które mozna lac i tak nic nie urosnie nie wiedza jak to jest wiedz nie powinne sie wypowiadac

Gość yellow bird
Jestem przeciw aborcji zdecydowanie.Jestem katoliczką,ale nie o to chodzi każda kobieta ma swoją godność a dziecko ma prawo do życia przecież nikt nie każe nam się kochać bez zabezpieczenia wiemy co robimy? i musimy sobie zdawać sprawę,że z każdego stosunku może powstać człowiek,który też będzie kiedyś kochać każde dziecko w swoim czasie podziękuje nam za to,że daliśmy mu życie? Aborcja powinna być dopuszczalna tylko wtedy,gdy kobieta została zgwałcona,zagraża jej życiu czy też dziecko miałoby się urodzić z poważnymi wadami to można zawsze zrozumieć?Ale nie rozumiem ludzi którzy decydują się na aborcję dlatego żeby pozbyć się kłopotu?albo mają wymówkę,że nie stać ich? a dajmy przykład bardzo powszechny w Polsce nie stać mnie na dziecko?ale na alkohol mam kasę! mam może tylko 18lat,ale chyba myślę mądrze i nie obchodzi mnie to co np pomyślą o mnie inni przeczytając ten komentarz,ale mam nadzieję,że uświadomię nie jednego,że może nikiedy 100 razy się zastanowić niż najpierw zrobić a potem żałować?pozostawiam to każdemu do przemyślenia..

Gość mow do mnie malenka
dlaczego nikt nie pomoze finansowo takiej kobiecie? jak by miala pomoc to napewno nie decydowala by sie na taki krok a w naszym panstwie to jest tak urodzic bo trzeba a co dalej?

Gość vodka
Aborcja to zabicie człowieka ale w niektórych sytuacjach trzeba kobietę zrozumieć.

Gość zdecydowanie ZA

Gość mow do mnie malenka
tylko ta antykoncepcja zawodzi i jest sie w niechcianej ciazy

Gość albinoska zielonoka
O Aborcje zawsze byly roznego rodzaju spory... Ale tak naprawde, to Kobieta, ktora znajduje sie w takiej sytuacji, To Ona powinna podjac, ta jakze wazna dla niej decyzje, ktora zawazy, o jej dalszym zyciu... Ludzie niemaja nic do gadania. Przeciez kazdy jest innym czlowiekiem, i nikt nie ma prawa decydowac za nas Samych...

Gość merki30
jak można karać dziecko za gwałt?czy to te biedactwo jest winne?ludzie myślcie!

Gość nianka z janka
Dla mnie jest to coś okropnego. Ja nie nazywam tego 'zabiegiem'. Ludzie ! Nazwijmy rzeczy po imieniu. To jest zwykłe M_O_R_D_E_R_S_T_W_O. Zawsze tak myslałam, i będę mysleć.

Gość mow do mnie malenka
te co sa studia bez dna i mozna lac w nich i nic nie urosnie beda gadac morderstwo jak mozna zabic cos co jest zygotą

Gość ryczeko
Nigdy nie poprę aborcji. I jeżeli jakaś dziewczyna chce zabić swoje własne dziecko, sugeruję, aby obejrzała 'Niemy krzyk'. Jeżeli po tym filmie kobieta nadal bedzie zdania, że chce aborcji . . . to chyba nie ma serca. Co dorosłym ludziom (albo jeszcze zupełnym dzieciakom) zawiniło jeszcze nienarodzone dziecko ?! Małe i bezbronne, które też czuje i ma prawo do życia ???

Gość jestem za aborcją niech każda
kobieta podejmuje decyzje dotyczące jej życia. I tak, mam na myśli jej życie bo ono jest istotą już żyjącą na świecie Co do przeciwników, to może zajmijcie się już ludźmi żyjącymi, a nie cudzymi płodami. Wokół jest tylu ludzi którzy chętnie przyjmą waszą pomoc. Zainteresujcie się nimi skoro tak bronicie życia ludzkiego.

Gość rybaaaaaaaaaaaaaaaa
nie można zmuszać kobiet do noszenia dziecka i bawić się w dochodzenie czy ciąża była wynikiem gwałtu czy też nie. albo bronimy poczęte życie do końca ( co dziecko z gwałtu to brud, a dziecko powstale w innych okolicznościach cacy ?). nie można zmuszać kobiet do noszenia ciązy. to jest ich sumienie i ich życie. one będą cierpieć. co to za kraj demokratyczny gdzie zmusza się kobiety do czegoś czego nie chcą ? argumenty malolat ze zmarnuje sobie i dziecku zycie tez sa zalosne. nie bierz sie dzieciaku za seks, albo zacznij czytac jakies lektury o antykoncepcji. bez wzgledu na wszystko - aborcja musi byc legalna. a to po jakiej stornie stoisz- to juz inna kwestia

Gość rybaaaaaaaaaaaaaaaa
tak obejrzyjcie sobie filmik pt NIEMY KRZYK wystarczy ze wbijecie w google tytul i wyskoczy wam film trwa 28 min jest warty poswiecenia uwagi

Gość mleczko biale
Kobiety, które dokonują aborcji są jak dla mnie żałosne. Śpią z facetem nie patrząc na konsekwencje... Jeżeli idziesz z facetem do łóżka to miej tą świadomość, że możesz najnormalniej w świecie zajść w ciąże! Szczególnie kiedy piętnastoletnim dziewczynkom zachciewa się seksu. Potem jest ciąża i aborcja. I po co to im? Żeby zaszpanić jakie to one są modne i dorosłe? Podejmując decyzje o rozpoczęciu współżycia trzeba znać konsekwencje. Nic nie zabezpiecza w pełni przed ciążą. A kiedy już dojdzie do niechcianej ciąży uważam, że taka kobieta powinna zachować się odpowiedzialnie i urodzić to dziecko. Nie powinna patrzeć się już na własne dobro... Jeżeli bardzo nie chce tego dziecka to niech je odda do domu dziecka, a tam to dziecko będzie mogło chociaż żyć.

Gość rudzielica
Zawsze uważałam, że aborcja jest ZŁEM. Nigdy nie miałam co do tego najmniejszych wątpliwości. Nigdy też nie stanęłam przed dylematem przy podejmowaniu "takich" decyzji. Nie planowałam posiadania dzieci, w ogóle wydawało mi się, że nie mam instynktu macierzyńskiego. Od 4 miesięcy jestem szczęśliwą mamą cudownego chłopczyka! Jest to moje największe szczęście i Dar od Boga. Po tych niezwykłych 9. miesiącach noszenia go pod sercem, czekania i wsłuchiwania się w jego odruchy, ale również miesiącach niepewności, lęku i pytań "czy będzie zdrowe", jestem jeszcze bardziej przekonana o tym, że aborcja jest najohydniejszą zbrodnią i nigdy bym tego nie zrobiła! Piszę to jako zwyczajna młoda mama, żeby podzielić się swoją nieoczekiwaną radością macierzyństwa, a równocześnie wyrazić swój żal, że tyle kobiet popełnia ten straszny błąd...:(

Gość calna
Moim zdaniem, najlepszym rozwiązaniem dla kobiety byłoby urodzenie dziecka i pozostawienie go w domu dziecka. Bardzo dużo par nie może mieć dzieci i to jest moim zdaniem najlepsze rozwiązanie. Dom dziecka czy rodzina zastępcza pozwala dziecku rozwijać się a matka, która to dziecko oddała nie popada w depresje itp. W domu dziecka można odwiedzać swoje dziecko i nie trzeba go zabijać. To istota żywa, która została stworzona przez Boga do życia. Co by było jakby i nas mamy usunęły "bez podania" przyczyn, by to nas zabiły? Moja mama straciła dziecko i potem urodziła mojego brata i mnie, choć były komplikacje przy moim bracie podczas ciąży. Mimo to mama nigdy nie pomyślała o usunięciu go. ABORCJI NIE! SĄ INNE WYJSĆIA: DOM DZIECKA LUB RODZINA ZASTĘPCZA!

Gość mow do mnie malenka
przestancie z tymi durnymi filmikami aborcje dokonuje sie do 3 miesiaca a pozniej to juz zaden lekarz nie podejmnie sie takiego wyzwania

Gość calna
no wlasnie do 3 miesiaca a 3 miesiac policz sobie to jest 12 tyg!!!!!!!!