Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość albinoska zielonoka

aborcja jestescie za czy przeciwko??????

Polecane posty

Gość zawszemamracje_o
oczywiscie ze kazda kobieta ma prawo do decydowania o swoim ciele i wnetrzu. Ale gdy w jej wnetrzu tworzy sie inne zycie.. gdy to zycie jest jeszcze w niej, kobieta moze je usunac, zabic, usunac swoją cząstkę.. no pomyslcie logicznie. Ta czastka tez moze kiedys byc taka jak ona. w pelni rozwinieta, zyjąca.

Gość kocham sie kochac
zawsze mam racje to wpisz sobie w google dziecko na smietniku i ile stronek sie pokaze albo bil az zabil dziecko szkoda mi takich dzieci a taka co ma poukladane w glowie to bedzie wiedziala co zrobic jak wpadnie

Gość skoro już uznajecie zygotę
która nie myśli, nie czuje za kogoś kogo jak to mówicie "zabić" nie wolno to nie zabijajcie też ślimaków (one przynajmniej czują) nie zabijajcie mrówek bo niby jakim prawem człowiek ma stać ponad wszystko a tym bardziej jakim prawem zygota ma być najważniejsza? Jak chcecie wyrównać płód z człowiekiem to bądzcie konsekwentni i wyrównajcie też zwierzęta z nami. W końcu mało nas od nich różni.

Gość zawszemamracje_o
jezeli ktos jest w niechcianej ciazy i zamierza w przyszlosci zrobic temu dziecku peklo na ziemi, niech odda je do domu dziecka lub innej rodzinie. Jezeli nei moze oddac(choc nei wiem czy to jest mozliwe) to niech dokona aborcji. Ale, jak widac, aborcji dokonuja osoby ktore nie zamierzaja cząstce siebie dać żyć... nawet nie chca.. bo gdyby chcialy, cieplem i miloscia mozna zrobic raj na ziemi :)

Gość mow do mnie malenka
poczytajcie sobie ile dzieci cierpi i rozgladnijcie sie wkolo czy jakies dziecko glodne nie chodzi jestem za aborcja

Gość zawszemamracje_o
do kocham sie kochac wiem otym, ze sa takei przypadki. robią to osoby, ktore nie maja poukladane glowie. czy tak samo bys zrobila w sytuacji ciechccianej ciazy? kobiety, czy wy naprawde jestescie takie bezradne? :(

Gość mow do mnie malenka
raj rajem ale jak sie nie ma srodkow do zycia to ten raj inaczej wyglada

Gość kocham sie kochac
nie zranila bym dziecka nawet mojemu synkowi zadko klapsa daje ale jak bym byla w sytuacji trudnej to dokonala bym aborcji

Gość zawszemamracje_o
do mow do mnie malenka nikt dobrze myslacy nie zostawil by tak swojego dziecka. oddal by je do domu dzicka lub innej rodzinie domy dziecka przygarniaja tez biedne dzieci z ulicy. Dlatego tak wazne jest budowanie domow dziecka. Bo gdy ich nei bedzie, to ... nie bedzie trzeba zabijac dzieci zluch kudzi, tylko po prostu tych zlych ludzi!!!!!

Gość zawszemamracje_o
dla tego jezeli na prawde ktos nei ma srodkow do zycia, to niech odda do domu dziecka pisze to juz chyba setny raz :(

Przeciw i nie chce mi się przedstawiać argumentów, bo i tak wątpię by ktokolwiek zmienił swoje zdanie :o Chociaż czasami myślę, że byłoby dobrze jakby co poniektórych matki wyskrobały :o

Gość mow do mnie malenka
w mojej okolicy zamykaja dom dziecka a jest jeden tylko taki dla noworodków

Gość zawszemamracje_o
do kocham sie kochac a dlaczego bys dokonala aborcji, i zabila swoje mlodsze dziecko?. dlaczego bys nei zabila swojego sunka tylko to mlodsze? Matka kocha wszystkie swoje dzieci(wdlug mnie)

Gość zawszemamracje_o
do mow do mnie malenka dlatego konieczne jest budowanie domow dziecka tworzenei domow rodzinnych. Jest ich malo, nic na t niestety nei poradze :( W te swieta pryszlo do mnie duzo ulotek ktorych tematem byly rodzinne somy dziecka.. nie jestem osoba dorosla, ale kiedys w miere mozliwosci chcialabym zalozyc taki dom :(

Gość kocham sie kochac
napisalam ze jak bym byla w trudnej sytuacji nie miala bym srodkow na utrzymanie od rodziny pocoy nie mam zadnej sama wychowuje dziecko i niedawno rozwod wzielam wiedz nie stac by mnie bylo na kolejne chociaz bardzo bym chcia miec jeszcze jedno zawsze to rodzenstwo mniec jest dobrze

Gość mow do mnie malenka
mysle ze lepsze sa domy tz rodzinne to jest cos podobnego do domu dziecka kilkoro dzieci z domu dziecka mieszka z daną rodzina i ucza sie zycia

Gość zawszemamracje_o
do kpcham sie kochac tak, ale gdy zajdziez zw ciaze, masz 2 dzieci. mlodsze is tarsze. na jakiej podstawie zabijesz to mlodsze dziecko? to starsze jest jakies lepsze czy co?

Gość kocham sie kochac
w niczym nie jest lepsze ale jak by mnie nie bylo stac to dokonala bym takiego zabiegu napewno nie bylo ba latwo

Gość zawszemamracje_o
i jeszce zopomnialam dodac : dlaczego zamiast mlodszego nie moglabys zabic starszego?

Gość zawszemamracje_o
dalczego mlodsze? starsze mozna tez zabic bezbolesnie. To dlaczego od razu stawiasz na mlodsze?

Gość zawszemamracje_o
aha i starsze mozna zabic taniej. o wiele taniej

Gość za i za
uważam, że jeśli są odpowiednie warunki to nalezy dac szansę, jeżeli nie to nie

Gość kocham sie kochac
dlatego ze aborcja to nie jest zabijanie czlowieka tylko usowanie zygoty

Gość kocham sie kochac
zadalas glupie pytanie jak mozna czlowieka zabic?? ty to oszalałas czy co?? ja aborcje inaczej traktuje i nie dogadamy się

Gość muszelka aaaaa
kocham sie kochac......tak ale jak usuwaja np 12 tyg ciaze to juz nie jest zadna zygota tylko plod ktoremu bije serce i ma juz rozwiniety uklad nerwowy!!!!!!!!!!!!!!!!!111

Gość zawszemamracje_o
do kocham sie kochac a wiesz co to wgl jest zygota? i dlaczego mialabys od razu zabijac? dlaczego bys nei oddala do domu dziecka? moze jednak kiedys by ci sie poprawila sytuacja finansowa... aha, i na prawde myslisz, ze gdy ty zbankrutujesz, to od razu cala twoja rodzina(ta dalsza tez) tez zbankrutuje? Czymyslisz ze oni woleliby zebys zabila, czy zebys im dala na wychowanie, byc moze nie na tsak dlugo? I moglabys je odwiedzac i wgl... :)

Gość kocham sie kochac
wiem do ktorego tyg mozna i kiedy powstaje dziecko

Gość zawszemamracje_o
dana zygota jest jedyna w swoim rodzaju. Tak samo dane dziecko jest jedyne w swoim rodzaju. Zygota to poczatek zycia, poczaek czlowieka.... gdzei ty bylas na lekcjach biologi?

Gość kocham sie kochac
ja na moja rodzine nie moge liczyc jestem samodzielna nie kazdy ma rodzine taka co pomaga

Gość zawszemamracje_o
dp kocham sie kochac a domy diecka? domy rodzinne? nie jest ich duzo, ale jak myslisz, po co powstaly?