Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość albinoska zielonoka

aborcja jestescie za czy przeciwko??????

Polecane posty

Gość kluchaaa
mow do mnie malenka.......e nie masz racji slyszy sie i otakich babach i doktorkach ktorzy usuwaja i 16 tyg plod

Gość ble ble ble ble ble
Co za stronniczość wypowiedzi! Myślę, że aborcja jest nieraz dobrym rozwiązaniem! Nie tylko w przypadku gwałtu. Dziecko może też stanowić przeszkodę w drodze do kariery. Nie zawsze jest ono planowane. A nie każda kobieta może sobie pozwolić na kilku miesięczną przerwę w pracy, lub stratę figury. Dziecko psuje nieraz wszystko. (...) Myślę, że na stronie powinny także znaleźć się wypowiedzi uznające aborcję. Nie możemy przecież żyć w zaścianku. Płód to jeszcze nie człowiek. Istota ta nie myśli i nie czuje. Aborcja NIE jest złem, ale nie jest też dobrem. Najważniejsze jest dobro kobiety.

Gość huha
Nie zgadzacie się z opinnią, że kobiety mogą mieć prawo wyboru. Mówi się, że jak sie nie ma warunków by utrzymać i wychowywać dziecko, to je oddac można. Gdzie? No gdzie drogie panie? Gdzie? Po porodzie to już koniec. To miłość żądzi nami, która jest nam siłą zaraz odebrana! I mamy prawo tylko nadać imie. Imię, którego nie będziemy mogły wołać! Szczęście z jego zycia? Czy on sam będzie szczęśliwy będąc sierotą? Tak będzie żył... ile z nich trafia na ulice, ile ginie przez narkotyki, ile traci się z nich w alkoholu!

Gość no co z ta aborcja

Gość no co z ta aborcja
co juz nikt nie komentuje????????????????????????+

Gość no co z ta aborcja
co juz nikt nie komentuje????????????????????????+

Gość zawszemamracje_o
ja jestem zdecydowanie przeciwko aborcji. Nierozumiem, dlaczego ktos odbiera komus zycie po to, by swoje poszlo wedlug planow. A dlaczego w takim przypadku, gdzie kobieta ma jedno lub kilka dzieci, i zajdzie w ciaze, nie ma pieniedzy dokonuje aborcji?? Przeciez wszystkie jej dzieci maja takie same prawa zycia!! Dlaczego taka kobieta nie zabije starszego dzieciaka? hmm?? przeciez ono jest jeszce drozsze w utrzymaniu... tym swiatem rzadzi niesprawiedliwosc!

Gość no co z ta aborcja
temat kontroweryjny ja nie popieram aborcji jedynie jesli ciaza bylaby wynikem gwaltu lub dziecko nialoby sie urodzic uposledzone

Gość zawszemamracje_o
tak, plod to jeszcze nie czlowiek. Ale wyobrazcie sobie, ze on nigdy nie przemieni sie w prawdziwe zycie. I jezeli kobieta przez pierwsza ciaze dokona aborcji a drugie urodzi, to to drugie nie bedzie tym samym co pierwsze! to tak jakby nigdy nie istnial, wgl nic, nigdy... a wszystko po to, by jakas kobieta dokonczyla nauke albo cos... no nie wiem.. co niektorzy w takich sytuacjach nie dostrzegaja najwiekszego egoizmu swiata. (egoizm jest wtedy, gdy ktos z tylko dla siebie robi przez odebranie czegos drugiemu) . W przypadku aborcji 'korektoryjemy' swoje zecie kosztem innego zycia. To jest najgorsze co moze kogos spotkac..

Gość zawszemamracje_o
wedlug mnie normalna kobieta kocha swoje dziecko juz wtedy, gdy jest w jej brzuchu. kobieta jest wtedy polaczona e swoim dzieckiem i to jest dowod na to ze dziecko jest czescia tej kobiety

Gość a na to ja
jak dla mnie aborcja powinna być legalna, z róznych względów. Między innymi dlatego, że jeśli kobieta jest zdeterminowa aby wykonać zabieg, to i tak go zrobi, tyle, że potajemnie. ale pewnie nikogo nie obchodzi że ona to zrobi potajemnie i w nie odpowiednich warunkach, bo - nie miała prawa tego robić a jak już zrobiła i są jakieś komplikacja, to sama jest sobie winna. przeciwnicy aborcji mówią, że zabiła swoje dziecko, więc jej się te komplikacje należą.

Gość zawszemamracje_o
Kobieta m takie same prawa jak i ;przyszly czlowiek'. bez wzgledu na to, czy ta kobieta jest za aborcja czy nie, czy jest egoistka czy nie. Przyszly czlowiek jest o wieele slabszy. I nie wiem kto wymyslil wykorzystanie tej slabosci... eh :(

Gość smutny temat
Aborcja to morderstwo, straszna śmierć której doświadcza niewinna istota. Poczęte dziecko to mały cud, małe stworzenie które chce żyć i być kochanym. Powiedzmy NIE! aborcji. ŻYJMY I POZWÓLMY ŻYĆ INNYM!!!

Gość zawszemamracje_o
smutny temat - swiete slowa

Gość najlepsza ta tepaczka
ktora zaplodnil obcy,co za dylemat,buhahah,oczywiscie jestem,i moi Przyjaciele ZA wolnoscia czyli pozbywaniem sie galaretki.baj!:)))

Gość zawszemamracje_o
do a no to ja kobieta dokonujaca aborcji usuwa przyszlego czlowieka powstajacego w niej. nie uwazam ze mozliwe komplikacje sie takim osoba naleza, ale powinny sie z tym liczyc, w koncu usuwaja cząstke siebie

Gość facet to
w innych krajach jakos mozna dokonac legalnie aborcji i niekomu to nie przeszkadza mimo tego ze jest aborcja tam legalna to tez rodza sie dzieci dzieci kochane i oczekiwane a u nas jakas dziwna metoda boicie sie ze ludnosci nie będzie w tym biednym naszym zacofanym Polskim kraju? przynajmniej duzo dzieci mialo by odpowiednie warunki do zycia

Gość zawszemamracje_o
do najlepsza ta tepaczka zdaje sie, ze znam sie lepiej na biologii. Plod to nie jest po prostu taka galeretka. Fakt, jest galaretowatem substancji, ale w tej substancji ktyja sie takie rzeczy, o ktorych nawet nei snilas..

Gość koszalka opalka
ludzie jestescie egoistami macie swoj bardzo ograniczony poglad nawet nie staracie sie zrozumiec tego glebiej. Czy wy macie pojecie ile dzieci na calym swiecie jest nie kochanych, zaniedbywanych, bitych, molestowanych przez matki ktore nie mialy innego wyboru i musialy urodzic! Czy wiecie ile kobiet na swiecie podejmuje sie samo okaleczeniem by poronic! Moim zdaniem kobiety powinny miec prawo do aborcji i popieram Niemcy

Gość matreczka
W żadnym wypadku ! ! ! Dlaczego miałabym zabijać niewinne dziecko???!!!!! Każdy człowiek ma prawo do życia nawet jeszcze nie narodzony.

Gość kocham sie kochac
i co urodzi i co dalej wyjdzie przed szpital z dzieckiem na ręku i co ma zrobic?? albo podrzuci pod szpital smietnik lub w praku a pozniej policja ja szuka bo dziecko na smierc zostawila smutne sa poczatki co niektorych noworodków

Gość zawszemamracje_o
myslicie, ze dziecko 'niechciane; przez rodzicow nie moze byc szczesliwe? moze! niby dlaczego nei? czy radosc daja tylko rodzice?

Gość matreczka
moje zdanie na ten temat jest ze nigdy nie zgodzila bym sie na aborcje! poniewaz wiem co robilam i powinnam sie liczyc z konsekwencjami ze chyba w wyniku gwałtu ale mysle ze raczej jestem silna psychicznie i dala bym sobie z tym rade a w szczegolnasci ma sie jeszcze przyjacioł i rodzina ktorzy pomoga jak tylko umieja. nie mozna odbierac nikomy nowego zycia ! ja bym miala ogromne wyrzuty sumienia gdybym tak postapila

Gość zawszemamracje_o
nooo jest taki przypadek, w ktorym jestem za aborcja: jezeli jestes w niechcianej ciazy, nie mozesz oddac do domu dziecka ani nigdzie, chcesz je molestowac... wteyd jestem za aborcja ;)

Gość matreczka
kobiety zabezpieczajcie sie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość stop aborcji

Gość zawszemamracje_o
do kocham sie kochac osoba ktora ma dobrze w mózgu, wie co z takim dzieckiem zrobic. Nikt mądry nie wyrzuci dziecka na smietnik, chcac dla niego dobrze. Odda je do domu dziecka lu innej rodzinie. pomyslcie, ze dokonujac aborcji, twoje dizecko znika, umiera, nie ma go.. a gdy oddasz do adopcji, kiedys w przyszlosci, kiedy zmienisz zdanie dotyczace dzioecka, mozesz miec pewnosc, ze zyje(no oprocz przypadkow kiedy dziecko zostanie potracone przez samochod itp)...i to nie tak zle, jak myslisz.. cos wiem na ten temat

Gość frenti
ZA, kazda kobieta ma prawo decydowania o swoim ciele i jego wnetrzu.

Gość kocham sie kochac
zabespieczenia nieraz zawodza ja jestem za aborcją jak ma dziecko cierpiec pozniej cale zycie za to ze sie urodzilo a wy anty aborcji rozgladnijcie sie ile dzieci chodzi zaniedbanych i głodnych kochanie dzisiaj nie ma kolacji moze jutro cos będzie nie wiecie jak to jest jak was nie stac na lizaka dla dziecka a co mowic o bolce

Gość muszelka aaaaa
Jestem przeciw aborcji. Jednak rozumiem te matki, które decydują się na aborcję po gwałcie lub w trosce o swoje życie. Jednak nie toleruję tych, które robia to żeby sobie ulżyć żeby nie miec problemu na głowie. Trzeba myśleć jak sie dupczy a nie potem zabijać niewinne storzenie, niewinnego małego człowieczka.