Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość albinoska zielonoka

aborcja jestescie za czy przeciwko??????

Polecane posty

Gość zawszemamracje_o
a wiesz jaki jest tytul tego watku?

Gość jestem bez serca wiem
Ostatnio ogladałam program o bezdomnych. Wypowiadał się chłopak z domu dziecka. Miał łzy w oczach. Skończył 18 lat i wykopali go na bruk w środku zimy z jedną torbą. Był bezdomny. Domu dziecka nie było stać na mieszkanie dla niego, miasto powiedziało, że mieszkań nie ma i ma bardziej potrzebujących. Wrócił do domu rodzinnego, ale tam tylko patologia i alkoholizm. Był bity i poniżany, uciekł na ulicę. Tułał się po schroniskach dla bezdomnych, w końcu wpadł w "towarzystwo" i zaczął się staczać, wpadł w alkoholizm. Teraz stara sie wyjść na prostą i ma nadzieję, ze jeszcze życie się odmieni. Ja wiem, że są ludzie, którym się udało po domu dziecka wyjść na prostą i mają dobre życie. Byc może takich osób jest dużo, ale dużo jest również takich, którzy nie mieli tyle szczęścia w życiu.

Gość zawszemamracje_o
dokladnie. ale ja i tak jestem za tym zeby zyl.

Gość zawszemamracje_o
napisz mi w ktorym poscie poetpilam te kobity?

Gość cisza juz

Gość cisza juz
ja jestem za aborcja

Gość dobre pytanie ale trudne
gdy miałam 22 lata i byłam ze swoim obecnym mężem, a wtedy narzeczonym myślałam że wpadliśmy i pierwsze co przyszło mi do głowy to aborcja, borykałam się z problemem. Chciałam usunąć ciąże bo miałam swoje plany i marzenia a dziecko po prostu by mi je zburzyło. Na szczęście wtedy okazało się ze to tylko spóźniony okres a ja zaczęłam panikowac z tą ciążą. teraz mam 27 lat i wiem że aborcja to najgłupsza rzecz jaką można wymyślić. Moja koleżanka usunęła ciąże, do dzisiaj to przeżywa. Teraz ma męża i bardzo chciałaby mieć dziecko niestety nie może. I wiecie co jej powiedział obecny mąż?? Że on by kochał to dziecko, które oona usunęła. teraz jest jej ciężko. Oglądałam ostatnio mnóstwo filmów o aborcji, nawet jeden gdzieś tu krążył po cafe. I po jego obejrzeniu jeszcze bardziej utwierdziło mnie w przekonaniu negatywne podejście do aborcji. Ale to tylko moje skromne zdanie, każda z Was może myśleć inaczej.

Gość cisza juz
Nikt nie popełnia takich decyzji bez wystarczającego powodu, prawo do godnego życia to priorytet dla każdego człowieka, ale nie dla ciężarnej Polki jeszcze nie dziś ...kobieta wie najlepiej co powinna zdecydować. To jak wiele bólu i rozterek z powodu aborcji część doświadcza jest tego dowodem

Gość szkoda szkoda
Szkoda , że aborcja jest dla innych ludzi sposobem na wygodne życie. Nie ma argumentu , który może pozytywnie promować aborcję-zabójstwo. Każdy człowiek nienarodzony ma prawo do życia , kochania. Zawsze można oddać dzieciątko do adopcji. Jest wiele małżeństw ,które nie mogą mieć dzieci, a chętnie adoptują.

Gość mysiolek
NIE CHCESZ DZIECKA- NIE KURW SIę! a tam, gdzie jest prawdziwa miłość , dziecko jest chciane.. jestem na studiach, mam narzeczonego.. jeśli bym była w ciąży- nie byłoby mi łatwo. musiałabym ponieść szereg wyrzeczeń, a rodzice też za pewne za bardzo by mi nie pomogli. ALE I TAK WYCHOWAłABYM TO DZIECKO I CHCIAłABYM GO. ABORCJA=MORDERSTWO

Znalazłam piękny wiersz po prostu przeczytajcie \"MAMUSIU DLACZEGO\'\' Mamusia witam ciebie z brzuszka to ja, twoja kruszyna wielkości okruszka. Bardzo się cieszę, że życie mi dałaś mam nadzieje, że już mnie pokochałaś. Na myśl o życiu z tobą się raduję i widzę jak tatuś się mną opiekuje. Ale mamo, co to za narzędzie błyszczące? Mamo, chyba nie zgodziłaś się na aborcję?! Ała, urywają mi paluszki, mamo ucinają mi nóżki. Oni dochodzą do mojego brzuszka, proszę, niech nie zatrzymują rytmu mego serduszka. Mamusiu, proszę nie pozwól im na to, ratunku, proszę, uratuj mnie tato. Mamo wiem,że nie słyszysz mego krzyku, ale chyba nie chcesz widzieć mego ciałka w śmietniku?! Tatusiu, urywają mi kolejną część ciała co ja zrobiłam, przecież jestem taka mała? Dlaczego mamo życie mi dałaś? Powiedz dlaczego, skoro za chwilę i tak je zabrałaś. ...no powiedz dlaczego je dałaś czy swej kruszyny tak bardzo nie chciałaś?

Gość mysiolek
ladny ale smutny wierszyk......

Gość szkoda szkoda
Aborcja jest wynikiem niewiedzy, osamotnienia i nieodpowiedzialności. I to jest straszne, bo życiem płacą niewinni. Przede wszystkim kobetom, które myślą o aborcji potrzeba wsparcia, pomocy i opieki instytucji, które często przejmą rolę tych osób, które jako rodzina zamiast być, umywają ręce albo odcinają się. I przed wszystkim potrzeba dla nich akceptacji i zrozumienia. Poświęcenia, którego odmawiają im najbliżsi

Jeśli ktoś jest za aborcja to dlaczego nie jest za antykoncepcja? Jeśli się zabezpieczamy to nie ma ciąży a tym samym aborcji! Sa oczywiście przypadki kiedy mozna dokonać aborcji ale nie dlatego ze "to "komuś życie zrujnuje. Tego nie rozumiem.

Gość jagodzia
jestem przeciw

Aborcja???!!!Nigdy w życiu!!!Kochajmy się z glową i zabezpieczajmy sie przed niechcianą ciężą. Nie mogę słuchać jak mówi się,że to przecierz jeszcze ,,fasolka,,ze to jeszcze nie jest dziecko.Ale prawda jest taka.To juz malutki czlowieczek,który ma serduszko i bardzo szybko się rozwija. Jedyne co uznaję to tabletka po stosunku,jak zdarzy się wypadek. To tyle:-))

Gość aborcja zakazana
tylko jesli by ciaza nastapil w wyniku gwaltu lub dziecko mialoby wade genetyczna mozna przemyslec wtedy

Gość jablonkaa
jaie serduszko? jesli aborcji dokonuj sie w pierwszych tygodniach ciazy, naprawde b wczesnie, to nie ma ani serduszka, ani mozgu, ani ukladu nerwowego. ajcie spokoj z tymi wierszykami, opowiadankami w stylu (mam 2 dni , jaka jestes mamusiu??? to juz bylo kilka razy na kafe) naprawd na poczatku to sa tylko komorki....

Gość stop aborcji

Gość stop aborcji

Gość ereret4et
21 pierwszego dnia od momentu poczęcia zaczyna bić serce dziecka.

Gość stop aborcji
wszyscy na poczatku bylismy komorkami ale komorki to poczatek zycia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość stop aborcji
jablonkaa............moze sama siebie poddaj aborcji ale niektorzy sa tepi naprawde albo glusi

Gość costa00
jablonka . . . te komorki to nierozwiniete dziecko. Fizycznie i psychicznie. Moze trudno w to uwierzyc, no ale coz. Ty tez kiedys bylas w takiej postaci

Kazdy normalny czlowiek z sercem,rozumem,i sumieniem jest PRZECIW!!!!!Aborcji

Gość jujujijii
mow do mnie malenka a skad dowiedziales sie ze do 3 miesiac. wziales te bzure ze statystyk?? zabija sie nawet 8 miesieczne dzieci po przez wstrzykniecie do macicy kwasu i dziecko po 24 godzinach rodzi sie martwe. chociaz taka aborcje przezyla ta kobieta http://www.youtube.com/watch?v=NpOFcqrqBa0 . Ludzie nie stawiajcie swiata do gory nogami. Kazda kobieta instynktownie broni swoje dziecko a wy doprowadzacie do tego ze cchecie jej dac prawo wyboru. akto da wybor temu dziecku? tylko zasrane egoistki zabijaja swoje dziecko tłumaczac sie ze dziecko bylo by chore czy ciaza byla wynikiem gwałtu.wiekszym bydlakiem jest ta kobieta ktora zabija niewinne dziecko niz ten facet ktory gwałci . ale jedno wam powiem. Kiedys...wszystkim wam otworza sie oczy...byc moze juz nie na tym swiecie

Gość jujujijii
zobaczcie ten film i powiedzcie czy usowa sie tylko"zarodek" czy to juz jest dziecko

Gość próbaniewinności
za