Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odpowiedź na pytanie

prezent -pieniądze

Polecane posty

Ile teraz daje się pieniędzy na prezent dla kuzyna? 400, 500, czy więcej?

Mam na myśli - od pary. Ile jest wystarczająco? piszcie dziewczyny

Sorry mam na myśli ślub :-)

Tulipan: 500zł od osoby?

:-) don't worry Tulipan, dzięki za odpowiedź :-)

hej, czy ktoś jeszcze niedawno był na ślubie kuzyna/ki? Ile daliście pieniędzy? Chciałabym mieć jakiś przedział, w którym mam się obracać. Doradźcie

Gość kokolinkaa_mia
od 300 zł do ............

masz na myśli od 300 na osobę? (pewnie tak, ale chcę być pewna)

Gość kokolinkaa_mia
nie mam na mysli pare niewiem sama idziesz czy z kims ale 300zł od pary i wzwyż dajesz tyle na ile Cię stac u nas zazwyczaj 300-400 sie daje jak kogos stac to daje 500zł ale w zyciu nei slyszalam zeby kuzynowi dawac 1000zł jeju ludzie wy sami sie nakrecacie 1000zł to dają chrzestni ewentualni dziadkowie o ile ich oczywiscie3 stac

Gość chrzestni i dziadkowie
dają po 2000... Ja od kuzyna, który przyszedł na wesele sam dostałam 300 zl i w ogóle byłam w szoku, bo myślałam, że kasę dają tylko starsi członkowie rodziny.

pierwsze słZysze za chrzestni i dziadkowie dają 2000zł to jakies chore chrzestni i dziadkowie tak samo jak inni goscie dają tyle na ile ich stac, ja bylabym w szoku gdybym od babci dostala nawet 1000zł i bylo by mi poprostu wstyd, bo kobiecina sama zyje z emerytury musi oplacic dwupokojowe mieszkanie i jeszcze inne rachunki, a takze ma inne wnuki, a z dwójką siedzi na codzien wiec napewno tez im jakies slodkosci kupuje wiec niewiem z czego mialaby odlozyc, to samo tyczy sie mojej chrzestnej która ma na utrzymaniu dwojke uczących sie nastolatków jest sama do tego jest pielęgniarką a wiadomo jak pielegniarki zarabiają, chrzestnego nei zapraszam oczywiscie moglabym i napewno by przyszedl do tego jest nadziany ale nie zalezy mi na pieniądzach (oczywiscie liczymy, chyba jak kazdy na jakies prezenty typu koperta, poniewaz prezentów nei chcemy bo jzu kilka lat ze sobą mieszkamy i wszystko mamy) a go wole nie widziec na swoim slubie i weselu i uwazam tez ze jako kuzyn spokojnie 300zł ewentualnie jak cie stac a z kims jeszcze idziesz to ze 400 i starczy

Gość chrzestni i dziadkowie
troche źle się wyraziłam. Chodziło mi o to, że u nas akurat tyle dali, a babcia nawet więcej, bo przy urodzinach każdego z wnuków zakładała ksiązeczki w pko i zbierała dla każdego przez całe nasze zycie. Pewnie, że każdy daje tyle na ile go stać.

aha no to w porządku ;) myslalam ze juz ludzie takie normy wprowadzają ze teraz juz nie 1000 tylko 2000