Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość palermo..

imię kesja- proszę o opinie

Polecane posty

No uczepiła się tego robotnika. Nie, nie sądzę, że moja argumentacja jest płytka. Nie widzę potrzeby, żebym się tu musiał tłumaczyć. Tylko ta rozmowa coś nie w tym kierunku poszła. Na drugi raz pytaj i każ pisać uzasadnienie, no może jeszcze CV i tam opinię od pracodawcy, lub opinię pracowników. Ale w koło jest wesoło. Mam dość.

Gość dla psa imie

Gość palermo...
ja tam lubie nieoklepane imiona:)

Z Palermo wywodzi się Włoska mafia, syndykat zbrodni, tak na marginesie.

Gość palermo...
liho jak masz dość to wypij melisę na uspokojenie:p to Tobie trzeba pisać o uzasadnieniu? myślałąm, ze to jest oczywiste. nie uczyłeś się na lekscjach j.polskiego budowy wielokondygnacyjnych zdań?:P

Gość palermo...
nie wiem skąd się wywodzi właska mafia za to wiem że palermo to nazwa mojego ulubionego tosta:P

Ha, zaczyna się. Język polski daje wiele możliwości, każdy używa go wedle potrzeb, by dać wyraz swoim myślom. Nie zawsze też w prosty sposób da się wszystko napisać, czasem korzystamy z niedomówień, a czasem proste zdanie opisze więcej niż rozwinięte. Po co to?

Gość palermo...
liho-niech Ci będzie, myślałam, ze uzasadnienie do wypowiedzi jest czymś oczywistym-coż, widocznie się pomyliłam:P

Miasto podobno zresztą niebrzydkie. Dobra, dzięki za pouczającą dyskusję, cześć.

Gość palermo...
cześć

Gość phewphewphew
no coz nadawanie udziwnionych imion zawsze jest i bylo oznaka pretensjonalnosci i koniec. po prostu smieszne se ta brajany i kewiny chociazby dlatego ze na zachodzie to imie to wlasnie cos takiego samego jak Adam w polsce. ot to zaszczyt nazywaz sie oklepanm anglozjezycznym imieniem :)) coz wolalabym byc Franciszka( teraz o wiele rzadziej spotykana i oryginalniejsza od ww) niz andzelika;P kesja moze i nie jest jakas strsznie "zagranicznie brzmiacym" imieniem, ale zycie jest wystarczajaco trudne zeby starac sie unikac dodatkowych w nim problemow. a takie imie moze byc porblemem np dla starej daty profesora na uniwersku/polibudzie. ot mala rzeczy a sie przyczepi.

Gość hokus pokus czary mary
Palermo - imię Kesja nietypowe ale jestem zwolenniczką nazywania dzieci oryginalnie :) Jak ktoś zawoła np. na ulicy \"Anka\", to oprócz mnie oglądnie się jeszcze 10 innych kobiet - żenujące :| (Nawiasem mówiąc tylko pies się na wołanie odwraca, więc przestałam na ulicy reagować na wołanie - ale nie o tym mowa). W przedszkolu, w grupie mojego chrześniaka Piotrusia są Leon, Igor i Dobrusia (zapewne Dobrosława). Tak czy siak oryginalne imię ułatwia wg mnie życie, chociaż kiedyś w internecie na przypadkowym forum znalazłam opinię kobiet o imieniu Sonia (a imię to bardzo mi się podobało) , których imię ludzie rzekomo kojarzą jedynie z psem (dobrze, że nikt nie nazywa dzieci Pusia czy Azorek haha :D). Podsumowując, Kesja jak najbardziej... jakkolwiek głupio by ono dla kogoś brzmiało. kogo obchodzi jak Twoje dziecko będzie miało na imię? Twoje dziecko, Twoja decyzja. Mnie nikt o to jak chce mieć na imię nie pytał i jakoś je zaakceptowałam. Co więcej, uważam nawet, że osoby o imionach np: Borys, Igor, Nataniel, Odetta, Nadia, Sonia czy Kesja, nie nabawiły się żadnego urazu psychicznego, przez imię jakie nadali im rodzice.

Gość myślę że tak być może
Nie przejmuj się autorko. Imię faktycznie niepospolite. Wywodzi się od łacińskiego Kesjusza. Oryginalne i mnie osobiście się podoba. Jeśli mieszkasz w miescie, to nikomu to nie będzie przeszkadzać. Gorzej ze społecznością małomiasteczkową i wsią, bo tamtejsi ludzie wszystkiemu co nowe się dziwią :)

Gość 1003
Kesja , bardzo ładne imię :)

Osobiście znam 3 osoby o niepospolitych imionach mieszkających na wsi - wszyscy akceptują ich imiona i wiedzą przynajmniej konkretnie o kogo chodzi (bo Janów Nowaków jest od groma, to niech chociaż imieniem się człowiek odróżnia od drugiego Nowaka :D). Co do tej rodzinki, to występują tam imiona takie jak Ścibor, Nataniel czy Afrodyta. Osobiście podoba mi sie jedynie Nataniel, ale człowieka nie ocenia sie przecież po imieniu i wyglądzie, ale po osobowości :)

Gość palermo...
dziękuję za wszystkie wypowiedzi:) wg mnie oznaką pretensjonalności i zaściankowości jest ocenianie ludzi przez pryzmat imion które noszą lub które chcą nadać swoim dzieciom.kevin może i jest oklepany za granicą, ale w Polsce nie więc gitara (w roli ścisłości imię kevin mi się nie podoba).czy niektórym naprawdę tak ciężko zrozumiec, że nie każdy chce by jego dziecko było setnym jasiem albo setną małgosią?

a ja znam 2 Żakliny-dorosłe kobiety:) Osobiscie mi sie to imie nie podoba:) Palermo a Kesja kiedy pojawi sie na swiecie?:)

Gość palermo...
też znam Żaklinę i też mi się to imię nie podoba...jest zdecydowanie przekombinowane;P ano w lipcu;) ale ciągle nie wiem czy tak ją nazwać 😢...sama już jestem głupia. myślałąm też o Tatianie w sumie. a co o tym imieniu sądzisz Brzydulo?

Gość palermo...
ale co sądzisz o tej Tatianie? ładne, brzydki? proszę o rozwinięcie tego wątku:p

Gość jujujuj
Nie podoba mi sie KEsja, za trudne do wymowienia, wychodzi "Kesia", poza tym wszytsko zalezy tez od nazwiska, jesli np kesja pietruszka to by to co najmniej brzmialo paskudnie

Tatiana nie bardzo.Nie podoba mi sie.Wiesz zawsze pewnie ja skojarzenia a ja nie cierpie Okupnikowej:P

Gość palermo...
nie bo padne, wszystko rozumiem, ale jak można mówić z to imię jest trudne do wymówienia? nie chcę być złośliwa, ale chyba masz wadę wymowy skoro wychodzi Ci kesia...mi wychodzi KESJA i wszystkim osobą które znam i które wymawiały to imię również...

Gość palermo...
heh, ja też nie lubie Okupnikowej, ale jakoś imię mnie intryguje. no to spytam o jeszcze 2 imiona ok? sorka, że truje ale skoo już gadamy to pomęczę:P chodzi o imiona kornelia i emma. proszę żebyś wyraziłą swoje zdanie:)

Kesja? fajne...:) ale ja to tam jestem przyzwyczajona do roznych orginalnych imion, kolezanki mojej corki to min. Oceane, Cadou, Charlene, Domiti i Caprice:)

Nie marudzisz:) Kornela bardzo fajnie:)Ladne imie Emma -nie znalam.Jakos nie bardzo Zawsze myslalam,ze jak bede miala corke to nazwe Estera:) Z tych,ktore podalas to Kesja:)

Gość palermo...
naprawdę nazwałabyś córkę Estera?:) kojarzy mi się z wróżką...takie magiczne

Gość gratuuuluję
nie podoba mi się,w ogóle pierwszy raz słyszę