Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość palermo..

imię kesja- proszę o opinie

Polecane posty

Gość dobhel
sorki ale zupelnie sie nie znacie imie Kesja jest piękne pochodzi z Biblii znaczy piękny zapach oczywiscie jest oryginalne i sama zamierzam tak dac na imie mojej corce

Gość mirley
hej.. ja mam na imie kesja... moim rodzicom to imie sie bardzo podobalo... czesto musze powtarzac jak mam na imie.. zazwyczaj slysze takie slowa gdy sie przedstawiam..: -jak?? ale nie wydaje mi sie że to imie jest krzywdzące.. lubie to imie... bo wiem, że każdy będzie mnie pamiętał.. ze wszględu na moje żadkie i oryginalne imie... pozdrowienia :) imie kesja jest fajne :)

oooo jejku jakie te opinie sa zacofane.... pomyslcie ludzie, wymyslacie ze dziecko to nie zabawka jakies krzywdy sie im stana... zachowujecie sie jak ludzie przed wojna. szydzicie nawet nie wiecie z czego, dzieci napewno by sie nie smiały gdyby nie słyszały głupich opinii w domu na te tematy. Kesja to imie religijne, miała tak na imie jedna z corek Hioba. wymysliłas? takie pytanie... o matko naprawde brak słow. do gosiek- chyba widzisz ze pisze Kesja a nie jakas ksenia. tak samo mozna powiedziec ze Ksenia kojarzy sie wojownicza ksiezniczka haha:)krarara do ciebie. to zr Ty bys tak mowiła nie oznacza to ze wszyscy takze nie zakładaj tak od razu bo to wcale nie prawda tragedia... liho = ty to nie wiem skad ta opine wyciagłes... jakos brzydula 30 napisała ze jej dziecko ma kolezanke w klasie o tymmimieniu ale nic nie wspomniała ze ktos sie z niej nabija. to sa tylko wasze niczym nie poparte opinie... palermo... feeej jesteś bardzo ograniczoną osobą jesli oceniasz ludzi po tym jaie imię chcą dać dziecku. no, ale cóż-prostaki są wśród nas dlatego ani mnie ziębi ani grzeje Twoja wypowiedź = popieram to co napisałas:) i jak najbardziej jestem za:)

Gość Keshia
Ja tez mam na imię kesja i mi to imie bardzo się podoba. Chodze jeszcze do szkoly i nikt sie z mojego imienia nie smieje oczywisccie próbowali je jakos zdrobnic ale te zdrobnienia nawet mi sie podobały. W Polsce jest ok. 50 osób z tym imieniem. Kto wie czy nie więcej. ja czuje sie wyrozniona z tym imieniem i popieram mojego przedmowce Pozdrowionka

Gość Shiwa
ludzie tak to jest jak sie nie zna Bibli! Kesja to imie biblijne i dokladnie oznacza mily zapach Jest piekne i wazne czy Tobie sie podoba a nie tym wszystkim ludzia ktorzy tu te glupoty wypisuja Moze sami maja dziwne imiona i zazdroszcza

Zgodzę się z Tobą, to piękne imię!! Oznacza miły zapach:) Była jedną z córek Hioba biblijnego. Sama jak będę mieć dziewczynkę to tak ją nazwę:))) A tymi ludźmi co krytykują nie przejmuj się, to buractwo które tylko skupia się na tym co wszyscy robią, a jak ktoś chce być orginalny to odrazu od debili wyzywają...ech koszmar...Uważam że to nie jest imię które skrzywdzi dziecko, wyjątkowe imię:))

Gość Kes :*
Kesja to moim zdaniem piękne imię. Zawsze chciałam się tak nazywać xD

Gość Ksenia xDD
Moim Zdaniem Kesja, jest to ładne imię, a zdrobnienie, które moim zdaniem najbardziej pasuje do tego imienia to Kesi, Kesuś, Kesusia, Keseńka, Kesula ;D

Gość kesja35
Imię KESJA jest jak najbardziej nadawane w Polsce, sama znam kilka Kesji od 5 do 20 lat mają :) to imię córki biblijnego HIOBA - ma znaczenie " przyjemny zapach". Jest to tez od 7 lat mój internetowy nick - bardzo bym chciała nazwać tak córke ale mam Zosię :) tez fajnie spokojnie w USC zarejestruja tak dziecko, nie trzeba żadnego drugiego imienia

Gość Gadulec
Moja kumpela to KESJA. Swietne imie, oryginalne. Nazwalabym tak swoje dziecko ;d ale na 1 miejscu - Tosia, Antonina ; )

Gość Gruz
Witam Wszystkich Zainteresowanych. Mam śliczną sąsiadkę - studetkę - o imieniu Kesja. Podczsas rozmowy o tym imieniu powiedziała mi, że wybrała je ze Starego Testamentu Jej mama. Jest dumna i zadowolona z tego imienia. Pozdrawiam Zbyszek

Gość Mishakelly
Dla mnie bardzo fajne!:)Może dlatego że ja mam tak na imię i pasuje do mnie jak ulał,dzieci mnie nie przezywały a rodzice uroczo mowili kesiaczku :P albo kesiak:D a znajomi Kess:)) co bardzo mi sie podoba :)) gratuluje wyboru!:D:D:D:D

Gość rgwgwgwegewgge
imię jak dla psa

Gość a ile lat masz Kesjo?
i czy słyszałaś jeszcze u kogoś takie imię? bo ja nie a jest fajne:)

kesja--lepsze niz Gabi ,czy Wiesia,ale babcia tego imienia nie zapamienta:-P a ksiadz na ambonie wyglosi nowe kazanie co do imion:-)) MI SIE NIE PODOBA; takie byle jakie WOLALA BYM JUZ XENIA NIZ KESJA ;ALBO KASA;HEEE

Gość luska.s
szczerze pierwsze słyszę o tym imieniu i w pierwszej chwili pomyślałam, że jest to jakaś przeróbka imienia amerykańskiego na polski, ale znalazłam informacje,. że jest to imie biblijne co dla mnie jest plusem Jeśli ci sie bardzo podoba to je nadaj, ale licz się z tym, że może byv ono róznie odbierane

Gość luska.s
i też duzo bardziej podoba mi się Ksenia ;)

Gość pastuszek znajomy tego pastusz
kesja? pewnie podoba Ci się dlatego, ze teraz jest sławna pewna wokalistka keszia (tak sie czyta, a jak pisze nie wiem) ogólnie nigdy przedtem nie słyszałem

Kesja oryginalnie i widzę że posiadaczki tego imienia są z niego zadowolone, jak dla mnie może trochę zbyt oryginalnie, ale ja mam chyba trochę skrzywione widzenie na imiona, bo sama mam nietypowe, nie podobały mi się oba moje imiona i zawsze wolałam mieć jakieś normalne, nie wyróżniające się. Na pierwsze imię mam Ada (nie Adrianna, Adela, Adelajda, po prostu Ada), a na drugie Ksenia właśnie i każdy jak się dowiedział o tym drugim imieniu to przezywał mnie "wojownicza księżniczka" albo "herkules", miałam pretensje do rodziców, że mnie tak nazwali, choć z pierwszym imieniem się jakoś w końcu pogodziłam i teraz nawet mi się podoba:P

Gość sfer
dobra i tak dla wszystkich w klasie gdy podrośnie będzie miała ksywkę kasa :classic_cool:

Gość bagietka z warszawy
miły zapach-co za fantastyczne znaczenie! ja np. jestem fanatyczką perfum, odbieram świat sensualnie i tak kojarzy mi sie to imię...zmysłowo po prostu:)

ad888-ja mam na imie Maja-te 20 pare lat temu to bylo nietypowe imie,Dzieci smialy sie ze mnie bo w klasie same Anie,Kasie i Magdy. przezylam szok. w wieku ok 14-16 lat jak chlopaki zaczeli sie interesowac nami-dziewczynami,to nagle moje imie stalo sie boskie,kazda chciala miec tak na imie. a dzis?ci co sie ze mnie tak nabijali daja to imie Maja,swoim corkom. Normalne?no nie...

Gość paróvva
Mnie się samo w sobie podoba. W polskim języku brzmi trochę niezręcznie, bo sie kojarzy z tą całą grupą słów kończących sie na "sja" - recesja, sesja, secesja, scysja, presja, opresja itd. Ale i tak fajne

mamrocia - zgadzam się, na imiona nadchodzi moda, moja siostra też ma na imię Maja, ludzie zawsze się dziwnie uśmiechali, że obie siostry mają takie imiona niespotykane, Ada i Maja. Ale teraz imię Maja to popularne, powszechne imię, moje jeszcze nie za bardzo, chyba ze jako zdrobnienie od wspomnianych przeze mnie Adelajd, Adrian itp. Mnie jeszcze ludzie pytają czy to moje całe imię czy zdrobnienie, jeśli chodzi o siostrę to dla każdego jest to normalne imię, mimo że kiedyś nie było. Ale mam też koleżankę o imieniu Halszka, chyba miała się jeszcze gorzej te 20 lat temu;)

Gość paróvva
W ogóle to fajnie by było, gdyby dorosli przestali wysmiewac sie z imion, które są im mało znane, bo ich dzieci nie robią tego same z siebie, tylko slyszą, co się mówi w domu. To, ze kolezanka nazywać sie np. Żywia, byłoby dla dziecka normalną sprawą, ale jak mamusia w domu nabija sie do rozpuku z tego imienia, to dziecko też zacznie w szkole czy przedszkolu rozgłaszać opinię, że to imie jest takie a takie, a rodzice są idiotami, ze takie nadają. I potem te same mamusie pisza na forum "ale dzieci sie bedą wysmiewac". Nop będą- te ich dzieci, które same osobiscie tak właśnie wychowały.

Gość fajne bo nietuzinkowe
jak słysze te wszystkie julki zuzie i oliwki to już rzygam:O ile kurwa można:O