Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bvt66

czy mozna zlozyc wniosek o dowod przed 18-stką??

Polecane posty

Gość bvt66

bo urodziny obchodze w polowie grudnia...pozniej sa swięta i wyjdzie na to ze dowod dostane w styczniu...kiedy to juz niektorzy z mojego rocznika beda obchodzic 19:O wiec da sie zlozyc wniosek wczesniej a dowod odebrac w dniu urodzin?

Gość alallalalala
oo mnie też to ciekawi, bo urodziny mam 23 grudnia :P

Gość bvt66
aha :O no to w dniu urodzin tez nie zloze bo jest sobota:(

Gość ADDWQDEQW
wniosek mozna skladac wczesniej, byle odbior dowodu byl w dniu urodzin nie wczesniej

można, w każdym bądź razie kilka lat temu mój syn , tak zrobił i dostał dowód tymczasowy , wystarczy wejść do USC w ratuszu i wszystko od reki się załatwia

No to ciekawe, że jak mój kolega chciał złożyć kilka dni przed urodzinami, to mu nie przyjęli :P

teoretycznie można z tym, że taki dowód będzie miał skróconą "datę ważności" niż ten, gdzie wniosek wniesie się po ukonczonych 18 urodzinach :)

Gość bvt66
ech...to trudno bede czekac na normalny dowod:(

Gość ADDWQDEQW
ja odbieralam swoj dokladnie w dniu 18tych urodzin, wiec wniosek musialam chyba zlozyc wczesniej

Gość sdkfjioerj
No jasne, że można Tylko, że taki wniosek trzeba składać z rodzicem (potrzebny jego podpis), no i dowód bedzie ważny tylko 5lat. Czyli w sumie się to nie opłaca :P

Dowód odsobisty można posiadać od 17 roku zycia. Wystarczy zgoda rodzica. Wiem bo mój syn miał od 17 roku... :P

Gość marklund
Nie sądzę, niestety :( Ja jednak póki co zadowalam się dowodem osobistym kolekcjonerskim. Można go szybko i niedrogo zakupić na fastidcard.com :) Miałem co prawda wcześniej dowody z innych sklepów, jednak ten z Fast Id Card jest zdecydowanie najtrwalszy i najbardziej wiarygodny... na moje cele kolekcjonerskie :)

Gość gość
ja pisalam maila do urzędu w tej sprawie niedawno kiedy chcialam zlozyc wcześniej o swój dowod, to powiedziano mi ze jesli wcześniej, to tylko z opiekunen prawnym rodzicem, i bedzie to dowód tymczasowy. najwcześniej samodzielnie o normalny dowód możesz złożyć w dniu 18 urodzin

Gość gość
Mój chłopak właśnie złożył wniosek o dowód i przyjęli mu normalnie:) mimo że kończy 18stke dopiero 6 grudnia. będzie miał normalny dowód tyle, że na 5 lat. jego rodzic musial podpisac i tyle.