Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła koza do woza

czy wasi 2,5 - 3 latkowie mają drzemki w ciągu dnia ??

Polecane posty

Mój syn ma 2 lata i 7 miesięcy. Gdzieś od pół roku nie śpi juz w ciągu dnia. Przestałam go kłaść w dzień ponieważ po 1- 1,5 godz drzemce w południe - szedł spać ok. 22. Teraz zasypia o 20 i budzi się przed ok. 7-8 godz. Zastanawiam się czy dziecko w jego wieku powinno mieć jeszcze dzremki...

Gość Mój prawie trzylatek
Mój śpi w dzień, bardzo różnie, raz godzinę, raz dwie, czasem trzy. A w nocy od 21-ej do 8-mej, 9-tej rano.

Gość oduczyłam spać w dzień
nie dałam spać w dzień i on już nie chce spać. Przez dwa tygodnie nie dawałam spać i w dzień już nie lubi zasypiać. Teraz za to kładzie się spać o 19.30 i śpi do późnego ranka, czyli do 9.00

Gość to zalezy

Gość to zalezy
sorki moja ma 2 latka i jest roznie raz spi raz nie ale w wiekszosci tak tylko jak spi w dzien to idzie spac ok 22 lub pozniej i ja osobiscie wole jak nie spi i idzie spac ok 19 i wtedy wstaje 0k 7 rano ale zobaczymy moze juz za nie dlugo nie bedzie spala.

Gość dalismana
No tak ale dzieci potrzebuja jeszcze w sumie snu takie małe ale to tez zalezy od dziecka moj własnie spi:-) w tej chwili a ma 2 latka a połozyłam go o 12 ale on tak zawsze taki spioch spi w dzien po 4 lub 3 godziny pozniej kłade go o 20 i zasypia i spi do rana skarb dosłownie:-)

Gość a jak pojdzie do maluchow
to i tak bedzie lezakowac, bo dzieci w przedszkolu jeszcze lezakuja, moj maly przestal sypiac w dzien jak mial 4 lata, i nie dlatego ze jak tak chcialam, tylko to lubil, do maluchw chodzil i lezakowal, a w weekendy sam sie kladl po obiedzie nie zmuszalam go

dziękuję Wam bardzo !! Ostatnio koleżanka mi nagadała, że źle robię, ze nie pozwalam mu spać w dzień bo on jest za mały na 10 godz na nogach bez drzemki. Myślałam, ze może faktycznie ma rację. No ale po waszych odpowiedziach jednak się utwierdziłam, że nie postępuję źle ;) Najgorsze było to, ze jak jeszcze drzemał w dzień to usypianie trwało pół godz, wstawał po ok. 2 godz i przez kolejną godzinę był marudny i płaczliwy. No i wielkie problemy z zasypianiem wieczornym. Dlatego zrezygnowałam.

moj ma 2,5l i spi ze 3 godzinki w dzien, spac idzie o 21 i spi do 8-9, jesli nie pojdze spac w dzien z jakis powodow to juz o 19 zasypia biedny gdzie popadnie hehe teraz zaczna se wakacje, podroz do dziadkow na miesiac to spanie w dzien(zabawa z dzieciakami24/24) bedzie roznie ale za to szybko kipnie wieczorem:)

aa zaznaczam ze kazde dziecko jest inne, moj czesto sam usypia przy bajce jak juz na niego pora przyjdzie, a czasem bore go na kolanka jak przed chwilka , wlaczam kompa muze i zasypia w 5 min, odplyw totalny, jesli nie zasnie w dzien to maruda z niego jest,, za to mam znajoma co ma maluszka 8 miechow i spi chyba 2 razy w dzien po pol godzinki:O ciesze sie ze moj maly spi w dzien ,,jest czas aby cos zrobic w tym czasie:)

hmmm widocznie ten mój synus nie jest śpiochem ;) Po 3,4 godz dzremki chyba by zasnął dopiero po 24 ;) Ostatnio jak jechalismy samochodem i mały przysnął na 2,5 godz i była walka wieczorem. Zasnął grubo po 23 :O

Gość elaaaaaa
Moja córka jak skończyła 2 lata to przestała spać w ciągu dnia i dobrze, teraz przynajmniej chodzi spać o 20 i śpi do 7. Od września idzie do przedszkola a w tym do którego idzie nie ma leżakowania nawet dla maluszków, jest tylko wyciszanie (polegające na czytaniu bajeczek) a jak któreś chce iść spać to idzie ale nie zmuszają. Wszystko zależy od dziecka są takie którym jest potrzeba drzemka w ciągu dnia ale niektóre nie potrzebują i zmuszanie ich jest bez sensu

Gość Moje 3 szt
drzemały 1,5 godz jeszcze do końca zerówki Ostatni, wkrótce dwulatek śpi raz 1,5 godz.. :/ Starsi w tym wieku spali jeszcze 2 x