Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ............2................

mamy 2 latkow

Polecane posty

czesc dziewczyny ja dajecie sobie rade ze szkrabami ktore chca byc samodzielne w 100%,sa wszedzie i wcale nie reaguja na nasze tlumaczenie prosby,zabranianie itd,itp.A oprocz tego sa kochane i slodkie i trudno sie na nie gniewac za glupotki ktore robia

Nigdy nie zmieniam zasad, dlatego dziecko zawsze wie czego może się spodziewać w danej sytuacji, np, w sklepie, na spacerze w piaskownicy, u znajomych. NIe mowię o reżimie i braku miłości, tylko o konsekwencji, zawsze rób tak , jakbys wychowywała cudze dziecko i miała mu nie zaszkodzic w przyszłosci. Dla jego dobra nie pozawalaj mu na wsyztko, jak piszesz juz nauczylo sie wykorzystywanie bycie słodkim bobasem i wiele rzeczy uchodzi mu na sucho. Pamiętaj że kary muszą byc odpowiednie do wieku ipoziomu intelektualnego dziecka, unikniesz ciglego karania i desperacji jak ebdziesz konsekwentna.

niiniaM chyba masz racje ale u mnie sytuacja jest na tyle skomplikowana ze ja pracuje na dzienna zmiane a mala zajmuje sie tata i to jest tatusiowa coreczka i wiesz jak to jest natomiast kiedy ja przychodze z pracy to troche jestesmy wszyscy razem a potem maz idzie do pracy na nocki wiec kiedy ja zostaje z mala i proboje trzymac sie jakis zasad wychowania ktore uwazam za wlasciwe i odpowiednie za bardzo sie nie da bo mala sie buntuje gdyz w ciagu dnia np to bylo jej wolno albo bylo ok dla taty i bledne kolo sie zaczyna. juz czasami nie wiem co mam robic bo naprzyklad rozmowa z moim mezem jest bezsensowna bo on ma inne spojrzenie co i ile malej mozna niz ja. ach te czasy ze trzeba chodzic do pracy a nie mozna zotac w domu i wychowac sobie dziecka po swojemu.

a z drugiej strony nie dam rady wychowywac wlasnej coreczki jak obce dziecko bo ja bardzo kocham i mimo roznych czasami swoich psot jest bardzo kochana i slodka

Gość ohara
moj jest slodki i kochany ale tez lobuz, nie chce sie sluchac, b ryka jak szalony. na spacerze nie chce chodzic tylko zatrzymuje sie co 2 metry, w sklepie biega i sciaga rzeczy, wyrywa sie, drze sie, nie chce sie ubrac, nie da sie obudzic z drzemki,musze byc bardziej konsekwentna :) ale ogolnie to fajny chlopak

ohara no wlasnie o tym mowie kochane i slodkie a przy okazji lobuz nie z tej ziemi ale to nawet nie to bo ona nie krzyczy nie wymusza,ale wszedzie jej pelno co na drodze to nieprzyjaciel i w sklepie i na spacerze. a na spacerze to jest tak ona w wozku juz nie bo duza panna,wiec ok idziemy na spacer ona przejdzie dwa domy dalej i chce na rece ja nie dam rady klocka nosic wiec jest po spacerze,a w sklepie to juz jest lepiej ale jak zobaczy co kolwiek z wizerunkiem jej ulubionej bajki to koszmar wprawdzie nie wymusza ze musi to miec ale nie wazne ile to wazy ona chociaz musi to po ogladac i po nosic po sklepie. ale tak jak napisalas kochane to wszystko tylko ze czasem czlowiek zapracowany zmeczony itp i czasem juz nerwow nie ma