Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała świnka morska

Pomóżcie wybrać fajne, nowoczesne imię dla chłopca ?

Polecane posty

Gość RóżaBezKolców
MACIEJ FILIP BLAZEJ IGOR DANIEL ARTUR malo spotykane obecnie

Gość viki//////
Oliwier.

Gość nicola w.
Julian

Gość bardzociekawska09
odpisze mi ktoś ;)?

Gość mała świnka morska
To nie chodzi o okres, ale o owulację :). Do owulacji jest na dziewczynkę, a w czasie owulacji i dzień po na chłopca. Wpisz w googla " metody planowania płci", a wyskoczy ci parę tematów. Niektóre pozycje i stosowana dieta też sprzyjają poczęciu chłopca czy dziewczynki. Męskie plemniki są szybsze niż żeńskie i żyją krócej, a żeńskie odwrotnie: wolniejsze, ale bardziej wytrzymałe. My bardzo chcieliśmy dziewczynkę, ale była wpadka i jak potem dokładnie wszystko analizowałam, to wyszło, że nieświadomie spełniliśmy wszyściutkie warunki na chłopca. Nawet pozycja odpowiednia :) I jest chłopak. U moich koleżanek, które specjalnie się starały te metody planowania płci też się sprawdziły w 90 %. Każda ma co chciała, tylko ja nie :( Nie wiedziałam, że można mieć dwa razy owulację w jednym cyklu, ginekolog potwierdził.

Gość mała świnka morska
bardzociekawska09 i jak tam, doczytałaś jak planować płeć ? Życzę ci powodzenia ! :)

Gość jak chcesz wiedzic jakie
ale zauwaz ,ze na 2009 sa tylko pojedyncze imiona ( bo widocznie z poczatku roku), W 2008 Olaf jest 50ty,

Gość llllllllssw
Nie wydaje mi się, żeby imię Konrad było w tej chwili takie popularne. Mialam staż w przedszkolu i nie bylo ani jednego dziecka o tym imieniu. Za to imię Jakub, Szymon, Bartek, Marcel i Kacper co chwile, praktycznie w każdej grupie. A Konrad bardzo mi się podoba, sama chętnie nazwałabym tak swoje dziecko:) A co sądzisz o Czarku?:>

Gość mała świnka morska
Podobno "od tyłu" :) Wtedy wytrysk jest bezpośrednio na szyjkę macicy i szybsze plemniki męskie mają większe szanse, bo blisko. A na dziewczynkę pozycja klasyczna.

Gość jak chcesz wiedzic jakie
konrad na 49 zaraz przed Olafem (20080

Gość mała świnka morska
Cezary ładnie, Czarek zdecydowanie nie. Może będzie Konrad ? Pasuje do nazwiska :) Bo Cezary chyba nie da się inaczej zdrabniać jak Czarek.

Gość Perrropozycja
Szesnastoletni kuzyn mojej kumpeli ma na imię Tadek :) Jakoś mi się podoba to imię u młodych. Kumpela natomiast kiedyś, lekko wstawiona, postanowiła nazwac dziecko Milky Way :) Ale gdy zaszła w ciążę i urodził jej się synek, dała mu Narzes xd (podobno jakieś perskie)

Gość mała świnka morska
Dzięki za rozmowę :) Dziś już czas na mnie, zajrzę jutro, tzn. dzisiaj...

Gość bardzociekawska09
aha dziekuje ;) czyli teraz mam owulacje ;] 29 czerwca dostaje okres ;] gdybym teraz zaszla w ciaze mam chlopca ;] i oczywiscie pozycja od tylu;] lubimy taka pozycje

Gość llllllllssw
Na Cezarego można mówić Czarek, Czaruś, Cezy..;) Ale rozumiem, kwestia gustu, nie każdemu będzie się podobać, mi bardzo się podoba:) Ale Konrad bardziej. Filip tez jest ładne.

Gość Perrropozycja
Nie, Narzes czyta się jak Tarzan, bez łączenia w 'ż' :) Podobno brat się z niej nabijał, że kiedy on zostanie obdarowany potomkiem, nazwie go Fiodor dla równowagi :D

hehe, domyśliłam się, ale to takie śmieszne... dlaczego ludzie nadają dzieciakom takie imiona? jak to się z nazwiskiem komponuje? Narzes Kowalski :P

Gość fazaaa
Mieszko,kiedys uslyszalam i...mysle,ze fajne dla chlopczyka

Gość farewell
krystian;)

Gość Perrropozycja
Ano też się dziwię, zwłaszcza że nazwisko kumpeli właśnie kończy się na 'ski' :) Myślę, że to się bierze stąd, że ludzie nie chcą byc już szaraczkami, ich dzieci również nie mogą takie byc, imię ma podkreślac ich wyjątkowośc... Trochę to głupie, bo zapomina się o tradycyjnych polskich imionach :)

Gość a jak wygladaja te
Ładne są Eryk Igor Michał Ernest Beniamin Znam kobietke, która ma na imię Greta, a jej synek Dorian

Gość a jak wygladaja te
Czaruś cudowne ;)

Gość a jak wygladaja te
Amadeusz :P

Gość ksjbsff
Tobiasz:D

Gość Mama Maxymiliana
A moj synek ma na imie Maxymilian. Mieszkam w Stanach i nie ma problemu z wymowa czy przeliterowaniem. ( zalatwiajac cokolwiek wszedzie trzeba literowac imie i nazwisko, u lekarza, w urzedach itd. ) Poza tym jest piekne! :) Z bardziej polskich imion podobaja mi sie Radek, Tomek, Daniel.