Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzociekawska09

czy jest prawdopodobienstwo ciazy bliźniaczej?

Polecane posty

Gość bardzociekawska09

witam was drogie Panie ;) mam takie małe dwa pytanka, otóż: Jak to jest z ta ciążą bliźniaczą? Moja babcia miała bliźniaków, babcia nie, moja mama też nie i wypada na mnie że ja moge mieć, gdyż jestem 4 w pokoleniu. Mój chłopak jest 3 w pokoleniu. Czy jest możliwa u mnie ciąża bliźniacza? dodam że moja prababcia miała chłopczyków a u mojego chłopaka są dziewczynki. Możliwe że będę miała chłopczyka i dziewczynkę? :) bardzo chce mieć bliźniaków :) i jak to jest jeszcze z ciążą męską czy damską? Słyszałam, że staranie sie o dzidziusia przed okresem to dziewczynka, a po okresie chłopczyk. Uważa ktoś tak samo czy może to nie ma różnicy ;)? bardzo prosze odpowiedzcie mi na te 2 pytanka ;) pozdrawiam :*

ojoj nie mam pojęcia :) być może ja jestem na początku ciąży ... trzeba zrobić niedługo test. OBY to nie były bliźnięta! Tzn jak będą no cóż, też będę się cieszyć, ale lepiej jedno :)

Gość bardzociekawska09
hehe ja bardzo chce miec bliźniaków ;) dwóch chłopczyków albo chłopczyk i dziewczynka ;) jak urodzi sie jedno albo dwie dziewczynki to tez przeciez ich nie oddam i bede sie cieszyc ;) wiesz ja na razie nie staram sie o dzieci gdyz mam rocznikowo 18 lat ;] poprostu pytam tylko z ciekawosci tak na przyszlosc ;)

Wiesz co.... ani w rodzinie mojej, ani mojego meża NIGDY nie bylo bliźniakow.... A ja wlasnie spodziewam sie blizniąt :-D W domu mamy już synka. Teraz najprawdopodobniej będzie parka :-)

Gość 19 tc bilźniaczej
geny przekazywane sa tylko po linii kobiecej, jezeli chodzi o chlopaka, to nie ma związku, ze w jego rodzinie byly.a p leć zalezy od tego czy jednojajowe ( zawsze ta sama płeć) czy dwu ( mozliwe rozne płci- to tak jak 2 rozne ciaze, tylko rozwijajace sie rownolegle) czyli zalezy ktory chromosom, czy zenski czy meski Twoja komórka, badz komórki dostana

u mnie podobno NIGDY nie były... ehh tylko trzeba czekać ;)

Gość bardzociekawska09
nakrecali mnie z tym ze jestem czwarta w pokoleniu i moge miec bliźniakow ;] jesli chodiz o jedno dziecko na poczatku chce chlopczyka poxniej moze byc dziewczynka a moze i byc chlopczyk ;) zalezy mi zeby pierwszy był chłopczyk ;) Dalej nie wiem czy przed okresem jest dziewczynka a pookresie chlopczyk :P

Gość bardzociekawska09
puk puk ;)

Gość wiem że się czepiam
nie przed czy po okresie, tylko przed lub w czasie jajeczkowania :) Jeśli przed jajeczkowaniem to większa szansa na dziewczynkę, bo męskie giną, a żeńskie żyją dłużej i dotrwaja. Chłopcy - musisz trafić na dzień jajeczkowania

BLIŹNIAKI moja mama ma siostrę bliźniaczkę i proszę :) mi też się trafiło a z celowaniem w chłopca i dziewczynkę to po i przed owulacją, a nie okresem

Gość bardzociekawska09
to przed owulacja dziewczynka a po owulacji chłopczyk tak? ;)

Gość wiem że się czepiam
po, to ani dziewczynka ani chłopczyk :) Przeczytaj jeszcze raz co napisałam wyżej

Gość bardzociekawska09
no chodiz mi ze przed owulacja jest dziewczynka a w czasie owulacji chłopczyk