Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lily*

Podrobiłam podpis w karcie egzaminacyjnej... Zorientują się?

Polecane posty

Nie dopuściliby mnie do egzaminu bo babka wpisała mi się w indeksie a w karcie nie.. Nie można byłoby jej znaleźć tak więc podrobiłam :P Zawsze byłam w tym dobra :P Na roku jest 150 osób, więc chyba nie będą tak dokładnie sprawdzać?

Gość
lilka🖐️ haha, ja tez kiedys podrobilam, nikt sie nie zorientowal, najwazniejsze, ze w protokole jest zapisana ocena, najpierw sprawdzaja wlasnie to;)

Gość Lelum polemu
Niokt sie nie zoreintuje. Spoko luz nie panikuj :)

psychiczna kafezdzira, bnb 🖐️ Dzięki, uspokoiliście mnie :) Dzisiaj do mnie rano dzwonią z dziekanatu i mówią że jak nie będę miała podpisu w ciągu godziny to mnie do obrony nie dopuszczą 😭 Byłam zmuszona 😭 W sumie też myślę, że nikomu nie chciałoby się sprawdzać...

Gość xzczcxzxc
Ja raz tak zrobiłam - profesor mi wpisał ocenę z egzaminu, a pominął zaliczenie z wykładów. Jak go szukałam, to był na jakims wyjeździe, a jakbym tak babkom z dziekanatu tłumaczyła spóźnienie, to by mi powiedziały, zebym je pocałowała w dupę i stypendium poszłoby sie rypać. Wiec podrobiłam. Potem odebrałam indeks, a tam ołówkiem narysowany pytajnik koóo podpisu :/ Trochę sie najadłam strachu, pytajnik oczywiscie wymazałam i z dusza na ramieniu pół roku później czekałam na ponowne oddanie indeksów - czy coś tam znowu domalowały. Ale juz zostawiły w spokoju. Troche strachu to sie jednak najadłam

Gość masz przerąbane
zadenuncjowalam na ciebie

No nie dziwię się, że się bałaś. Za takie coś jak wiem to mogą ze studiów wywalić... A mi do skończenia zostały tylko ... 3 dni...

Mogą oczywiście się zorientować! U mnie na roku był taki chłopak który podrobił podpis profesorki tyle że w indeksie. Babki w dziekanacie się kapnęły. Nie dość że chłopak wyleciał z uczelni to jeszcze miał sprawę w sądzie. Nie rób głupstw

One nie będą w dziekanacie tego sprawdzać... Od razu karta idzie do podpisu przez dziekana, a dziekan jak myślę nie zna wszystkich podpisów. Zresztą realistycznie podrobiłam. A zaliczenie w protokole jest. To nie tak, że wpisałam je z nikąd. Więc jak zapytają się tej babki nawet to powie że podpisała.

Gość xzczcxzxc
Jak już podrobiłaś, to juz o tym nie myśl i miej nadziejęm, ze sie nie kapną. Myslę, że jest to mało prawdopodobne, zeby siękapnęli. Dla mnie wtedy wypłynęła nauka taka, zeby wszystko sprawdzać i natychmiast sie upominac, jak czegosbrakuje. I nie przyjmować, ze profesor wie, co robi i że zawsze wszystko jest ok

kilka lat temu wyrzucili z mojego wydzialu (z wilczym biletem) 4 chlopakow za wlasnie takie podrabianie ocen

Ale to nie było podrabianie ocen 😭 Ocena jest tylko podpisu w karcie egzaminacyjnej nie było. W indeksie podpis jest :(

Gość
lilka daj spokoj, nikt sie nie kapnie, wez juz daj topik do kasacji bo sie zaraz zestresujesz:D:D

Gość xzczcxzxc
lily, jakby ktos siechciał czepiać, to nie wolno ci podrabiac podpisu, nawet jak ocena jest prawdziwa Na pewno podrobienie podpisu nie ma takiej wagi jak dopisanie sobie oceny i podpisanie, jednak też jest zabronione. Obojetne, do czego ci to potrzebne. Ale nie rozmyslaj o tym, jak sama mówisz, ze podrobiłaś ładnie, to najprawdopodobniej nikjt się nie zorientuje

Dobra :) Podbudowałyście mnie na duchu 👄 Teraz to bardziej powinnam się stresować obroną a nie podpisami :D

Gość bdffpo
Kiedyś miałam podobnie, nie chciało mi się latać za wykładowcą, bym trudno dostępny, a podpisał mi się tylko w karcie w indeksie nie ;), tzn. ocena nawet chyba była tylko brak jego podpisu ;). Sama się z niego podpisałam, przez moment miałam stracha, ale tak jak ktoś napisał najważniejszy jest protokół i egzaminy, a to było tylko zaliczenie. Oczywiście nikt się nie kapnął.

Gość kikoo
dziewczyno nie boj sie... serio. jeden podpis na tysiace, ktore babki wdziekanacie musza sprawdzic.. czy przeleciec oczami ;) ja oddalam plyte z wgrana magisterka, z czego caly 1 rozdzial pozmienialam, tzn porobilam literowki, bledy, akcenty pozmazywalam (psialam po francusku) zeby nie wykryli jakiegos plagiatu ;D i tez sie cykam ...

Gość bdffpo
ale to zrobiłam już pod konie studiów. miałam podobną historię na 1 roku, babka miała tony indeksów do podpisu, i też zapomniała się chyba w indeksie podpisać i kurczę zaraz po tym gdzieś pojechała, indeks odbierała mi koleżanka i miałam problem, bo tylko tego jej podpisu mi brakowało. no ale wtedy bałam się podrobić i czekałam aż wróci, kilka tygodni, to potrwało ;)

Gość bdffpo
Ja nie wiem, co sobie ktoś wyobraża, jak podrabia ocenę, której faktycznie nie ma z egzaminu, no przecież wszystkie oceny egzaminacyjne są w protokole i to jest podstawa. Przecież to jakiś kretynizm, jak masz w protokole albo brak oceny albo 2, a w indeksie z tego co najmniej 3.

Hehe. Myślałam że tylko ja tak zaryzykowałam ale widzę, że to wcale nie jest takie rzadkie ;)

Gość bdffpo
Ja to nawet miałam różnice programową, no to było dyskusyjne, czy powinnam to nadrabiać, w końcu zapomniałam o tym oddałam indeks do rozliczenia przed obroną i nawet mi o tym nie wspomnieli ;), to zależy jakie są babki w dziekanatach.

Też oddałam indeks tuż przed obroną :) w dziekanacie u mnie babki są w porządku, więc myślę, że nie będą się czepiać. Ale fałszywej oceny w życiu bym sobie nie wpisała... To już przegięcie i przestępstwo.

Gość olinda ;p
jak szybko ida protokoly od wykladowcy do dziekanatu ? np na polibudzie

Gość Andrzej Kalinowicz, PW
Ja juz trzeci rok jade na całkowicie podrobionym indeksie i jeszcze nie wykryli!

Gość oaboga 1234
no a ja mam tak np ze po powrocie na studia mam do zaliczenia kilka roznic programowych.I o dziwo nie ma do tego protokolow tzn. wykladowcy ocene wpisuja tylko do indeeksu i na karte egzaminacyjna wiec jest mozliwosc podrobki-co szczerze powiem kusi mnie znaczaco...

Gość helga33333
Najważniejsze że masz zaliczone, tylko Ci wpisu brakowało... Nie dopilnowałaś po prostu, to trzeba sprawdzać od razu :P