Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie nr 49596933040595959

myślicie, że to prawdziwe kryształki Swarovskiego?

Polecane posty

oczywiście, że to nie kryształki swarovskiego :o one są kurewsko drogie, a w Polsce wszystko to podróby tych kryształków :o

Gość a ja wręcz przeciwnie
a w dopie mam twoje kryształki, ja noszę szmaragdy :D

Strona mi się nie otwiera. Niektóre kryształtki Swarovskiego wcale nie są drogie, a są oryginalne.

Gość kkatie
te ze strony stylea są na pewno oryginalne , ja tam zamawiałam i dostałam certyfikat oryginalnosci swarovskiego!! dlatego wiem ze na pewno są prawdziwe ...a zresztą wystarczy na nie spojrzeć...zadne podróby tak pięknie by sie nie mieniły...to moze być tylko Swarovski ❤️ takze polecam zamowic na stylea a te z allegro chyba raczej orygialne nie są...raczej na pewno bo Swarovski chyba anwet takich kryształków nie ma w ofercie... i moze na tym zdjęciu to nie jest ukazane , ale chyba nie błyszcza tak pięknie jak oryginalne takze sądze ze to z all to podróba..! lepiej kup w sprawdzonym sklepie bo na allego mozesz sie naciąć;/

Gość damian-
a ile w takim razie kosztują oryginalne kryształy Swarovskiego mniej więcej ?:P muszę dziewczynie na prezent cos kupic i pomyslałem, ze to moze byc dobre:D

ja mialam kolczyki,bransoletke,wisiorek,niby z certyfikatem i kupione w londynie,a krysztalki wypadaly,wiec to chyba tez podroba byla albo ten caly swarovski to tandeta

Gość ja tez ...
nikomu by sie nie chcialo podrabiac glupich krysztalkow swarowskiego :D to zwykla bizuteria nieszlachetna, ale dla wielbicieli krysztalkow ma wartosc, wyroby sa ladne, estetyczne, to tyle. ale nie maja jakiejs tam wrodzonej wartosci, jest to raczej bizuteria ozdobna, czy tam kostiumowa, niz wartosciwa.

Gość rita9
to juz nie wina swarovskiego , że ktoś byle jak wykonał ten naszyjnik, bransoletkę, kolczyki...Swarovski to tylko KRYSZTAŁY!! ludzie:O ktos te kryształy kupuje dokłada jakis srebrny wisiorek np. i z tego robi naszyjnik...

Gość ja tez ...
no i tez, czy sa to tylko krysztalki tej firmy, czy projekt firmowy. wydaje mi sie, ze takich rzeczy nie ma sensu kupowac przez internet, bo nie sposob, po prostu nie sposob sie zorientowac co jest co.

Gość ja tez ...
z tych wszystkich linkow tutaj, to tylko stylea wyglada wiarygodnie, te inne to jakies nie wiadomo co.

Gość ja tez ...
no przepraszam, ale kto allegro z ich tantetnymi reklamami w ogole bierze na powaznie :D

Gość rita9
no wyobraź sobie że wiele osób, zobacz ile ten sprzedawca ma pozytywów, czyli chętnych na tę biżuterię z pseudo kryształami s. nie brakuje...nie wszyscy są w tym obeznani po prostu i przez internet w ogóle trudno stwierdzic czy to podróba czy oryginał!! nie powinni tak ludzie robić w Karolka:/

Gość rita9
ludzi'

Gość ja tez ...
ci ludzi sa niepowazni. tak jak sama mowisz, przez internet wiele nie stwierdzisz. ale jak kupujesz z jakijs normalnej firmy/sklepu, to przynajmniej wiesz, ze maja normalny towar, a nie od jakiejs domoroslej babci koronciarki. bylam ze 2 razy w butiku swarovskiego, bo moja kumpela jest wielka wielbicielka krysztalkow, no i te wyroby wygladaly tak, jak z linku na sklep stylea, ale w ogole nie jak te inne, szczegolnie te pierscienie z drobnymi krysztalkami.

tak mi namieszaliście w głowie, że już nic nie wiem! 😭:P

ok, ale ja nie mówię już o tych z allegro tylko np. o tych ze stylea http://www.stylea.pl/bizuteria/kolczyki/kolczyki_swarovski,p966452961 moze tak jak ktoś już tu pisał: same kryształy Swarovskiego nie są tak drogie? a zwróć uwagę na to, że te kolczyki mają małe kryształy niech ktoś mi powie, że to są oryginały! szkoda mi teraz kasy na takie straszne drogie świecidelka, ale musze! mieć coś swarovskiego! bo to jest piękne ! :P

Gość tak*************
wyroby Swarovskiego sa sliczne i piekielnie drogie. Wprawdzie mozna juz kupic cos za 20£ ale to prawie ze mikroskopijny wyrob np. malusienki pantofelek Namnozylo sie producentow podszywajacych sie pod Swarovskiego,ale da sie zauwazyc roznice w jakosci i kamienia i wykonania. Niestety wyznacznikiem,ze jest to Swarovski jest tez cena i w pierwszej kolejnosci nawet dla laika ... jezeli jest niska,to juz wiadomo,ze to podroba :O

Gość rita9
te ze stylea wyglądają na prawdziwe...ale może się nie znam:O na stronie swarovskiego sa takie drogie bo w większości zrobiona jest ta biżuteria cała z tych kryształów... a te hand made z stylea mają np. po jednym krysztale i do tego srebrne bigle (a to juz przeciez nie swarovski) i byc moze dlatego tak tanie...

Gość 4fun
technologia szlifowania kryształków nie jest juz nowa, (ma ponad 100lat) a wiec - cena nie jest wysoka... wielkosc najbardziej popularnego ksztaltu - serce 10mm - malenstwo.. to tylko 1 cm... stad cena 10 - 20 - 50 zl za np kolczyki. Cena zalezy od polfabrykantow - srebrnych bigli, innych elementow... Kilka, kilkanaście lat temu bizuteria bylo megadroga... byla symbolem luksusu... Poza wytwarzaniem krysztalkow swarovski specjalizuje sie projektowaniem i wytwarzaniem niesamowitych figurek, akc. optycznych, akc. dekoracyjnych... Bizuterii - tak - ale to juz inna liga - gruba zlota bransoleta pieknie zdobiona krysztalkami - ale najwiekszy jej koszt to wlasnie podstawa bransolety... w cenie jest - projekt, produkcja, wykonanie, cena krysztalkow, cena polfabrykantow ( zalezy ilu karatowe zloto, klej jubilerski itp)... Powiem szczerze to to bardzo ciekawy temat... Produkty oznaczone marka SWAROVSKI CRYSTALIZED ELEMENTS - mam na mysli najnowsze projkety (i najdrozsze, najlepszych pozostalych materialow) sa sprzedawane w sklepach SWAROVSKI... dlaczego? Bo ich lokalizacja miejsci sie w najlepszych miejscach (wysoka cena wynajmu, prestiz), stolice panstw, najbardziej ekskluzywne galerie handlowe... (no moze nie najbardziej) :) Im produkt jest bardziej RZADKI - tym wyższa cena... A same krysztalki sa sprzedawane dla firm jubilerskich, hurtowni... Firmy podpisuja umowy z Swarovski ( co jest poprzedzone rozległym i skrupulatnym procesem weryfikacji działalności i wyrobów przez specjalistów firmy Swarovski). A wiec Swarovski wyraza zgode na używanie loga ... Hurtownie, sklepy majac poddpisane umowy z SWAR. moga sprzedawac legalnie swe wyroby oraz oferowac same krysztalki... wiec kluczem jest hurtownia - skad pochodza krysztalki. Z hurtowni kupuja je osoby/firmy zajmujace sie wytwarzaniem bizuterii... Dlatego uwazam, ze na allegro trudno znalezc podrobke (wpiszcie w google konkretny model, ksztalt - na stronach z calego swiata pojawi sie podobne zdjecie). A firmy takie jak np stylea - ma swietnych fotografow, zdjecia maja glebie, sa wyraziste (moze nawet za bardzo), sa drozsze od allegro... nawet za bardzo. Sama wiem ile to kosztuje...:) dlatego znajac ksztalty, ceny - kupuje na allegro i nigdy sie nie zawiodlam... Patrzcie na jakosc zdjec - TO NIE JEST NAJWAZNIEJSZE - ktos kto sie specjalizuje w wytwarzaniu bizuterii nie zawsze potrafi zdrobic dobre zdjecie...prawda??? Napiszcie co o tym sadzicie... przepraszam z gory za moje wywody... Interesuje sie SWAROVSKIM i kocham tą markę....!!! Pozdrawiam serdecznie:)

Gość ktos napisal o jakosci
Jesli masz oryginalny produkt Swarovskiego, to nawet jesli cos go uszkodzi, firma ci naprawia bezplatnie. A jak jest w przypadku "oryginalow" ze Stylea?

Gość 4fun
co to jest na Stylea i allegro - to jest TO SAMO! Robiac bizuterie... Wiem ile kosztuja bigle srebro 925, ile kryształki w hurtowni... Potrafie "rozłożyć" koszt kolczyków Swarovskiego na poszczególne czesci... Stylea ma kilkaset % narzutu (zalezy od modelu).. Dlaczego? Bo ma reklame, wszedzie sie oglasza... Naprawde serce mnie boli gdy widze az taka cene... wtedy wiele osob watpi w towar na allegro... Bo roznica tych samych kolczykow potrafi byc nawet 50zł... moze wiecej... Podam ciekawy przyklad na konkretnych kolczykach: http://www.stylea.pl/kolczyki/kolczyki_swarovski,p100410493?PHPSESSID=f2b1ecf8b85842fd005783f3873fe338 Model kryształu: Baroque Crystal AB Rozmiar 16mm Koszt w hurtowni 1 szt. 5,6 Bigle srebro 925: cena za pare 7-8zł Łączny koszt: 20zł Koszt stylea: 58zł + przesyłka Pamietajcie ze krysztal ma wielkosc zledwie 1,6cm!! Malenstwo!! Stylea ma dodatkowo dla siebie nizsze koszty, bo kupuje w duzych ilosciach... a cena niestety WYSOKA... dlatego wiekszosc wierzy, ze TO jest autentyk, a nie allegro... Ale Stylea nie da gwarancji na uszkodzenie bizuterii... Cos co kosztuje kilkadziesiat PLN... nie ma takiej mozliwosci... :) Ale o to trzeba dbac... Chyba, ze ktos kupi bransolete za 400zl w sklepie SWAROVSKI wtedy pewnie tak... ale to inna bajka...:) Inna liga bizuterii... Sama zajmuje sie bizuteria, sprzedaje tez na allegro... Cos o tym wiem... Skoro mozna cos kupic 30zl taniej... :)) Powodzenia...:) Pozdrawiam