Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tomasz ssss

prosze o pomoc kto sie zna na prawie angielskim

Polecane posty

Gość tomasz ssss

czy policja moze bez zadnego powoidu wpasc do domu nie pytajac nawet czy moze wejsc ,z psem i krzyczec jak powaleni bez nakazu???? a to tylko dlatego iz sasiadowi sie zdawalo ze ktos tam sie wlamal a my tylew co wprowadzilismy sie uwazam ,iz mogli chyba zapytac co i jak a nie wpadac oknami i drzwiami w 8 osob i psem ? nic zlego nie robilismy siedzielismy przy stole koszmar przezyty okropnie sasiad rasista wiec chce sie ubezpieczyc na zas gdyby sie to powtorzylo chce wiedziec co im mowic ...... dzieki za pomoc kazdemu

Gość hmmmm szczerze powiedziawszy
chyba mogą wejść i sprawdzić dom, typu przejść po nim..ale do szczegółowego przeszukania, to chyba nakaz potrzebują. ale nie wiem na pewno, nie znam się :/ sama jestem ciekawa...

Gość a tak poza tym
to zachowali się nieźle po chamsku....może warto zastanowić się nad jakąś skargą; nie wiem :/

Gość tomasz ssss
no wlasnie o to mi chodzi kochani ze chamy i tyle bo jakby tak wpadli do anglika to wiem ze przepraszaliby ze 100 razy i baliby sie skargi wlasnie sie zastanawiamy nad skarga ale grzie to zrobic i jak jesli moge prosicv o jakas rade dzieki

Gość tomasz ssss
moze by do polskiej gazety zadzwonic?

Gość tomasz ssss
no nic ide spac wczesnie wstaje i dziekuje wam za rady!

Musisz iść do Citizen Advice Bureau!Tam pracują ludzie którzy znaja sie na prawie i napewno Wam pomoga!!!!Sprawa wygląda koszmarnie! Zgłoście wtargnięcie do Councilu,chamskie zachowanie policji,opisz całe zajście krok po kroku na piśmie,zdobądz świadków,łącznie z zeznaniami sasiada! W Anglii możecie nawet sie starać o odszkodowanie(do 10 tys f) za nadużycie przemocy i nie uprawnionego zachowania Policji! Życze powodzenia!

Gość tomasz ssss
Kika 25 naprawde ci dziekuje ,wiecej takiich ludzi jak ty powodzenia ci zycze!

Gość dont cry
jesli jest podejrzenie np o narkotyki, moga, musza tez miec nakaz, juz sie tak nie podniecaj, do nas kiedys tez wpadli, bo szukali przestepcy, ktory owszem przewinal sie kiedys przez to mieszkanie,do anglikow tez wpadaja, co zescie tacy wrazliwi???

Gość tomasz ssss
nie podniecam sie , ale moje mama mieszka we wloszech i tez szukali kogos kto wczesniej mieszkal mama ze strachu to otworzyla drzwi i kazala zagladac ale nie weszli!!!!!! bo tam jest respektowane prawo!! a nie chodzilo o zadne narkotyki, tylko ze sasiad zadzwonil ze ktos sie wlamal bo dawno tu nikt nie mieszkal! no coz jakis ty podejrzliwy

Gość a ta polską gazetą
uważam, ze dobry pomysł..nie zaszkodzi poinformowac..może nawet jakoś pomogą ;)

Gość w uzasadnionym przypadku
policja ma prawo wtargnac do mieszkania,a zawiadomienie policji przez sasiada o rzekomym wlamaniu jest uzasadnieniem i policja w takim przypadku nie potrzebuje nakazu .

Gość tomasz ale żeś żart walnął
We Włoszech jest respektowane prawo - najlepszy dowcip roku! Pojedź do tych Włoch, pomieszkaj choć z rok, a gwarantuję że na kolanach wrócisz do UK. była stypendystka z Bolonii