Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oj..oj..ojojoj

moja mama wylicza mnie z każdej złotówki

Polecane posty

Gość oj..oj..ojojoj

Moja mama opiekuje się moimi dziećmi codziennie. I codziennie wylicza mi ile to dała na bułeczkę , batonik czy cos tam jeszcze. płacę jej za to ale tak sobie myślę czy to normalne Przecież to jej wnuki do cholery!!! Teściowa skolei jak opiekuje się moimi skarbami to też im kupuje ciasteczka jogurciki i nigdy nie chce pieniędzy za to. Jak jej chciałam zapłacić (tak na wszelki wypadek) to powiedziała że to sa jej wnuki i że się obrazi jak jej zapłacę. Dodam że teściowa ma 600 zł emerytury a moja mama 1300. Co o tym sądzić?? Szlag mnie trafia codziennie. Jak jej zwrócić uwagę żeby się nie obraziła???

Gość dreamteamx
daj jej np. 20 zł i powiedz ze ma jej starczyć :classic_cool:

Gość moja przyjaciolka 36
powiedz jej, zeby nie kupywala tych rzeczy. sama kupuj i jej dawaj. ona zajmuje sie twoim dzieckiem u niej w domu czy u ciebie? kupuj to co uwazasz za stosowne, bo akurat ciasteczka i batoniki to do zdrowych nienaleza.

Gość ja rozumiemmm
Ja tam rozumiem Twiją mamę.To sa jej wnuki,wiec nie musi ich utrzymywac.Ona moze od czasu do czasu cos kupic jak bedzie chciała. Ty chciałabys aby i Twoja mama kupowała jedzenie i smakołyki dla Twoich dzieci a Ty bys sobie na tym zaoszczedziła i ciuchy albo kosmetyki dla siebie kupowała.

Gość ja rozumiemmm
A tesciowa Twoja albo rzadko pilnuje wnuki,albo po prostu naiwna kobiecian aktora chce zaskrobic Twoja sympatie przez takei niepowazne zachowanie.

Gość 1234567........
aj bym powiedziała swojej mamie wprost że nie musi kupować im codziennie słodyczy i innych dupereli bo tego od niej nie wymagasz ...a po za tym Ciebie też nie stać żeby robić takie przyjemności codziennie a po za tym jak już tutaj wcześniej wspomniał nadmiar słodyczy jest niezdrowy

Gość oj..oj..ojojoj
u niej w domu. Już jej mówiłam że ma nic nie kupować ale jak idą na spacerek to oczywiście sklep zaliczą. No a potem mi gada. Kupuję jej czasem mleko, chrupki kukurydziane cukier, pieluchy to całą paczkę ma więc jak się kończą to zaraz woła czasem daję 20 zł od tak po prostu. Jestem wdzięczna że się nimi opiekuje bo żłobek dla 2 jest drogi skoro ona siedzi w domu to pomyślałam że przynajmniej nie będzie sama (mieszka sama) Ostatnio jechali do miasta podmiejskim i one emerytka ma zniszkę a dzieci nie płacą to z rozmowy wynikało że za ten bilet też chce który SOBIE musiała kupić. :(

Gość oj..oj..ojojoj
daje mi np. 50 żl i każe mi kupić kilo szynki, kilo polędwicy, kilo schabu, 2 kilo truskawków , wino markowe , napoj , i pieczywo i jeszcze każe mi reszty przynieśc. wiec idę dorabiac by spełnic jej żądania .

Gość oj..oj..ojojoj
teściowa opiekowała się synem 1,5 roku a od 2007 roku mam 2 dzieci więc oboje wiozę do mamy (mam po drodze do pracy) . Z reszta sama się zgodziła że się nimi zajmie. Czsem mąż mi mówi idz zapisz ich do żłobka i nie będzie wyczytywania każdej złotówki . Sama nie wiem jak lepiej. W żłobku to choroby albo co..

Gość oj..oj..ojojoj
o 14.36 to podszywacz. Bezczelni podszywacze!!!!!

Gość gniotek
podliczmy: -kobiecina pilnuje dzieciaki CODZIENNIE za darmoche - pewnie nawet nie ma kiedy odpoczac a swoje latka ma, -daje im jesc, pic, gotuje obiady -normalnie by gotowala dla 1 osoby, -spacerki, duperleksi, poza tym co w sklepie ma dzieciom odmowic jak prosza?? zrobilas ze swojej matki darmowa nianke i jeszcze narzekasz ze chce od ciebie kase ;/ sorrki ale jak ci sie nie podoba to sa jeszcze zlobki albo platne opiekunki!

Gość zrób kupe
nie ma to jak narobic sobie dzieciakow a pozniej je podrzucac rodzinie xD

Gość oj..oj..ojojoj
na siłe jej ich nie dałam!!! i Proszę mnie tu nie opierdalać!!! Sama się zdeklarowała. Za opiekę nic nie chciała to jak to mam rozumieć? Za takie rady dziękuje !!!

Gość jojo koko
oj oj polecam ci porostu jak ci mama wylicza to nie zapłać jej. Zobacz co zrobi? z domu cie nie wypuści? Nawet jak się uniesie "honorem", to ty zapisz dzieci do żłobka, a zobaczysz jak mamuni przejdzie szybko i samotność się znudzi. Stary człowiek ma potrzebę bycia potrzebnym. W momencie jak dzieci 2 miechy do żłobka pochodzą to sama ci się upomni że będzie pilnować.

Gość jesli ci taka sytuacja
nie pasuje to jest kilka opcji a) nie zawozic tam dzieci b) ustalic z mama, ze dajesz jej jakas ustalona kwote na tydzien i ona za to rzeczy dzieciom kupuje, wtedy nie bedzie ciagle o kazdym drobiazgu rozmowy i wyliczania

Gość oj..oj..ojojoj
i idę się wysrać. nara!

Gość oj..oj..ojojoj
wy niczego nie rozumiecie! Przecież to 2 dzieci a nie drużyna piłkarska. Każdy z was pewnie ma lub chce mieć dzieci. Ciekawe czy też tak chętnie do żłobka dacie?

Gość przed chwilą
ja czegoś nie rozumiem :O wam się już we łbach klepki przestawiają ? A od kiedy to twoja mama ma sponsorowac każde widzimisie twoich dzieci ? Ma się w sklepie z nimi kłócic i im odmawiac ? Z jakiej racji ona ma to sponsorowac ? Nie wystarczy że opiekuje się dziecmi cały dzień ,a ty zamiast byc jej wdzięczną to jeszcze pretensje ? Zapamiętaj że to są twoje a nie jej dziec:O

"Stary człowiek ma potrzebę bycia potrzebnym. " wiesz, ta mama moze miec rownie dobrze jakies 50-60 lat i naprawde miec swoje zajecia poza nianczeniem dzieci... nie kazda babcia ma jedno marzenie by wychowywac wnuki i jeszcze do tego dokladac :)

Gość oj..oj..ojojoj
w szkodliwych warunkach w dodatku przy trasie pełnej spalin

"Przecież to 2 dzieci a nie drużyna piłkarska." to jak to takie latwe to moze zajmuj sie nimi sama?

Gość oj..oj..ojojoj
pieprzony podszywacz!! spadaj stąd. WON!!

to zarejestruj sobie nicka jak nie chcesz podszywaczy, trwa to minute

Gość oj..oj..ojojoj
do- jesli ci taka sytuacja- poczytaj co napisałam wyżej a potem pisz o marzeniach starszej osoby.

przeczytalam i nie widze tam nic co by wskazywalo na to, ze byla taka samotna i ze sama odczuwala potrzebe zajecia sie dziecmi... jedyne co widze to "skoro ona siedzi w domu to pomyślałam że przynajmniej nie będzie sama (mieszka sama)" co nie znaczy, ze jej na przyklad moglo byc dobrze tak jak bylo ? miala swoje zycie (nawet mieszkajac sama) i nie musi marzyc o opiece nad dziecmi by nie byc samej...

Gość oj..oj..ojojoj
czasami kaze mi lecieć po flaszke , szczególnie wtedy gdy wujkowie się do niej w goscinie zejdą

Gość oj..oj..ojojoj
mam nadzieję że rozróżniacie mnie od podszywacza Dziękuję Wredny jest na prawdę.

Gość oj..oj..ojojoj
do -jesli ci taka sytuacja- ale ona się wręcz cieszy codziennie jak ich widzi. To mam matkę krzywdzić żeby wnuków nie widział??? Nie rozumiem cię? Masz dzieci????