Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oj..oj..ojojoj

moja mama wylicza mnie z każdej złotówki

Polecane posty

Gość faanaberia
podbijam mam nadzieje ze ojoj wezmie sobie te rady do serca szczerze zal mi jej matki denerwuje mnie ze w polskim spoleczenstwie istnieje jaki s model baci ktora powinna sie calkowicie poswiecac dla wlasnych wnukow, ktora PRZECIEZ I TAK nie ma juz wlasnego zycia, nic sie juz jej nie nalezy to jest chore! obserwuje kobiety na Zachodzie europy, one w wieku 50 ,60 nawet 70 lat ciesza sie aktywnym zyciem i ogol nie uwaza ze ich obowiazkeim jest poswiecanie sie

Gość emerytura jest po to
by ludzie mogli zajmować się swoim hobby, podróżować, odpoczywać, choć w Polsce z takimi pieniędzmi to niemożliwe. Na pewno jednak nie po to, żeby znów niańczyć czyjeś dzieci, bo to nie to zdrowie i nie ta cierpliwość. Dajcie spokój babciom i dziadkom i sami zajmujcie się swoimi pociechami, a jak nie odpowiada to wam, to ich nie róbcie.

Gość oj..oj..ojojoj
witam wszystkich :) Właśnie wróciłam z pracy do domu z dzieciakami :) Ps. Wszystkie posty oj..oj..ojojoj po 14.30 do 1750 to podszywacz :) Jestem po rozmowie z mamą i zadałam jej pytanie czy nie jest zmeczona opieką nad dziećmi codziennie? Powiedziała ,że absolutnie nie. Skąd mi to przyszło do głowy. Następnie zaproponowałam jej 100 zł na miesiąc za opiekę i tak jak do tej pory 20 zł w tygodniu na rózne tam zachcianki dzieci. Powiedziała że opieka nie jest dla niej ciężarem i cieszy się że może nam pomóc jak jeszcze potrafi a 100 zł nie chce absolutnie. Mówię że za żłobek zapłaciłabym i tak więcej więc niech weźmie bo to i tak mało. Absolutnie nie weźmie . I co? Wyszło na to że ja nie zmuszam matki do tego zajęcia jak tu większość mi zarzuca!! Tłumaczyłam aby nie kupowała im niczego co nie jest konieczne. Bez batoników się obejdą a soki bułeczki serki banany ja dostarczam w miarę systematycznie. Więc powiedziała że czasem jak idą do piaskownicy to wejdą też do sklepu i coś im kupi. Próbowałam dociec dlaczego mnie tak wylicza ale nie udało się. Pytam czy za dzisiejsze ciepłe lody mam jej zapłacić? A ona na to : NIECH STRACĘ ! Do diabła NIE ROZUMIEM o co jej chodzi .

Gość oj..oj..ojojoj
powiedziałam jej jeszcze że widzę że jest zmęczona więc zapiszę dzieci do żłobka - to wiecie co mi powiedziała. Tak jestem stara i odsuwacie się ode mnie . Nawet dzieci boicie się ze mną zostawić. Jak nie opiekowała się dzieciakami to godzinami wysiadywała w oknie i patrzyła na ludzi , samochody i popadła w depresję. Wydawało mi się że dzieci nadają sens jej życiu i tak się stało - jest weselsza częściej się uśmiecha. Tylko czasem ma takie głupie zagrania i o 0.70 groszy potrafi się upomnieć. Apropos 1300 złotych które ma z emerytury. Moja mama jest bardzo oszczędną osobą i po zapłaceniu wszystkich rachunków i lekarstw no i na jedzenie potrafi zaoszczędzić 200 zł. Więc nie mówcie mi że jestem skąpa i zdzieram z niej każdy grosz. Zwłaszcza że jak chcę jej zapłacić za opiekę to nie chce. :(