Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karrera85

Ile przytyłyście w czasie ciąży lub do tej pory?

Polecane posty

dziewczyny, a w którym tygodniu kończy się drugi trymestr??? Wstyd się przyznać, ale jakos tego nie liczyłam i nie wiem

Gość ciasto orzechowe
ja słyszałam że od 27tyg to już 3tymestr

kleow, właśnie chodzi o to, ze ja jadam wszystko poza tym, co opisałam - dużo pieczywa i jasnego, i ciemnego (a niby tuczy), na kanapki normlanie, więdlina, ser żółty, topiony, warzywa wszystkie, jajka, kiełbaski rózne różniste, ryby, mięso też rózne (ale gotowane), zupy, ziemnaki, kluski z serem, racuchy, naleśniki, duzo sałatek ... itd. No wszystko oprócz tego, co napisałam wczesniej. Słodyczy ZERO

Gość simba 01
ja 16 tydzien i + 10 kg

Ale wszystkie te rzeczy co opisalas sa bardzo kaloryczne, wiec to ze nie jesz slodyczy Cie pewnie ratuje. Zazdroszcze ze tak nie tyjesz. Oby tak do konca

niektóre są oczywiście kaloryczne, inne nie. Obserwuje swoją wagę, jak będzie się wymykac sopd kontroli, to może coś zacznę eliminować :) nie sie wydaje, że to jest kwestia indywidualnych predyspozycji

Oczywiscie ze tak, moje kolezanki z pracy ogromnie przytyly jedna 30 druga 25 kilo, a obie byly szczuple zanim zaszle w ciaze i sa teraz szczuple a inna bardziej przysadzista kolezanka przytyla tylko 14 kilo i w tej chwili wyglada tak jak przed zajsciem w ciaze ale byl moment ze byla szczuplejsza. Zaczyna powoli mala odstawiac od piersi i inaczej jesc. Bo przy karmieniu ta dieta jest niemozliwa do przytycia

ja myślę, ze trzeba robić wszystko racjonalnie, obserwować siebie uważnie i dostosowywać dietę to tego, w jekim tempie się tyje - według mnie i mojego lekarza ważne też są proporcje, bo nie może być tak, że w jednym miesiacu się tyje kilogram, a w drugim siedem. Ja uważam, że słodycze i chipsy to jest dla kobiet ciężarnych przysłowiowe "zabójstwo" - zero wartości odżywczych dla matki i maleństwa, a mnóstwo pustych kalorii. Ja nigdy nie zrezygnuję z pełnowrtoścowego obiadu lub śniadania, ale batonika czy czekolady nie tknę do końca ciąży (i po ciązy chyba też) :)

ale ja się ma wstręt (a ja właśnie mam), to łatwiej być silną, a kiedy jest ochota, to znacznie trudniej - to normalne :) ale najważniejsze jest, żeby dziecko było zdrowe - to jest podstawa i największa radość :)

Gość * gwiazdka**
Hej, ja jestem w 27 tygodniu, przytyłam 4 kilo, ale brzuszek mam już spory.W pierwszej ciąży przytyłam 12 kilo i praktycznie po porodzie miesiąc weszłam we wszystkie obcisłe ciuchy sprzed ciąży.Mam nadzieję ze tak będzie i teraz, chociaz jem wszystko oprócz słodyczy, ciasta, słodkich bułek itp.Jem za to dużo surówek z warzyw, owoców:)

Gość jestem w 34 tc
i mam 14 kg na plusie :)

Zaczęłam 12 tc i przytyłam 1 kg. Mam wstręt do słodyczy, herbaty nie słodzę, zresztą nigdy nie słodziłam. Zamiast chipsów, fast foodów itp wolę zjeść owoc lub warzywo, które zresztą zjadam w dużych ilościach, bo mi smakują. Słyszałam opinię, że organizm kobiety w ciąży sam wie, czego mu brakuje i dlatego kobieta ma ochotę np na jabłka (w moim przypadku tak jest-mogłabym jeść tylko jabłka), w ciąży polubiłam też mięso, za którym nie przepadałam:)

to chyba ja pobije wszystkich w ciaży przytyłam dokładnie 29 kg teraz jestem prawie pół roku po porodzie i praktycznie wróciłam do wagi sprzed

Gość ewciapd
jestem w 35 tyg i przytylam tylko 4.200! i strasznie mnie to martwi mimi ze dzidzius wazy jak wyszklo na usg 2,5 kg:( nie wiecie czy to moze zaszkodzic dziecku ze tak malo przytylam?

Gość boossik
pierwsza ciaza 12 kg a druga 9kg:) teraz jestem 4 miesiace po porodzie i waze mniej niz przed zajsciem w ciaze:)

Gość kalola
34 tc i 10 kg +

Gość Pippi34
W pierwszej ciazy 18 kg,cora wazyla 4 kg,a ja mialam 2 tyg po porodzie tylko 4 kg wiecej,niz przed ciaza :) Teraz jestem w 39 tyg i mam 17 kg na plusie ;) I jem to,co chce,bo jesli nie teraz,to kiedy...? ;)

ja 30tc i 10,5 kg na plusie, ginekolog na mnie krzyczy ze mam sie opanowac i nie jesc zadnych slodyczy. No coz...a myslalam ze to nie jest tak duzo :D

Jestem w 27tc :) w drugim m-cu ciąży schudłam 5 kg, po czym do tej pory odzyskałam je + 1 kg gratis ;)

Gość ....................89
39 tc 7 kg na plusie

ja na poczatku ciązy wazyłam 57 kilo przy zwroście 182 -niedowaga teraz 19 tc i 65 kg spoko:)

W ciąży przytylam 15 kg, ale baaardzo szybko zrzuciłam, w m-c 17 potem jeszcze parę kg i w sumie wyszlo 25, także ciaża w moim przypadku mi nie zaszkodziła...wręcz przeciwnie, synek ma ponad 2 lata a ja ważę 6 kg mniej jak przed ciążą i pragnę córeczki ;-)