Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karrera85

Co sądzicie o zabobonach na temat płci?

Polecane posty

Czy u ktorejs z Was cos sie sprawdza? Ja słyszalam ze dziewczynki odbieraja urode! W moim przypadku sie spełnia, cała obsypana jestem tradzikiem! i spuchlam jak balon

Gość ciasto orzechowe
ja nie wiem kogo noszę pod sercem ale mam smaki na słodkie, mały nisko osadzony brzuszek i krostki na twarzy wszystko wskazuje na dziewczynkę i tak też wszyscy obstawiają ja mówię że bedzie chłopak:)

Ja tez mam i mialam od poczatku smaki na slodkie, i takl jak wszyscy przypuszczali bedzie dziewczynka, zreszta ja tez tak czulam. Jestem w 25 tygodniu :)

Gość świat oszalał
Ja miałam bardzo dużo krostek, strasznie puchnę, jadlam dużo słodczy ale ciągnęło mnie też na owoce, szczególnie na banany- a będzie chłopczyk:)

Owoce w sumie tez sa slodkie wiec u Ciebie na odwrot niz w przesadach :) A jak sie teraz czujesz?

Gość ciasto orzechowe
ja nic nie puchnę przynajmniej na razie ale ta chcica na słodkie mnie przeraża. największą ochotę mam na lody i czekoladę orzechowo winogronową:P smak na owoce też jest truskawki mogła bym pochłaniać w każdej ilości;D to już 28 tydz i od początku ciązy nic się nie zmieniło. a jak u was ze zgagą?

Slodkie u mnie to podstawa, owoce zwlaszcza banany i tragedia na twarzy- bedzie chlopak, a w poprzedniej ciazy cud na twarzy, na slodkie patrzec nie moglam i tez chlopak, takze ja nie wierze w przesady, u mnie sie niesprawdzilo-niestety... Zgaga od czasu do czasu, choc z dnia na dzien czuje jak sie nasila...

Gość świat oszalał
Ja rodzę za 4 tyg, jeśli młody nie zechce przyjść na świat wcześniej, czuje się ok:) A ze zgagą to jest tragedia, na początku pomagało mleko, ale po 32 tyg nawet wypity litr nic nie pomagał;) No ale Rennie polecam! Można brać w ciąży a pomaga prawie natychmiast!

Gość świat oszalał
Wiecie ja krostki miałam na początku ciązy, a teraz nawet jednej-na szczeście"tfu tfu żeby nie zapeszyć", a zgaga coraz gorsza, dokucza niesamowicie, i już nie ma reguły, po wszystkim atakuje, ale to już pewnie synek jest za to odpowiedzialny:)

Gość a ja w te bzdury nie wierze
w poprzedniej ciazy wg ludowych przeslan mialam urodzic dziewczyne, jest wspanialy chlopak... a teraz jestem w ciazy z blizniakami - parka :-P wiec nie podchodze pod zadne przesady...

To u mnie na odwrót tez...Pod sercem nosze synka i mówia ze sledzie np sa na chlopaka a mnie po prostu od poczatku od nich odrzuciło nie moglam na nie patrzec...za to owoce moglabym jesc tonami .. od samego poczatku..najpierw w zime byly mandarynki i pomarancze..ptoem banany a teraz nektaryny truskawki czeresnie...slodke tez ale bez przesady...jestem cala opuchnieta ... nie wierze w takie bzdury...po prostu jak sie komus sprawdza to czysty przypadek bo akurat ma take a nie inne objawy ciazy

Gość ciasto orzechowe
mnie zgaga męczy niema codziennie, nic nie pomaga. Ja ciąże przechodzę identycznie jak moja mama kiedy była ze mną więc okaże się czy będzie córa czy syn:D

Ja nie mam zgagi albo nie wiem co to jest zgaga. Nigdy nie meczylo mnie nic takiego co ludzie nazywaja zgaga. A propos mleka to samo mleko moze tak nie ciagnie ale np z kawa zbozowa albo z truskawkami w ogole wszystkie koktaile sa super bo orzezwiaja i sa slodkie :)

No jak widzę większosc z Was rzuca sie na slodycze :) może po prostu w ciązy tak jest....

Gość ciasto orzechowe
ja nie wiedziałam co to zgaga zanim nie zaszłam w ciąże. Trochę to dziwne ale mnie na początku ciąży od kawy odrzuciło a teraz mogła bym ja pić i pić tak samo jak kakao:D

Słyszalam ze jak sie ma zgage w czasie ciazy to oznacza ze dzidzia bedzie miala duzo wlosow jak sie urodzi. Ile w tym prawdy..... pewnie sie nie dowiem nigdy. W kazdym badz razie moja dzidzia bedzie lysa :)

Gość ciasto orzechowe
znajoma nie miała w ogóle zgagi w ciąży a jej syn ma strasznie długie kłaki

tylko ze ja pisze o takich wloskach co ma dzidzia jak jest w brzuszku, kilka dni po urodzeniu slyszalam od poloznej ze wszystkie traci a potem pojawiaja sie juz stale wloski

Gość 123rrrr
ciasto orzechowe - będzie dziewczynka miałam dokłądnei tak samo jak ty

Gość ja tam
słodkiego moglabym nie jesc tylko same"konkretne" ostre rzeczy, na poczatku ciazy wcinalam wszystko co kwasne zwlaszcza kiwi i cytryny tradziku nie mam a ma byc dziewczynka

no właśnie u mnie jest wszystko na odwrót - będe miała dziewczynkę, a nic się jeszcze nie zmieniłam (a to już 24 tc), cera i włosy ok., zupełnie nie jem słodyczy, raczej mam ochotę na kwaśne. Od dwóch tygodni miewam zgagę - straszne cholerstwo (przed ciążą nawet nie wiedziałam, co to jest), więc mam nadzieje, że chociaż w imię tych bujnych włosów to będzie ;) niech się cieszą te dziewczyny, które nie mają zgagi - naprawdę straszna jest

Gość głupoty..
pierwsza ciąża----tycie od pierwszych dni,brzuch rozlany wokół,prawie niewidoczny.Duży tyłek i grube nogi------córka druga ciaża------nie przytyłam prawie wcale,trądzik nieziemnski,brzuch piłka z przodu------córka