Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy wiecie może

Czy na USG narządów rodnych trzeba iść z rodzicem?

Polecane posty

Gość czy wiecie może

Czy któraś z dziewczyn poniżej 18 lat była na USG narządów rodnych (przez odbyt czy nie - obojętne)? Jeśli tak to czy trzeba iść z rodzicem? Bo ja słyszałam, że trzeba z nim przyjść, ale chyba nie wchodzi z Tobą do gabinetu i nie ma go podczas badania? Bo to by było bardzo krępujące. Zwłaszcza, że mam już 17 lat i nie rozumiem jaka to różnica. Dodam, że chodzę do prywatnego gabinetu, więc usługi powinny zadowalać klientów, bez zbędnych nerwów. Proszę kobiety, które były o odpowiedzi

Gość ja nie rozumiem po co
USG dróg rodnych przez odbyt?????????????????? Przez powłoki brzuszne się robi, albo dowcipnie, jeśli nie jesteś dziewicą. Nie musisz byc z rodzicem

Gość ja byłam bez rodziców
byłam dziewicą i usg dopochwowe, bo głowica usg nie jest szersza od tamponu, nie bolało bez rodziców, 17 lat

Gość questkaaaa
usg ginekologiczne można zrobić przez powłoki brzuszne , przez pochwe oraz przez odbyt . Przez powłoki brzuszne nie zawsze są wystarczająca wyrażne , jeśli wystepuje jakis problem , który wymaga dokładnego obrazu a dziewczyna jest dziewica wówczas usg wykonuje się przez odbyt , jest tak samo dokładne jak przez pochwę. Mam w rodzinie lekarza gin więc co nie co wiem n/t temat

Gość questkaaaa
aha jak masz 17 lat to możesz iść na badanie sama