Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomóżcieeee mii...

Co się dzieję! POMOCY!!

Polecane posty

Gość pomóżcieeee mii...

Ostatnia miesiączka zaczęła mi się 2 dni przed "terminem". Byłam chora na grypę żołądkową. Schudłam w 3 dni, 4 kg. Miałam dużo proszków i antybiotyk, który brałam akurat od pierwszego dnia okresu do jego końca a nawet trochę dłużej. Byłam bardzo osłabiona i nic nie jadłam. Ale miałam bardzo obfitą miesiączkę. Teraz powinnam dostać ją w niedziele. Ale nie ma. Od tamtej pory bolą mnie trochę jajniki, (np. przy gwałtownych ruchach itp.) i lekko i sporadycznie pobolewa brzuch. Dziś zauważyłam, że moja wydzielina zawiera troszkę krwi ale bardzo mało. Jest taka pomarańczowa. Zdarzyło się to dziś raz i od tamtej pory nic. Boli mnie troszkę brzuch co jakiś czas. Ale tak lekko. Co o tym myślicie?? To przesunięcie itp. mogło być przez chorobę?? Miałyście tak?? Co mam robić?? Dodam, że mam 16 lat... Pomóżcie.

yyy... Najlepiej byloby pójść do lekarza, nie sądzę żeby tutaj ktoś powiedział Ci co z Tobą nie tak.

Powinnas dostac w niedziele czyli jutro, spokojnie przez chorobe miesiaczka czesto moze opoznic sie nawet pare dni wiec poczekaj a jak minie wiecej niz tydzien to radze sie udac do lekarza

Schudłaś kilka kg w parę dni, byłaś osłabiona, nie jadłaś, nie piłaś, przyjmowałaś leki. Organizm to nie maszyna, musi odreagować takie rzeczy. Czasem przy gwałtownej utracie kilogramów (np. podczas surowej diety) organizm przyjmuje postawę "obronną" - tak gospodaruje energią, że wystarcza ona do życia. Wówczas na jakiś czas zatrzymują się procesy dopuszczające do zapłodnienia i ciąży - kobieta musi przeżyć, bo kiedyś może się zregenerować, zdobyć zapasy energii, które wykorzysta podczas ciąży i opieki nad dzieckiem. Natura jest bardzo sprytna, choć mamy XXI wiek dalej jesteśmy zwierzętami i rządzą nami pewne prymitywne prawa :) Na pewno okres pojawi się za jakiś czas, organizm musi się odbudować i dopiero wróci do normy :)