Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

EfQa

Ciężaróweczki i Młode MAMY!!!!

Polecane posty

Witamy wszystkie starające się, zaciążone i młode mamy! Chwalcie się swoimi brzuszkami i pociechami! Ten topik jest powiązany z tematem dla starających sie o dzidziusia \"Pomocy chcę mieć dziecko!!!\"

Tam było ci najlepiej, wiem. Cicho... ciepło... ciemno... I długo śnił się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną. Tam, moje serce stuku puk, szeptało ci zaklęcia. A ja czekałam jak na cud, jak na małego księcia. Wreszcie już mogę cię synku zobaczyć, przytulić i dotknąć, bo skończyło się długie czekanie i smutna wśród ludzi samotność. Tyś taki bezbronny, maleńki, w kołysce splecionej z mych ramion, a jutro się do mnie uśmiechniesz i kiedyś tam powiesz mi: mamo. Nieraz ci przyjdzie palce gryźć, w bezsilnej złości, w szlochach. Więc żebyś synku umiał żyć, nauczę cię świat kochać. Pokażę ci gwiazdy i wróble, trawy i żółte motyle... I będziesz tak ładnie się dziwił i pytań, zadawał mi tyle. Dziś taki bezradny, maleńki, w kołysce splecionej z mych ramion, a jutro się do mnie uśmiechniesz i powiesz: nie smuć się mamo.

Sześć Jolanta i Graminis!!! piszcie co tam słychać. my gotujemy obiadek - ziemniaczki kotlecik i fasolka :)

EfQa- wiesz kto śpiewał tę piosenkę? kojarzę ją z komedii \"Cesarskie cięcie\" i bardzo chciałabym ją sobie ściągnąc

Dziewczynki zamieściłam slowa do piosenki bo uważam że jest naprawdę wzruszająca :) uciekamy na spacerek :)

Gość proxi777
właśnie słucham tej piosenki i łzy mi płyną po policzkach... za pare dni a moze godzin nawet bedę mamusią:)

No to piszcie dziewczynki o swoich maluszkach i brzuszkach :D moja córeczka ma 8 miesięcy, w poniedziałek wracam do pracy na pełen etat. Serce mnie boli, wiem że ona już nie będzie taka przywiązana do mnie i ufna. A teraz jest taka kochana.... No ale ważne że z nianią sie lubią :)

Najważniejsze, ze mała zaakceptowała nianię. Będzie jej łatwiej znosić rozłąkę. Nie martw się- jeśli po pracy będziesz spędzać dużo czasu z dzieckiem Wasze relacje się nie pogorszą. Ona zawsze będzie wiedziała kto jest jej mamą. Wiem coś o tym bo sama przez kilka lat byłam opiekunką. Choćbym miała najlepsze relacje z podopiecznym mama zawsze pozostawała mamą i była na pierwszym miejscu

hej Efqa i graminis!! 👄 dlugo nie bylo mni ena tamtym forum i mam straszne zaleglosci ktorych chyba nie dam rady nadgonic . nowe forum wiec mam nadzieje ze bede na bieżąco . ja mam synka ktory we wtorek skonczy 5 miesiecy buziaczki

Pisze z pewna doza niesmialosci... ale pisze ;). Mam nadzieje, ze tu bedzie nam wszystkim dobrze :) Na forum ,, Pomocy chce miec dziecko\'\' bede sie pojawiac ale tylko po to aby wspierac nasze Kochane Staraczki 🌼 Grameczko🌼 gdzie jestes??Sloneczko wysoko a Wy jeszcze spicie? Efqa🌼 wierze, ze rozpoczecie pracy kiedy ma sie w domciu taki skarb nie jest latwe ale Kochana dla niej i tak Ty bedziesz najwazniejsza. :) Super,ze znalazlas taka opiekunke, ktorej mozesz zaufac :)

hej olawd hej liluś... ja jeszcze spakowana ale ciągle zmęczona więc wysypiam się ile wlezie :-) zjadłam śniadanko, zajrzałam na topic stary teraz topic nowy!!! może jakaś kawka??? hm??? dla nowych dziewczyn info o mnie: jestem dwupakiem, rozpoczęłam 39 tc i mam nadzieję na pojewienie się naszej małej gwiazdy w okolicach 9.07 :-)

Wlasnie zrobilam sobie ukochana ineczke ;) A ja rozpoczelam 18 tydzien. :) ciagle jeszcze nie wiemy kim jest nasza Fasolnika.. . Jesli pozwoli zajrzec, to dowiemy sie pod koniec lipca... ale nie ma to najmniejszego znaczenia. :) Czujemy sie ok, chociaz wczoraj mialam mala przygode w lazience... po prostu urwal mi sie film. Nie wiem czy mi sie drzemnelo czy zemdlalam... ale czuje sie po tym dosc dziwnie.Totalnie nie wiem co sie stalo. Ocknelam sie na podlodze. Siniakow i obrazen brak. ;) Moze to po prostu przez ten upal, ktory mamy w Anglii od kilku dni.

Alonuszka🌼 Majoweczka🌼 Septuaginta🌼 Proxi🌼 opowiedzcie troszke wiecej o swoich szczescach :)

Moje szczęście- to synuś. Ma pół roku. Mielismy się o niego długo starać- ale tak wzięliśmy się w garść ze udało nam się w mig:) Niestety jest to wcześniaczek- dzieciaczek z trudnej ciąży. Ale już włąściwie wyszliśmy na prostą:)

hej słonka wpadlam sie przywitac bo narazie maly nie spi i nie da mi nic popisac , ale za ok pol godz max godz dostanie flache i pojdzie lulu do zobaczenia buziaczki

no to czekamy olawd.. całuski w stopki (synusia oczywiście) ;-) alonuszka to dobrze, że twój wcześniaczek wychodzi na prostą... synuś mojej kuzynki urodził się w 8 miesiącu ciąży, i do tej pory nikt nie jest w stanie zdiagnozować dlaczego tak mało przybiera na wadze... w tej chwili maluszek ma rok i 3 miesiące i dopiero zaczął siedzieć... a taki jest kochany!!! lilku!!! ty uważaj na siebie... fakt pewnie to przez upały ale jednak... martwię się!!! idę wam upiec babkę z porzeczkami :-)

Mój na szczęście szybko wychodzi na prostą ale trafiliśmy na dobrego rehabilitanta. To smutne , ze niektóre dzieci mają od początku życia ta pod górkę- mówię o dziecku Twoich znajomych. A spotkałam się , tu na kafe, z wypowiedziami , ze wcześniak z 8 miesiąca to wcale nie wcześniak...

no jestem - maly zasnal wiec mam jakies 30-40 min graminis - stopki wycalowane , a jeszcze kilk adni i ty bedziesz calowac swojego maluszka

olawd- pozwoliłam sobie podejrzeć Twojego synka. Na zdjęciu gdzie jest upaćkany jedzeniem przypomina mi trochę mojego synka podczas pierwszego posiłku:)