Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

EfQa

Ciężaróweczki i Młode MAMY!!!!

Polecane posty

mam jeszcze jedno pytanie....przebralam małego,nakarmilam a on wzdycha co jakis czas,czy jest mu za gorąco czy poprostu niemowlaki tak sobie wzdychają ??

madziulkaaa1 porozmawiaj ze swoim mężem i ustalcie jakieś zasady. Szczera, spokojna rozmowa bez krzyków i kłótni może zdziałać cuda:) Jesteś w dobrej sytuacji bo masz męża na miejscu, a mój ma pracę wyjazdową. Teraz przyjeżdża co dwa tygodnie na weekend + co 3-4 tygodnie zjeżdża do domu na tydzień. Ustaliliśmy że jak urodzi się mała to będzie co weekend w domu i wtedy to on przejmuje moje obowiązki a ja \"odpoczywam\":)

madziulka- jak niemowlakowi cos nie pasuje to raczej demonstruje to placzem niz wzdychaniem:)

to chyba sie przewrazliwillam,aczkolwiek z tym ze ja wszystko zrobie lepiej to się zgadzam.Na szczescie nie kąpie Doriiana bo jest taki malutki,że sie boje :P

czesc dziewczyny!spicie?wstawac!! u nas dzis wesolo. od niedawna goraczki brak:)

no i zostalam wyręczona przez G..jak milo tak sobie pospać..jak sobie radzicie z zaparciami u swoich pociech,moj dostał jakiegos zatwardzenia i czasami go boli brzuszek - na szczęście tragedii nie ma.

mój jak był tak mały to nie miał zaparć. a teraz to śliwaka pomaga:) daj mu jakiejś herbatki na ból brzuszka. JAk karmisz piersiom to możesz dać z łyżeczki. i niech dużo pije. Widzisz- naprawdę warto zaufać facetowi. to też jego dziecko i będzie starał się robić wszystko jak najlepiej

piersią nie karmie,pije duzo,a najchetniej pije kiedy moją mame zobaczy,wtedy nawet zwykla woda jest mniamniuśna :P

nie możesz odsuwać męża nawte jak coś zrobi nie do końca dobrze to nie zwracaj jemu uwagi zwłaszcza prz rodzicach znajomych i jak najwięcej go chwal:) skutkuje:) Zasada jest taka jak facet coś zrobi a ty go jeszcze opieprzasz że zrobiłabyś 100 razy lepiej to powie krótko że nie dosyć że zrobił to jeszcze masz jakieś ale i na drugi raz nie zrobi nic:D a tak pogłaskaj go po główce daj buziaczka i ewentualnie na osobności zasugeruj że łatwiej jemu będzie jak zrobi tak czy tak.

jak możecie sie długo meczyć jak mały ma kilka dni:) głupol ze mnie:) pomasuj mu brzuszek, zrób ciepłe okłady

alonuszka..on ciagle ma problemy z tym stollcem..jak byl na moim to zielone kupki ze sluzem robił,i nie mowcie ze cos jadlam bo nic prawie nie jadlam.Teraz przeszedl na modyfikowane no i poprawa jest tylko zatwardzenia dostal.Tzn na poczatku robil ladne,zo;lte kupki,pozniej np jak odpielam pampersa to mu taka dluga wyszla/zbita - normalnie jego długosci,do pampersa to by sie ona na pewno nie zmiescila :P , no a teraz ma problem ze zrobieniem kupki i czasami sie napina stęka no ale nic nie idzie.

a umiesz jakis masazyk. najprostszy to masowanie cala dlania brzucha zgodnie z ruchami wskazowek zegara.po dziesieciu takich okrazeniach na kilka sekund dociska sie nozki do brzuszka.to jest dobre na wzdcia ale i na kupe bo dociskanie do brzucha pomaga dziecku przec

ten masazyk umiem tyle,że synek ma jeszcze kikuta na pępku i ciężko całą dłonią..o tym dociskaniu nozek nie pomyslalam,ale napewno wyprobuuje jak znowu będzie marudził.Niedawno zasnął...wypil cale 60 ml enfamilu,popił wodą bo byl strasznie spragniony a teraz zasnął :)

Dobry wieczór :) Alonuszka jak tam wczorajsza kompiel dała cos?? Ja dzisiaj wypoczywam i teraz dodaje zdiecia na NK :) he he.

Witam wieczorowa pora :) Ja dzis kupilam pierwszy ciuszek dla Maluszka :) i nie moge sie napatrzec :) Madziulkaaa🌼 oby Twoj Malutek juz sie nie meczyl z brzuszkiem.

cześć dziewczyny lilowa do nas jeszcze czasem zagląda a resztę początkowego towarzystwa to gdzieś wcieło.:) Wczoraj było troche lepiej z tą gorączką-być może po kąpieli, a dzisiaj znowu 39. zbieramy się zaraz do lekarza tylko przychodnia jeszcze zamknięta więc poczytałam co naskrobałyście

Dzien Dobry :) Alonuszka🌼 mam nadzieje, ze lekarz znajdzie dobry i bezpieczny sposob na zbicie tej paskudnej goraczki. Daj znac co i jak. Grameczko🌼 jak sie dzis czujesz? Mala bedzie punktualna czy chce wejsc w zycie jak wielka dama i nieco sie spozni? Efqa🌼 co u Was Olawd🌼 znajdz chwile i wpadnij do nas. A ja koncze sniadanko, pociagne rzesy tuszem i lece do pracy. Oj przydaloby mi sie troche wolnego.... ale jeszcze troszke i lecimy na tydzien do Polski. Trudno to nazwac urlopem, bo zawsze mnostwo biegania ale zawsze to jakas odmiana. Milego dnia dla Was i Maluszkow.

Witam:) ja dziś wysprzątałam łazienkę, miałam jeszcze zabrać się za kuchnię ale nie mam już siły więc sobie odpuściłam:) Zrobiłam sobie pyszną owocową herbatkę liptona i posiedzę troszkę z wami:)

byliśmy u lekarza. dalej nic nie wiadomo. dostliśmy skierowanie do szpitala. stwierdzili, że pewnie zęby. powiedzieli , ze jak chcę mogą zostawić małego na obserwację. zabrałam małego pod pachę i uciekałam;) juz nie mam do tego sily

Oj biedny mały :( ale Ci lekarze madrzy ;/ a zabki mu teraz rosna ??

no niby już czas. od jakiegos czasu slini sie niemilosiernie, rece do buzi pcha ale zebow nie widac.cos przebic sie nie moga